Jump to content
BulForum.com

Цените на застраховка Гражданска отговорност на МПС могат да паднат&#3

stanley

Recommended Posts

Нека подкрепим нициативата на Алианц България за индивидуална оценка на качествата на всеки водач и отмяна на фиксираната цена по застраховка Гражданска отговорност на МПС.За повече подробности, вижте тук.

Ами да ги подкрепим ама това е положението в държавата.

В Англия например се застрахова не превозното средство ами водача. И според зависи дали има нарушения и от колко години има шофьорска книжка и тн.

И както повечето семейства в България притежават 1 автомобил а са 4 шофьора ше трябва да се застраховат 4 пъти а не 1 път.

И все пак е висока цената!Но аз ги подкрепям!Поне някой се опитва да направи нещо!

Да, опитва се да направи така, че да прибира 10 пъти повече пари ;)

Да, опитва се да направи така, че да прибира 10 пъти повече пари ;)

аха напълно съм съгласен.това да си мислим че ще махнат минимума си е направо наивно тогава за кви застрахователни войни ще стане вапрос не е истина.ама като се замисля що да не почнат да се трепят по между си с конкурентни цели поне ще е забавно... :devil

Те рано или късно ще го махнат, примерно ако въведат с-ма като в америка на примерните шофьори с голям стаж няма да им е зле, ама в бг такива са рядкост май ;) Който има много глоби или катастрофа - тежко му. А въведе ли се такова чудо застраховката ще зависи и от колко хора карат колата, значи пак скъпо...

Аз не съм съгласен с тази идея, защото ние вкъщи сме трима шофьори и всеки по отделно като плати става два пъти по-скъпо. Така, че не съм съгласен изобщо с тази идея, от трън та на глог.

аз незнам как искат точно да го направят алианц, но когато има една кола и няколко хора които могат да я карат (живеят със собственика й), не се плаща всеки поотделно, а има един "основен" шофьор, а останалите са записани под неговата застраховка, като тя се повишава разбира се ако са млади, невнимателни, с наказания, катастрофи и прочее. това е стъпка в правилната посока. не разни пияници да плащат колкото мен дето толкова години вече не съм имал "застрахователно събитие" :-) (да чукна на дърво). а дали ще паднат застраховките - невярвам, не е нормално след като труда (поне трябва да) се покачва. но поне ще те накара да се замислиш дали да караш пил примерно - друго е да ти вземат книжката и освен това и да плащаш следващите 5 години 3-4 пъти повече от средното. то с друго българина от пиенето и невнимателното и бързо каране освен с глоби не може го отказа.

друго е да ти вземат книжката и освен това и да плащаш следващите 5 години 3-4 пъти повече от средното. то с друго българина от пиенето и невнимателното и бързо каране освен с глоби не може го отказа.

И какво ще направи въпросния българин като му вземат 3-4 пъти повече от средното ? ПРосто ще кара без гражданска, както правят почти половината от шофьорите в момента и като те натресе ако нямаш каско - честито. Всичко това са пълни глупости. Крачка в правилната посока би било да се накарат всички да си плащат гражданската отговорност, тогава няма да се налага изрядните да за тарикатите. Малко като с тока на циганската махала се получава...

Като четох темата ми се вдигна кръвното и не се стърпях-Реших и аз да посна нещо.

Шофьор съм от 13години.

Нямам ПТП и дупки в талона(спирали са ме за колан и бързо каране,но без актове)

Всяка година ,откакто направиха тези задължителни застраховки си ги

плащам като поп.

Но,взе вече да ми писва.

Всяка година тези миндили от застрахователният бизнес ни вдигат застраховките.

Докато пиша поста още съм нервен и им теглям от време на време по една майна за собстено

успокоение.

А ние търпим даже им ръкорляскаме,аджеба колко са умни-Щяли да ни намалят

застраховките.

Какво намаление ни правят,при увеличената базова застрахователна цена и

с намалението пак плащаме повече от миналата година.

Докога ще си мислят,че ние като сме в Европа , имаме едва ли не тяхният стандарт

и можем да си позволяваме увеличаване на застраховките всяка година.

И всяка година не знаеш каква сума ще ти натресат.

И просто парите си ги давам -с една дума им ги подарявам всяка година.

Ако пък не ги дадеш,катаджията ще ти ги вземе като те спре.

Така,че спасение няма.

Остава ни само да си плащаме и да им тегляме по една МАйНА за собствено успокоение.

И те ще продължават да ни бъзикат-Я някое намалениице,я пиле,я бензин безплатен,

я преглед без пари и така нататък .

Само и само да ни скубят повечко.

И всичко това е защото си нямаме гражданско общество,като другите държави-Да се вдигнем и да си отстояваме правата

..

С една дума-Цялата ни държава е Селяния и ние сме овце.

Какво е това гражданско общество ? Пие ли се, яде ли се ? :)

Няма страшно - ако стане както се говори, застраховка зелена карта да влиза в гражданската - направо ще трябва да си бракуваме колите и няма да имаме такива проблеми

Момчета, много се палите обаче на виждате, че дори застраховките не могат да избягат от нормалната логика. Застраховката е покриване на определен риск. Как може всички да плащат еднакво, като има огромна разлика в риска. Един е риска при водачи с дългогодишна практика, без никакви нарушения и съвсем друг е при новобранци, пияници и т.н. Да не говорим, че има разлика и в това за какво се използва колата. Тук в Америка се плаща една застраховка, ако колата я ползваш само за удоволствие и съвсем друга (доста по-солена), ако ходиш с нея на работа. Това са реалностите. Така си е и доста по-справедливо и всеки си плаща собствения риск. В момента в България, риска е равномерно разпределен и едни плащат за сметка на други. Като при комунизма.

Godfather как да не се палим, тук знаеш как се правят реформи, помисли си за здравната например...

За съжаление си прав. Като си помсля за здравната реформа и ми се изправя косата.

Все пак застрахователния бизнес е изцяло в частния сектор, като повечето компании са собственост на големи световноизвестни холдинги. Това дава известни надежди, че нещата могат да се реформират по-свястно от здравната "реформа".

Единственото сигурно е, че ще има реформа, защото застрахователите имат много силно лоби в парламента, но аз съм много негативно настроен, защото започва да става нетърпимо. Данък х2, винетка, каско, 2х гражданска, бензина и той двоен май ще става....И както винаги колата си остава лукс - тъкмо да си поемем въздух и ония ни натискат под водата...

Единственото сигурно е, че ще има реформа, защото застрахователите имат много силно лоби в парламента, но аз съм много негативно настроен, защото започва да става нетърпимо. Данък х2, винетка, каско, 2х гражданска, бензина и той двоен май ще става....И както винаги колата си остава лукс - тъкмо да си поемем въздух и ония ни натискат под водата...

Напълно съм съгласен с теб.

В калкулацията си забравил да включиш и поддръжката на автомобила

която не е много евтина.

И като турим чертата,то по хубаво да си продадем колите и с парите

които ще спестим да се возим на такси.

Даже по евтино ще ни легне.

И няма да се нервим. :D

Според мен трябва да се ограничи донякаде позването на автомобили. Не може 10 работника да ходят с 10 коли на работа, а в обществения транспорт да се возят само ученици и пенсионери с карти за намаление.

Защо пък да се ограничава ? Демокрация сме, всеки си пътува както му е удобно и изгодно. Той пък обществения транспорт да беше като хората, та да се возим...

Ами не мога и аз да не направя едно "леко" гневно изказване по случая.

Наистина тези нови увеличения и идеи които на пръв поглед изглеждат разумни почват доста да дотягат на обикновенния шофьор, с обикновенната си кола по далеч не обикновенните лунни пейзажи на Родината...

Вчера с прискърбие разбрах че застраховката ми гражданска отговорност, най-вероятно ще бъде 247лв, при положение че за тази година беше 135лв (цитирам по памет), като след голямото ми учудване и меко казано възмущение, ми обясниха че било стъпка към изравняване със стандарта в Европа и отпадането на зелените карти (за които не ми пука, нямам намерение да пътувам в Европа с кола). Тази година двоино...догодина...тройно.. и т.н.

Другата им, според мен, неприложима идея - да се застрахова личност а не автомобила.

- Чакайте малко, това добре ама не взимаме всеки член от семейството по 1000лв на калпак, ами ни се събира толкова заедно.

Добре, от престоя ми в Щатите видях няколко варианта, гореспоменатия също, другите си бяха следните:

- Както и при нас автомобила се застраховаше, реалистично според състоянието му и изправността.

- Застраховка се прави на един човек и към неговата е възможно да се включат още 4-ма члена от семейството или други такива.

Като всяко набързо замислено нещо е твърде недомислено, за да се внедрява в нашите условия, просто при акумулиралите се до небето разходи по автомобилите не виждам изход!!!

А, някой да е забелязал съществени подобрения по инфраструктурата и качеството на настилката???

Странна държава сме ние...?

Не сме странна държава, а просто не сме държава. Една държава има граждани, а не овчедушни хора, да не кажа овце...Идиотското, което трябва да отпадне са т.нар. рискови полици,за по-големите мотори, или поне да се промени, аз примерно ако карам 2000 кубиков дизел какво ми е рисковото и защо трябва да плащам колкото някой с 2000 кубика бензинов двигател ? И малките деца знаят, че разликата е от земята до небето..

trent, за инфраструктурата..нали знаеш вица - дошли американците и казали - дайте да ви направим пътищата, даваме ви 30 години гаранция. Българите отговорили - дайте ние да ви направим пътищата, гарантираме ви 100 години без безработица...

Ха-ха-ха....Даааа, Стефане много си прав Братле, този виц колкото е смешен, толкова и тъжен, лошото е, че сме прави, но няма кой да ни чуе!

Никой не ни чува поради липсата на горепосоченото гражданско общество, та сами сме си виновни. По нормалните страни като им вдигнат нещо с 2 стотинки и излизат на улицата(даже не по чак толкова нормалните страни - преди година-две им бяха вдигнали акциза на нафтата на гърците, или нещо такова, та бяха едни стачки, едни чудеса...), а ние само ревем. Кой да ни чуе ? На думи сме велики, на дела - насрани

Според мен трябва да се ограничи донякаде позването на автомобили. Не може 10 работника да ходят с 10 коли на работа, а в обществения транспорт да се возят само ученици и пенсионери с карти за намаление.

Е не това неможе да е вярно ако наистина си го мислиш! Ако искаш може да дойдеш да ни пуснеш в нашата фирма едно списъче кой може и кой не да идва с кола на работа. :angry: :angry: :angry:

Иначе по темата - това е риска на прехода. Голямата тежест се пада винаги на обикновенните хора. Лека полека направиха така че тези с нови коли да им е по-леко ама как да си купиш нова кола като едвам събираме за някоя 15 годишна таратайка. Естествено че първо ще вдигнат всички цени услуги данъци и т.н. и най-накрая заплатите ще потеглят. В частния сектор пък е съвсем друг филм.

Застраховките са само част от многото пера по които ни свличат кожата. Някъде днес четох - БСП обещаха високи заплати и доходи пък получихме само такива данъци. Ами това е реалноста - балканска!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...