Jump to content
BulForum.com

Може ли да се попълва в/у PDF - документ

matild

Recommended Posts

Простете невежеството ми , но може ли да се пише върху формуляр на PDF -формат / не с химикал, де.../ и евентуално с какво програма ? Нали се сещате - едни молбички се носят в посолствата примерно, а пък краснописа не ми е силната страна...

Може и 7.0 ;). Обаче ще възникне проблем, ако PDF-а е заключен срещу копиране/редактиране. Опитай, пък ако не стане, пак пиши, ще измислим нещо.

П.П. Кажи откъде да го изтеглим този формуляр, за да проверим какво е положението за конкретния случай. Ако е защитен, трябва да се инсталира една разбивачка на пароли за PDF, отделно трябва да се инсталира Adobe Acrobat.

Може и 7.0 ;). Обаче ще възникне проблем, ако PDF-а е заключен срещу копиране/редактиране. Опитай, пък ако не стане, пак пиши, ще измислим нещо.

П.П. Кажи откъде да го изтеглим този формуляр, за да проверим какво е положението за конкретния случай. Ако е защитен, трябва да се инсталира една разбивачка на пароли за PDF, отделно трябва да се инсталира Adobe Acrobat.

Ето , пробвай

http://www.usembassy.bg/consular/DS-157-BG.pdf

Паролата е "annex" (без кавичките). Друг въпрос е колко работа ще свърши, тъй като не иска (или поне аз не мога) да пиша на кирилица вътре. С латиницата няма проблем...

Остава да се пробва с OCR, и да отиде в Word за редакция.

Сега ще пробвам.

П.П. Пробвах различни варианти, но не намерих лесен начин/задоволителен резултат. Времето, което ще се загуби в правенето на шаблон в Word например, и после да се разпечати текст върху формуляра ще дойде повече от ръчното му написване.

Благодаря , ще продължа с опитите , но за лично удовлетворение. Да не взема да постигна обратен резултат : "Абе ти кой си , че ще ни бараш документите, че и виза ще искаш..." :D Благодаря.

Честно казано, и на мен ми мина през ума. Още повече, че документът поначало е защитен с парола. Ако все пак МНОГО държиш да го попълниш на компютър, вгради текстбоксове (без бордери) в един *.doc файл на местата за попълване, разпечатай PDF-а, попълни текстбоксовете с друг шрифт и ги разпечатай върху същата страница.

Ако искаш, може да направиш следното: на нов документ изтегли границите до самите краища на страницата и от меню Insert->Object->Adobe Acrobat document... с пътя към *.pdf-a. Ще се вмъкне замазана картинка, която има нужда от раздуване, за да стане колкото оригинала. Така имаш макет, с чиято помощ ще можеш лесно да поставяш текстбокс на съответното място.

Сега погледнах, че размерът на оригинала е Letter, имай го предвид.

възникне проблем, ако PDF-а е заключен срещу копиране/редактиране. Опитай, пък ако не стане, пак пиши, ще измислим нещо.

:laughing: не си ли чувал за тези инструменти

не си ли чувал за тези инструменти
Аз съм чувал, ама ти май не четеш. Как според теб разбрах, че паролата е "annex" (виж пост #5)? Ами попитах вътрешния си глас :lol:

Още един начин, който аз ползвам за вече разпечатани бланки.

Сканирам бланката, след това в ABBYY FormFiller (част от FineReader пакета) си правя точно на местата боксове (тази програма е точно затова) и си попълвам и разпечатвам върху бланката.

абе я да кажа аз кво ползвам - Foxit Reader. Може да се пише във ВСЕКИ pdf - просто щракаш някъде и пишеш - чудя се как не го бяха измислили отдавна - все едно допълнителен слой отгоре, като в photoshop, и може да се редактира вече написания текст. само дето не става на български да се пише... ама аз им писах да ги питам дали ще го оправят.

Pdf to word се справя доста добре с En текстове. В посочения pdf се припъна с кирилицата, но с позиционирането на box-овете на пръв поглед се справи. Късно ми е да се занимавам поче, така че пробвай :)

URL: http://www.verypdf.com/pdf2word/index.html

S/N: E-Mail: quartex@quartex.com

Code: 79$$5#65678A9913

ех, ама как ме гризеше да оставя работата на 1/2

ignite.hit.bg/alabala.doc

Благодаря , ще продължа с опитите , но за лично удовлетворение. Да не взема да постигна обратен резултат : "Абе ти кой си , че ще ни бараш документите, че и виза ще искаш..." :D Благодаря.

Аз лично съм си попълнил PDFите за посолството така и нямах никакъв проблем, даже е по-добре според мен....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...