nafnaf Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Здравейте, Досега не ми се е налагало през годините да използвам противогрипна ваксина, но тази година мисля да използвам тази ваксина и да се ваксинирам, един вид профилактика и предпазна мярка. Някой който се е ваксинирал би ли споделил каква е цената на една опаковка и по какъв начин протича ваксинирането, каква е процедурата, индивидуално ли се закупува от аптека, или се отива при личния лекар който разполага с такава налична. Желая на всички успешен и стремителен ден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aston_ Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 ми аз много пъти съм се ваксинирал с тази ваксина.. води са за една от наи хубавите против грип....иначе се слага с инжекция. Продава по аптеките аз лично първо ходя да си я купя от там че тогава при личния щото незнам дали има струва някъде около 14-15 лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Задължително трябва да си здрав. Ако имаш и най - леки оплаквания не трябва да те ваксинират. Една инжекцията е която се слага еднократно. Няколко пъти съм си слагал и лично при мен е нямало ефект. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Инжекциите се бия мускулно в трицепса най-често... Аз съм се ваксинирал един път ама пък точно същата зима се разболях, като се има предвид че аз по принцип рядко боледувам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Инжекциите се бия мускулно в трицепса най-често... Аз съм се ваксинирал един път ама пък точно същата зима се разболях, като се има предвид че аз по принцип рядко боледувам... И аз така ама ми казаха че това било от кофти ваксина. А тъй като съм карък се разболях и от васксината против шарка... Единственото ми успокоение беше, че след мен се разболя и половината клас. Аз по принцип рядко боледувам, но дядо след като се ваксинира се разболя много брутално... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Ваксината е изстрел в тъмното - гриповете са много, а широкоспектърни ваксини няма. Мога да ви препоръчам един начин за профилактика.Може да ви се стори бабини деветини, ама по по молба на майка ми, която се интересува от разни фитотерапии, реших да пробвам. Тъй като аз съм скептик, приех да ползваме като опитно зайче детето. Та - става дума за една дуралуминиева висулка-медальон, в който има тампонче с четири вида етерични масла (от чаено дърво, евкалипт, лавандула и босилек). Това нещо се носи на врата под дрехата и човек диша изпаренията. Пак ви казвам - аз на хомеопатии, биоенергии и разни модерни псевдолечебни глупости не вярвам! Но след като окачихме на детето си тая пущина, миналата зима НЕ СЕ РАЗБОЛЯ НИТО ВЕДНЪЖ. При положение, че си има хроничен синузит (дето му го докара една "докторка"). Явно "миризливката" бачка . Та за тая зима сме се обзавели всички в къщи с по едно такова нещо. Това, в комплект с хубаво витаминизиране, мисля, че е достатъчно човек да не се разболява твърде много. Ако някой проявява интерес, мога да му кажа къде се продават тия неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 кажи де ! и ако кажеш и колко струва ще е още по добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 В един магазин на Опълченска (не знам кой номер, но мога да се затътря да видя), струва шест или седем лв. бройката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Аз съм си слагал 4- 5 пъти Инфлувак, но защото ми я дават безплатно от службата. Не знам дали от ваксината или защото по принцип съм здрав, но не съм хващал грип отдавна. Това за "онова миризливото" и аз съм го чувал и било наистина ефективно, ама нещо и за чесън вътре ми се мота из главата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Чесъна аз си го пестя за таратор, шкембе и кополу. Майтапът настрана - няма чесън в това нещо. Между другото жена ми се беше втресла, че заради тая лавандула (цитирам) "ще мирише на седемдесетгодишна стара мома". Но не е така - висулката се подушва само ако някой се доближи на сантиметри от нея. И понеже достъпът до деколтето на жена от такова близко разстояние е строго ограничен, мисля, че вероятността някой да усети наличието на лавандула и прочее е нищожно малка Вероятно си се заблудил, защото в описанието на висулката има историческа препратка за това, как бабите ни едно време правели торбички с билки и чесън. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 В един магазин на Опълченска (не знам кой номер, но мога да се затътря да видя), струва шест или седем лв. бройката. е чак толкова не се тормози ако имаш път на татък пиши ако ли не здраве да е ако можеш да си спомниш как се казва магазина или нещо от сорта пак ще ми свърши работа ,а иначе по темата - и аз си сложих миналата седмица и се май не съм много наред ама то се очакваше така че нищо ново.всяка година съм така но когато и ако се разболея от истински грип го карам доста по леко -а и то точно това е целта на тези ваксини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Значи - става дума за един магазин за диетични храни, кълнове, овес, соя и прочее фуражни култури. Намира се на левия тротоар на Оълченска, ако се върви по нея от Главната към градината зад ПРиродонаучния музей. Магазинът е непосредствено до номер 14. Има зелена табела, стърчаща перпендикулярно на улицата, пише "Здраве от природата" или нещо такова. Има ги и в една книжарничка до мебелния магазин (бивша турска баня) срещу Дома на младоженците, но тая книжарничка е колкото влакова тоалетна и човек може да мине покрай нея, без да я види. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctora Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 Vijte kakvo - ima si dosta polsi ot vaksinaciata. Struva naistina okolo 15 leva. Vajno e da vidite da e za tosi seson. Triabva naistina da si zdrav. Inache kolko shte povliae si zavisi naistina ot imunnata sistema na organisma. Pri men e davala hubav efekt i se vaksinirah pak tasi godina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NISA Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 струва 12 и нещо и аз се ваксинирах за пръв път тая година ама ще видим надявам се че и да се разболея няма да го карам много тежко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted October 19, 2005 Share Posted October 19, 2005 Ми майка ми е фармацевт, дядо ми лекар => няма как да не се ваксинирам всяка година Сложих си ваксината миналата седмица и сега в понеделник бях в отвратително състояние, ама се съмнявам, че е било от нея Помагат бе! Ама внушението му е майката... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted October 19, 2005 Share Posted October 19, 2005 Леля ми е мед. сестра и тази година са поръчали за болницата някакво огромно количество от тези ваксини и утре ще намажа една с намаление. Дано да помагат, щото по принцип цяла зима ми тече носа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyla Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 За профилактика всяка година пия Респивакс. На противогрипни ваксини не вярвам, защото няма ваксина, която да предпазва от всички видове грип. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 За профилактика всяка година пия Респивакс. На противогрипни ваксини не вярвам, защото няма ваксина, която да предпазва от всички видове грип. И аз от ония ден почнах да пия Респивакс, ама нещо съм болен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Тъкмо се бях навил да се ваксинирам и като гледам предните постове май дали си ваксиниран или неси пак Грип Мился да наблягам на чайчетата, витаминчетата (най вече Ц) и топло облекло Btw, как стоят нещата с "Птичият Грип" верно ли е това, че най обикновенна ваксина може да те предпази и как става номера когато тази ваксина неможе от по-слаби грипове да те предпази пък камоли от тая напаст?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Btw, как стоят нещата с "Птичият Грип" верно ли е това, че най обикновенна ваксина може да те предпази и как става номера когато тази ваксина неможе от по-слаби грипове да те предпази пък камоли от тая напаст?... За момента няма ваксина за него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyla Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 За момента няма ваксина за него. В Унгария са открили ваксина за птичия грип - в днешния Труд пише Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Някой карал ли е грип два и повече пъти за един сезон ? Аз като го изкарам веднъж ми минава за седмица, след което цяла зима се чуствам като ваксиниран. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Някой карал ли е грип два и повече пъти за един сезон ?Аз като го изкарам веднъж ми минава за седмица, след което цяла зима се чуствам като ваксиниран. Ами тва е защото просто след като организмът ти веднъж се е преборил с вируса, той изгражда антитела които пречат на повторната инфекция... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Чесъна аз си го пестя за таратор, шкембе и кополу. Браво! Много добре казано Един съвет от мен - не се прехласвайте много по тия ваксини - повечето са бошлаф работа! Внимавайте къде и какви си слагате. Много често са "бистра вода" Моето мнение: Две еднакви имунни системи няма! Ваксина срещу разнообразните вируси около нас няма! Лекари са ми обяснявали много за спекулациите около ваксините - справка "Бъзи пари" БТВ - разбирате ме. Цялото ми семейство все гледа да се ваксинира - всяка зима прекарват по 2 грипа Аз НИКОГА не се ваксинирам - на 2 години веднъж ако хвана нещо бива. Една зима ме принудиха да се ваксинирам - изкарах грип Хомеопатията - лечение най-вече на психологична основа - или вярвате в тия драхонки??? Общо взето - пазете се сами - обличайте се както подобава за сезона /най-вече жените/, пийте поне 1 аспирин всеки зимен ден, пазете слабите места /КРЪСТА - пак жените визирам, КРАКАТА - винаги топли, врата, главата като цяло/, пийте чай редовно - няма да ви отрови, пазете се от течения, стойте настрана от болни индивиди и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted October 23, 2005 Share Posted October 23, 2005 Браво! Много добре казано Един съвет от мен - не се прехласвайте много по тия ваксини - повечето са бошлаф работа! Внимавайте къде и какви си слагате. Много често са "бистра вода" Моето мнение: Две еднакви имунни системи няма! Ваксина срещу разнообразните вируси около нас няма! Лекари са ми обяснявали много за спекулациите около ваксините - справка "Бъзи пари" БТВ - разбирате ме. Цялото ми семейство все гледа да се ваксинира - всяка зима прекарват по 2 грипа Аз НИКОГА не се ваксинирам - на 2 години веднъж ако хвана нещо бива. Една зима ме принудиха да се ваксинирам - изкарах грип Хомеопатията - лечение най-вече на психологична основа - или вярвате в тия драхонки??? Общо взето - пазете се сами - обличайте се както подобава за сезона /най-вече жените/, пийте поне 1 аспирин всеки зимен ден, пазете слабите места /КРЪСТА - пак жените визирам, КРАКАТА - винаги топли, врата, главата като цяло/, пийте чай редовно - няма да ви отрови, пазете се от течения, стойте настрана от болни индивиди и т.н. Няма защо да ходите на лекар и да давате излишни пари за ваксини.Слушайте R_a_p_t_o_R - той ви разясни всичко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.