Jump to content
BulForum.com

Windows re/instal проблем

Raging Fire

Recommended Posts

Така, предупреждавам ви, че вапроса ми може да е глупав, за което се извинявам....Не открих друга подобна тема и пуснах тазя....

Имам следния проблем:

Изкам да си преисталирам бозата, както може би сте разбрали от заглавието. След като в БИОС-А направя 1-st Boot Device на CD и сейфам промените компютара се рестартира и ми казва "Press any key to boot from CD" , но което и копче да натисна нищо не става и след 3-4 секунди ми зарежда Win-а нормално.....

Някой, някакви идей има ли?

трябва да имаш или системен диск или дискета, ако е дискета трябва да направиш first boot на дискета. за да може да го форматираш. лично аз си го форматирам с партишън маджик и после само си копирам смарт драива (за win XP) от дискета и стартирам инсталацията от цд-то :)

Да ве ясно- слагам си ЦД-то на вин-а и ще форматна от инсталацията на ХП-то...Вапроса е че не мога да буут-на от ЦД-то :О(

Stom ti pishe da natisnesh niakakvo kopche za da bootnesh ot CDto, znachi che CD-to ti e sistemno, ne ti e tam problema. Klaviaturata ti USB li e ? Predi vreme se sblaskah s podoben problem pri edna USB klaviatura. Reshenieto beshe da razreshish ot biosa USB klaviatura pod dos... ne se sestam kak tochno beshe napisano v samia bios. Drugo nesto koeto moje da ti opravi problema e da dadesh LOAD BIOS DEFAULTS. Kasmet!

Нещо не ми стана ясно.....изобщо не се обръща към CD-ROM-a (не светва лампичката му и не завърта) и прехвърля на HDD-то директно.....или завърта CD-то, но не ще да зареди от там. Щото ако е второто ще те питам дискът дето го слагаш boot ли е или просто има записана инсталация на OS? ;)

След като в БИОС-А направя 1-st Boot Device на CD и сейфам промените компютара се рестартира и ми казва "Press any key to boot from CD" , но което и копче да натисна нищо не става и след 3-4 секунди ми зарежда Win-а нормално.....

Щото ако е второто ще те питам дискът дето го слагаш boot ли е или просто има записана инсталация на OS? ;)

Ако не е Boot CD-то няма изобщо да го попита! :bgrin: А ще си продължи директно от HDD-то.

Stom ti pishe da natisnesh niakakvo kopche za da bootnesh ot CDto, znachi che CD-to ti e sistemno, ne ti e tam problema. Klaviaturata ti USB li e ? Predi vreme se sblaskah s podoben problem pri edna USB klaviatura. Reshenieto beshe da razreshish ot biosa USB klaviatura pod dos... ne se sestam kak tochno beshe napisano v samia bios. Drugo nesto koeto moje da ti opravi problema e da dadesh LOAD BIOS DEFAULTS. Kasmet!

Вин-а ми е купешки...По-скоро откраднешки, ама няма значение...Имам оригинално ЦД на ХП вин (Едно като знатно)....Заварта ми ЦД-то. Клавиатурата ми е USB :( , ако някой може да помогне (по-подробно) ще му бъда мнооого благодарен

Вин-а ми е купешки...По-скоро откраднешки, ама няма значение...Имам оригинално ЦД на ХП вин (Едно като знатно)....Заварта ми ЦД-то. Клавиатурата ми е USB :( , ако някой може да помогне (по-подробно) ще му бъда мнооого благодарен

Rafaello ти каза - от биоса разрешаваш USB клавиатурата да бачка под ДОС. Предполагам, знаеш как да влезеш в биос ??

------

П.С.: Ако ще преинсталираш Уиндоуса те съветвам да форматираш диска.

Да ве знам, но в биоса от каде точно да го направя това...Малко тъп съм извинявай :unsure:

Не знам :sleep: ама ти пробвай там, човъркай, пък може да успееш :read:

Примерно за моето дъно е в:

Integrated Peripherals -> USB Keyboard support -> Enabled

За да не се луташ напразно- отвори си книжката на дъното. Виж и какви други екстри са ти предложили - примерно стартиране от клавиш на клавиатурата, стартиране на РСто в даден час...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...