james_ankov Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 Abe tuka imam edni failove deto ne mogat da se iztriqt Ve4e zql mesez se opitvam da iztriq edin tap film i ne moje A mi vzema zeli 750 Mb Pi6e mi , 4e nqkoi drug potrebitel go izpolzva. Ama osven men drug na toq komputar ne sqda Nqkoi ako znae kvo moga da napravq... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 Ako si na FAT32 probvai go iztrie6 pod DOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 Под ДОС можеш да го изтриеш, но само при положение че боотнеш от дискета с ДОС или пък ако боотнеш от диск със уиндоус98 или 98СЕ. Ако влезнеш през ДОС-а който е в ХР-то няма да стане. А да трябва да си на ФАТ32. Но мисля че си на въпросния ФАТ тъй като под НТФС не съм срещал такива проблеми. Ама знам ли може и под НТФС да стават такива работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Identify_me Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 Dam.Ako nqkoi znae otgovora na toq vapros da kaje 6tot i az imam sa6tiq problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
boizon Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 пусни си един scandisk (от properties на хард диска, tools) рестартирай се, пусни cmd от старт меню, run, иди в конкретната директория, където е въпросният файл и пиши на командният ред attrib -r -s -h <името на файла> btw - scandisk-а е за всеки случай, не е 100% необходим, иначе проблема е че файла си е омазал атрибутите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted October 1, 2003 Author Share Posted October 1, 2003 Mersi za informaziqta - 6te opitam i dano da uspeq Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 DOS prompt-a sashto bi triabvalo da ti pomogne. Ne e zadalzitelno da bootvash sas disketa (no ne e losho) za da go iztriesh. Imal sam takiva problemi i toia nachin raboti. Scandisk niama da e losho da puskash chat-pat, nezavisimo dali imash problemi ili ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted October 1, 2003 Author Share Posted October 1, 2003 Kato pusna DOS , to mi pi6e za C:\ i t.n. , a moq fail ev F:\..... Kakvo da pravq?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 Pak kazvam samo ako vsi4ki dialove sa na FAT32: 1)Boot-va6 ot sustemna disketa ili boot disk za Windows'98 2)V menuto izbira6 da se startira bez CD-ROM support 3)Otiva6 v disk F taka: c:\ i tam pi6e6 f: enter 4)Polse v dir kadeto e faila ;cd imeto na dir enter 5)del imeto na faila 6)restart na kompa Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 Aбе хора омотахте човека .. ако имаш друг вин инсталиран го изтрий под него, а ако нямаш пускаш safe mode и така го триеш.Много по-лесно отколкото под ДОС пък и не се искат буутващи работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 Aбе хора омотахте човека .. ако имаш друг вин инсталиран го изтрий под него, а ако нямаш пускаш safe mode и така го триеш.Много по-лесно отколкото под ДОС пък и не се искат буутващи работи Niama goliama garancia 4e pri Windows XP Pro /Safe Mode 6te mu dade da iztrie faila.Za de ne razre6ava da se iztrie tova moje da ozna4ava 4e samia Windows si misli 4e niakoi potrebitel ili programa izpolzvat faila.Sa6to taka ako na Xp-to ima sazdadeni niakolko potrebitelia vazmojno e tam da ima programa koito se startira i uj izpolzva faila.Pri4inite mogat da sa mnogo zatova spored men nai lesnia na4in e pod DOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted October 1, 2003 Author Share Posted October 1, 2003 Hubavo , ama kak se puska na safe mode Predi s Win 98 go pomnq, ama sega s teq novi tehnologii... Imam XP ot 2 meseza i mi izglejda baq slojen Link to comment Share on other sites More sharing options...
RED BULL Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 naprao sam iznenadan 4e ne ste 4uvali za file protection pri koeto izpisva to4no 4e faila se izpolzva v momenta.na4i moi6 pod dos da go iztrie6 prez dos(prez dos prompt-a nqma da stane mai 6toto i win-a ti e vkliu4en) NO ZA DA NE TI SE SLU$VA POVE$E IMA EDNA MNOGO PRAKTI$NA PROGRAMKA ZA XP.tweak se kazva. ta ot neq si maha6 file protectiona(sigurno ima i drug na4in deto ne go znam) i pove4e nqma da ima6 toq problem.pak i prgramata si struva ima mnoo polezni funkcii estestveno samo za xp e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 Ako si na FAT32 probvai go iztrie6 pod DOS. Az sam na NTFS ,ama go imam toq gaden problem. Re6enieto se krie v dobriq star MS-DOS Zna4i stapka po stapka... Davate na XP -restart,o6e ot samoto na4alo na restarta natiskate F8 6e vi se poqvqt opcii za vidovete stat na XP,vie izberete Safe Mode with Command Promt(moje bi ne e izpisano to4no taka ama ne6o podobno) Kogato ste vatre izpisva: 1)C:\Windows>(primerno) 2)C:\Windows> d: ENTER(natiskate go) ,vmesto "d" si pi6ete hard letara na koito se namira filma 3)D:\cd Filmi(ako filmite vi se namirat tam),vmesto filmi pi6ete dir v koito vi se namira filma;pr cd angel\files\moviez(ili ne6o podobno) 4)ve4e ste v direktoriqta,pi6ete "dir/p" 6e vi izleznat filovete koito se namirat v dir-a,zapi6ete na edin list filma koito iskate da iztriete(zapi6ete mu i raz6irenieto) i pi6ete d:\Filmi\del "..." (vmesto "..." si pi6ete zapisanoto na lista) Tova e ot men,ostanaloto ot vas Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted October 1, 2003 Author Share Posted October 1, 2003 Ei mnogo dobre obqsneno Vreme e da se otarva ot dosadniq problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted October 1, 2003 Share Posted October 1, 2003 Aide dano da se spravi6.Vij kolko podrobni instrukcii ti dadohme.Niama na4in da e obarka ne6to Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted October 1, 2003 Author Share Posted October 1, 2003 A dano Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted October 2, 2003 Author Share Posted October 2, 2003 Polu4i se Blagodarq na vsi4ki Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted October 2, 2003 Author Share Posted October 2, 2003 Uf - pak sam az Ta okaza se , 4e imam o6te 1 takav fail , ama toi e v C:/ hUBAVO ama komputara mi dava za na4alo na c:/ - c:/documents and settings/... Kak moga da otida v C:/ , 6toto tam e filma ????? Komputara mai ne 6te da me pusne Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted October 2, 2003 Share Posted October 2, 2003 Pi6i kato ima6 problemi Ta na4i pi6e6 v command prompta cd .. (tiq dve to4ki ne gi zamestvai s ni6o,ina4e gi pi6i po bavno 4e az kato gi pi6a barzo ne se polu4ava) Uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted October 2, 2003 Share Posted October 2, 2003 Mozesh i da napisesh: cd c:\ i sled tova enter i ste otidesh direkno v c:\ po-barzo e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted October 2, 2003 Share Posted October 2, 2003 I posle pak pi6e6 cd interval imeto na direktoriata kadeto ti e faila i pak natiska6 Enter.Ako ima 06te edna direktoria pak cd interval imeto i taka dokato stigne6 palniat pat.A ako go znae6 naprimer si go vidial v Windows-a zapi6i go na list celia pat naprimer: znae6 4e filma e v ustroistvo c posle e v direktoria filmi i posle e v direktoria FilmX togava pi6e6: cd (interval ) filmi\filmx i natiska6 Enter posle pi6e6 del imeto na faila .(to4ka) raz6irenito (avi;mpr;mpeg).Tova e Aide uspeh.Ako ima problem pi6i. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted October 2, 2003 Share Posted October 2, 2003 Tozi problem s filmite mislia che moga da go obiasnia i da wi kaja kak da gi triete bez da restartirate w DOS : Oburnete wnimanie che kogato w Explorer-a select-nete faila s filma, dolu w status bar-a se poiawiawa opisanie na faila - tip, data, golemina. Samo che, obiknowenno za tesi filmi koito sa malko skapani pri download ili imat drug problem, tazi informacia ne se poiawiawa wednaga. Znachi kogato slect-nete filma, Windows Explorer-a zapochwa da go skanira za da opredeli kakuw tip, niama da se uchudia ako togawa se opitwa dori da opredeli neshta kato Width, Height, Duration, Bit Rate, Audio Format, Frame Rate, Data Rate, Video Sample size, Video compression - towa sa wse danni koito se wijdat kato dadete Properties na filma i otidete na Summary. Ta znachi, kakto kazah, zabawiane se poluchawa na leko ili ne chak tolkowa leko skapani filmi, predpolagam wi se e sluchwalo niakoi filmi da ne se play-wat s normalen player no trugwat s Crystal ili tozi player koito wurwi s DivX paketa, obache ne mojesh da prewurtash napred/nazad. Filma ima neshto skapano po header-a ili niakakuw index wutre i t.n. Cialata tazi rabota wodi do towa, che kogato click-nete na takuw film i wednaga dadete Del, Explorer-a oshte se opitwa da mu prochete informaciata i wi kazwa che niakoi go polzwa, no wsushtnost toi samia go "polzwa". Reshenieto e da izchakate turpeliwo da se poiawi informaciata w status bar-a i sled towa da natisnete Del. EDIT: ne sum mnogo siguren, no moje bi s niakoi File Manager razlichen ot Windows Explorer koito ne prawi tozi analiz na faila koito e izbran, bi moglo da se trie bez problemi i chakane Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted October 2, 2003 Author Share Posted October 2, 2003 Blagodarq za otziv4ivostta Sega ve4e vsi4ko mi e qsno... Do kazanoto ot kicko: Tezi failove , deto mi sa v C:/ , kato gi natisna mi blokira zeliq komputar Ne znam za6to Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted October 2, 2003 Share Posted October 2, 2003 Do kazanoto ot kicko:Tezi failove , deto mi sa v C:/ , kato gi natisna mi blokira zeliq komputar Ne znam za6to Tova deto ti blokira celiat komp e nai veroiatno to4no ot tova deto ti go e napisal kicko.Kogato se 6trakne varhu fail v zavisimost ot negovoto raz6irenie windows-a se opitva da opredeli s koia programa e asociiranoto tova raz6irenie.Kogato stava vapros za multimediini files (mp3,avi,mpg,mpeg) windows 2000 i XP se opitva da pusne edin malak player i da napravi preview na faila-a.Ta kakto ti kazva kicko e vazmojno faila da e precakan i da bloikira zaradi tova.No nemislia 4e samo zaradi tova ne ti pozvoliava da go iztrie6 za6toto windows-a dokato se opitva da pro4ete tazi info po4ti ne ti razre6ava da pravi6 nikakvi operacii s faila.Taka 4e spored men edinstveniat siguren na4in e pod DOS.Dano da sam bil dostata4no iasen i to4en. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.