Jump to content
BulForum.com

ELITEGROUP L7S7A2

Recommended Posts

От известно време пц-то почна да ми върти някви номера. Както си работи изведнъж се рестартира или забива. Мислих, че е от Win-а, защото той найстина беше много помазан. Преди 2 дни реших да го преинсталирам, защото вече тези рестарти почнаха много да ме дразнят. Направих чисто нова инсталация директно формат. Вчера обаче докато играех да фифа06 пак ми се ресетна. Тогава се замислих да не би да е от рама, който бях сложил малко преди да почнат рестартите. До тогава не бях включвал тази възможност тъй като рама е нов, а и го тествах и на друга машина преди да го сложа на моята.(2х512mb PQI). И така след рестарта го изчаках да зареди и пак почнах да играя като леко се ядосах и реших ако се ресетне пак, че махам едната 512ца рам. Нещеш ли след 5мин игра пак се ресетна. Този път не го чаках даже и да зарежда направо го спрях и свалих едната пръчка рам. Останах много неприятно изненадан обаче, когато pc-то ми не поиска да запали повече. Пробвах абсолютно всички компоненти на друго пц и работят. Сложих и други компоненти на моето дъно, но пак не пали. Лошото е, че няма гаранция. Интересното е, че докато се мъчи да запали не свири говорителя на дъното това ме навява на мисълта, че може да е bios. Още по лошото е, че той е на цокъл. :angry1 Ако някой има идея от к'во друго може да е да казва к'во да го правя, че направо откачам вече.

тва че не цирика е лошо - ако не запали ЦПУ-то пак не цирика. елиттруп си е елиттруп се пак. дъното е нещото дето най-често излиза от строя от всички електронни компоненти в компютъра по мои наблюдения, за това никога не правя компромиси с него. лично аз в ниския клас смятам AsRock за по-добрия избор (е те са и по-скъпи от елиттруп де).

електронни компоненти - компоненти в които няма механика

Пробва ли да извадиш батерията от дъното за 5-10мин. и пак да я сложиш.

Преди да извадиш батерията трябва махнеш захранващия кабел и кабела на монитора от видео картата.

След това махаш батерията

Не го вкл. преди да си сложил батерията.

Изключи задължително компа от тока,защото може да повредиш дъното

Има един джъмпер на дъното дето пише Сmos ресетни го за 30 сек,но не махаи батерията.

Между другото като го вкл. флопито чете ли?

Пробва ли да извадиш батерията от дъното за 5-10мин. и пак да я сложиш.

Преди да извадиш батерията трябва махнеш захранващия кабел и кабела на монитора от видео картата.

След това махаш батерията

Не го вкл. преди да си сложил батерията.

Изключи задължително компа от тока,защото може да повредиш дъното

Има един джъмпер на дъното дето пише Сmos ресетни го за 30 сек,но не махаи батерията.

Между другото като го вкл. флопито чете ли?

Абсолютно всичко съм пробвал което казваш. ;) Нищо не става нито с ресет на cmos нито с махане на батерията. Като го вкл. флопито върти заедно със cd-тата и hdd-то. ;)

Щом светят има някаква надежда.

Лошо ,че нямаш Иса слот да забиеш едно видео.

Мисля,че може да се флашне на тъмно без монитор

Не съм го правил,но някъде по форумите съм чел,че са го правили.

Поразпитай и по другите форуми.

Дъното вече пътува за София към сервиза на елитгруп. Доста рових, но не намерих начин да флашна биоса при това положение.

тва че не цирика е лошо - ако не запали ЦПУ-то пак не цирика. елиттруп си е елиттруп се пак. дъното е нещото дето най-често излиза от строя от всички електронни компоненти в компютъра по мои наблюдения, за това никога не правя компромиси с него. лично аз в ниския клас смятам AsRock за по-добрия избор (е те са и по-скъпи от елиттруп де).

електронни компоненти - компоненти в които няма механика

OFF TOPIC

Моите уважения, но тук хич, ама ХИЧ не си прав!Елит груп са от дъната, които превъзхождат със светлинни години Asrock.През ръцете са ми минали сумати платки и от ниския клас те са фаворит!Правят страшни дъна с изключителни цени и голяма стабилност.Въпросното дъно го имах преди година и половина.Взех го за 28$ чисто ново!Изкарах на PC-MARK повече точки от колкото един познат с nforce2 чипсет.Известно вереме след това бях с ECS KT600 - също много стабилно дъно!Кой друг производител предлагаше преди година и половина-две дъно с чипсет nForce2 за цена от порядъка на 50$?Вярно, че са орязани от страна на биос настройки, но за обикновенни хоум юзъри е перфектно!

A за Asrock .. наложи се да сглобяваме 12PC-та с Asrock KT600 Upgrade - от 12 дъна 3 дадоха един и същи дефект..

Извинявам се, че не говорих по темата, но някакси се засегнах :)).А за дефектните компоненти - сменял съм кондензатори от марки като Soltek , Gigabyte хора дето имат притенции , че правят много добри дъна..

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...