Jump to content
BulForum.com

Red Hat 9.0 проблем

giocco

Recommended Posts

Здравейте пак ви безпокоя, някой ако може да ми помогне и да ми каже защо се получава така ще съм му много благодарен

Could Not Open Package

The file "/home/skinhead/Download" could not be read. Make sure that you have the proper permissions on it

Това е съобщение което ми излиза след стартиране на пакет който искам да инсталирам на компютърът си някакви преположения?За да бъдем по точни опитвам се инсталирам Cedega и Wine и не става излиза ми тази грешк да му се невиди. Моля за помощ :)

pravo.gif

защо не си инсталираш една нова Федора,вместо да се мъчиш с тази антика.Ще ти е трудно да си намериш подходящи рпм-и.Може би нямаш руут права над директорията,а може и да е самия файл,който екзекютваш...

Еми относно Федора малко ми е сложно и то не за друго а защотото това е първият ми сблъсък с Линукс но за сметка на това ми допада, коя версия на федoра при препоръчваш?

относно руут правата имам ги идентвам се с руут паролата си но след това ...

pravo.gif

ми федората си има графичен инсталатор(анаконда се казва) и се инсталира по-лесно и от уиндоус ХР.На практика повечето от хората които правиха ред хат се събраха с един друг екип и продължиха проекта като федора(което пак означава шапка).Аз използвах 3,но сега е излезнала федора 4.

http://fedora.redhat.com/

сериозно,това което имаш е антика.Линукс се е развил много от онова време насам.

ето ти още няколко случайни помощни линка,след като я инсталнеш.

http://www.fedora.us/wiki/FedoraHOWTO

http://www.fedorafaq.org/

Мерси момчета убедихте ме да мина на Федора :)) мерси за помощта

pravo.gif

препопъчвам ти fedora core 3

недей от сега да се мъчиш с четворката ;)

Hм, Федората е добър избор, ама може би е правилно да се насочиш към онова дистро с "негърското " име - Убунту :) Разправят всички, че това в момента е наи -приятелското и модерно дистро .... демек е върха на сладоледа :)

Успех

Здравейте пак ви безпокоя, някой ако може да ми помогне и да ми каже защо се получава така ще съм му много благодарен

Could Not Open Package

The file "/home/skinhead/Download" could not be read. Make sure that you have the proper permissions on it

Това е съобщение което ми излиза след стартиране на пакет който искам да инсталирам на компютърът си някакви преположения?За да бъдем по точни опитвам се инсталирам Cedega и Wine и не става излиза ми тази грешк да му се невиди. Моля за помощ :)

pravo.gif

Човекът попита защо не може да инсталира даден пакет вие го пратихте Федора да сваля. Това съобщение го дава най-вероятно защото си пробвал да инсталираш нещо но не с root а вероятно с потребител. За това:

# su root
# rpm -i /home/skinhead/Download/imeto_na_paketa.rpm

ако това не помогне напрваи и един chmod на Download

# chmod 777 /home/skinhead/Download

A щo се отнася до Федора. Това е един много добър избор, макар да не е най-добрия по отношение на РедХат. Малко хора са чували или поне не виждам да се говори в този форум за него. Аз мигрирах от Федора на CentOS. CentOS е най-доброто безплатно линукс решение което съществува. Какво представлява, това е build на платените ОС на РедХат, RHEL, базиран по това ядро, но безплатен като поддържа пачовете на РедХат. Изключително надежна ОС. За повече информация: www.centos.org

Oф оспамихме на човека въпроса :angry: редно е тая тема за кое дистро кое е да не я смесваме с въпроса на човека. Както каза уважаемия peja :

Човекът попита защо не може да инсталира даден пакет вие го пратихте Федора да сваля.

разумна критика. трябва наистина да престанем а които иска да бистри кое е наи доброто - има си теми за тая работа...... :P

препоръчах федора не като най-добро дистро а просто като последна версия на ред хат.Той е с много стара версия на стара дистрибуция.Моят съвет беше да си инсталира нещо по-съвременно от същата серия. :huh:

Що се отнася за това кое е най-доброто дистро,мнението ми е различно от федора и/или убунту.Не е нужно дае сред първите десет в класацията на distrowatch.com че да е добра.Има си друга тема по въпроса и ако не си започнал да теглиш федора и се двуомиш,прегледай е.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...