Raging Fire Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Така, предупреждавам ви, че вапроса ми може да е глупав, за което се извинявам....Не открих друга подобна тема и пуснах тазя.... Имам следния проблем: Изкам да си преисталирам бозата, както може би сте разбрали от заглавието. След като в БИОС-А направя 1-st Boot Device на CD и сейфам промените компютара се рестартира и ми казва "Press any key to boot from CD" , но което и копче да натисна нищо не става и след 3-4 секунди ми зарежда Win-а нормално..... Някой, някакви идей има ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 трябва да имаш или системен диск или дискета, ако е дискета трябва да направиш first boot на дискета. за да може да го форматираш. лично аз си го форматирам с партишън маджик и после само си копирам смарт драива (за win XP) от дискета и стартирам инсталацията от цд-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raging Fire Posted October 16, 2005 Author Share Posted October 16, 2005 Да ве ясно- слагам си ЦД-то на вин-а и ще форматна от инсталацията на ХП-то...Вапроса е че не мога да буут-на от ЦД-то :О( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Stom ti pishe da natisnesh niakakvo kopche za da bootnesh ot CDto, znachi che CD-to ti e sistemno, ne ti e tam problema. Klaviaturata ti USB li e ? Predi vreme se sblaskah s podoben problem pri edna USB klaviatura. Reshenieto beshe da razreshish ot biosa USB klaviatura pod dos... ne se sestam kak tochno beshe napisano v samia bios. Drugo nesto koeto moje da ti opravi problema e da dadesh LOAD BIOS DEFAULTS. Kasmet! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Нещо не ми стана ясно.....изобщо не се обръща към CD-ROM-a (не светва лампичката му и не завърта) и прехвърля на HDD-то директно.....или завърта CD-то, но не ще да зареди от там. Щото ако е второто ще те питам дискът дето го слагаш boot ли е или просто има записана инсталация на OS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Най-лесното PS/2 KBD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 След като в БИОС-А направя 1-st Boot Device на CD и сейфам промените компютара се рестартира и ми казва "Press any key to boot from CD" , но което и копче да натисна нищо не става и след 3-4 секунди ми зарежда Win-а нормално..... Щото ако е второто ще те питам дискът дето го слагаш boot ли е или просто има записана инсталация на OS? Ако не е Boot CD-то няма изобщо да го попита! А ще си продължи директно от HDD-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 И според мен е или от USB клавиатура, или от прецакано CD, защото съм чувал че и с PS/2 хора са имали такива проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raging Fire Posted October 16, 2005 Author Share Posted October 16, 2005 Stom ti pishe da natisnesh niakakvo kopche za da bootnesh ot CDto, znachi che CD-to ti e sistemno, ne ti e tam problema. Klaviaturata ti USB li e ? Predi vreme se sblaskah s podoben problem pri edna USB klaviatura. Reshenieto beshe da razreshish ot biosa USB klaviatura pod dos... ne se sestam kak tochno beshe napisano v samia bios. Drugo nesto koeto moje da ti opravi problema e da dadesh LOAD BIOS DEFAULTS. Kasmet! Вин-а ми е купешки...По-скоро откраднешки, ама няма значение...Имам оригинално ЦД на ХП вин (Едно като знатно)....Заварта ми ЦД-то. Клавиатурата ми е USB , ако някой може да помогне (по-подробно) ще му бъда мнооого благодарен Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Вин-а ми е купешки...По-скоро откраднешки, ама няма значение...Имам оригинално ЦД на ХП вин (Едно като знатно)....Заварта ми ЦД-то. Клавиатурата ми е USB , ако някой може да помогне (по-подробно) ще му бъда мнооого благодарен Rafaello ти каза - от биоса разрешаваш USB клавиатурата да бачка под ДОС. Предполагам, знаеш как да влезеш в биос ?? ------ П.С.: Ако ще преинсталираш Уиндоуса те съветвам да форматираш диска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raging Fire Posted October 16, 2005 Author Share Posted October 16, 2005 Да ве знам, но в биоса от каде точно да го направя това...Малко тъп съм извинявай Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Да ве знам, но в биоса от каде точно да го направя това...Малко тъп съм извинявай Не знам ама ти пробвай там, човъркай, пък може да успееш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Примерно за моето дъно е в: Integrated Peripherals -> USB Keyboard support -> Enabled За да не се луташ напразно- отвори си книжката на дъното. Виж и какви други екстри са ти предложили - примерно стартиране от клавиш на клавиатурата, стартиране на РСто в даден час... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raging Fire Posted October 17, 2005 Author Share Posted October 17, 2005 All fixed.....re/instal + format .... 10x guyz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.