giocco Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Здравейте пак ви безпокоя, някой ако може да ми помогне и да ми каже защо се получава така ще съм му много благодарен Could Not Open Package The file "/home/skinhead/Download" could not be read. Make sure that you have the proper permissions on it Това е съобщение което ми излиза след стартиране на пакет който искам да инсталирам на компютърът си някакви преположения?За да бъдем по точни опитвам се инсталирам Cedega и Wine и не става излиза ми тази грешк да му се невиди. Моля за помощ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 защо не си инсталираш една нова Федора,вместо да се мъчиш с тази антика.Ще ти е трудно да си намериш подходящи рпм-и.Може би нямаш руут права над директорията,а може и да е самия файл,който екзекютваш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted October 16, 2005 Author Share Posted October 16, 2005 Еми относно Федора малко ми е сложно и то не за друго а защотото това е първият ми сблъсък с Линукс но за сметка на това ми допада, коя версия на федoра при препоръчваш? относно руут правата имам ги идентвам се с руут паролата си но след това ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 ми федората си има графичен инсталатор(анаконда се казва) и се инсталира по-лесно и от уиндоус ХР.На практика повечето от хората които правиха ред хат се събраха с един друг екип и продължиха проекта като федора(което пак означава шапка).Аз използвах 3,но сега е излезнала федора 4. http://fedora.redhat.com/ сериозно,това което имаш е антика.Линукс се е развил много от онова време насам. ето ти още няколко случайни помощни линка,след като я инсталнеш. http://www.fedora.us/wiki/FedoraHOWTO http://www.fedorafaq.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted October 17, 2005 Author Share Posted October 17, 2005 Мерси момчета убедихте ме да мина на Федора мерси за помощта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Мерси момчета убедихте ме да мина на Федора мерси за помощта препопъчвам ти fedora core 3 недей от сега да се мъчиш с четворката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Hм, Федората е добър избор, ама може би е правилно да се насочиш към онова дистро с "негърското " име - Убунту Разправят всички, че това в момента е наи -приятелското и модерно дистро .... демек е върха на сладоледа Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Здравейте пак ви безпокоя, някой ако може да ми помогне и да ми каже защо се получава така ще съм му много благодарен Could Not Open Package The file "/home/skinhead/Download" could not be read. Make sure that you have the proper permissions on it Това е съобщение което ми излиза след стартиране на пакет който искам да инсталирам на компютърът си някакви преположения?За да бъдем по точни опитвам се инсталирам Cedega и Wine и не става излиза ми тази грешк да му се невиди. Моля за помощ Човекът попита защо не може да инсталира даден пакет вие го пратихте Федора да сваля. Това съобщение го дава най-вероятно защото си пробвал да инсталираш нещо но не с root а вероятно с потребител. За това: # su root # rpm -i /home/skinhead/Download/imeto_na_paketa.rpm ако това не помогне напрваи и един chmod на Download # chmod 777 /home/skinhead/Download A щo се отнася до Федора. Това е един много добър избор, макар да не е най-добрия по отношение на РедХат. Малко хора са чували или поне не виждам да се говори в този форум за него. Аз мигрирах от Федора на CentOS. CentOS е най-доброто безплатно линукс решение което съществува. Какво представлява, това е build на платените ОС на РедХат, RHEL, базиран по това ядро, но безплатен като поддържа пачовете на РедХат. Изключително надежна ОС. За повече информация: www.centos.org Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 redhat9 e edna mnogo dobra distribuciq, izpolzvam e ot 2godini i nishto losho nemoga da kaja za neq. tai che priqtel nedei installwai neshto koeto ti kajat ei taka za nishto uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Oф оспамихме на човека въпроса редно е тая тема за кое дистро кое е да не я смесваме с въпроса на човека. Както каза уважаемия peja : Човекът попита защо не може да инсталира даден пакет вие го пратихте Федора да сваля. разумна критика. трябва наистина да престанем а които иска да бистри кое е наи доброто - има си теми за тая работа...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 препоръчах федора не като най-добро дистро а просто като последна версия на ред хат.Той е с много стара версия на стара дистрибуция.Моят съвет беше да си инсталира нещо по-съвременно от същата серия. Що се отнася за това кое е най-доброто дистро,мнението ми е различно от федора и/или убунту.Не е нужно дае сред първите десет в класацията на distrowatch.com че да е добра.Има си друга тема по въпроса и ако не си започнал да теглиш федора и се двуомиш,прегледай е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.