Jump to content
BulForum.com

MREJA mejdu PC-ta

Recommended Posts

Imam dva compa i cable.

Dvata sa s XP,no ne se se6tam kak bqha nastroikite za vurzvane v MREJA.

Ako nqkoi moje da mi pomogne mnogo 6te sam mu blagodaren.

v mreja ? net ? nai prostoto koeto razbiram ot tova podrobno info e da kaja:

ami na 1 sloji ip naprimer 192.168.0.1 na drugiq 192.168.0.2 i taka 6te se razpoznaqt ( t.e. ti da ima napi6e6 IP-tata) ... az nz kaf ti e problema....

Imam dva compa i cable.

Dvata sa s XP,no ne se se6tam kak bqha nastroikite za vurzvane v MREJA.

Ako nqkoi moje da mi pomogne mnogo 6te sam mu blagodaren.

Погледни тук

за твоят проблем.

Тва май скоро се обсъждаше тука бре.

1. Ако са само 2-та компютъра е добре кабела ти да е кроснат

2.Желателно е и двете машини да имат мрежови карти

3.Бучкаш кабела в пц-тата

4.Дори и да оставиш ТСР настройките на дефолт няма да е проблем(да си слага автоматично ИП), но е добре да им сложиш на ръка ИП-та и маски - Пр. 10.0.0.1 и 10.0.0.2 и маски и на двете 255.255.255.0(дефолтне)

Би следвало вече да се "виждат" и да имаш трансфер м/у двете.Ако искаш да пускаш и нет на пц2 вече става друг въпрос

И аз имам подобен въпрос. Значи тва с интернета и на двата го подкарах, обаче браузването от единия комп в другия и съответно трансфера на данни е толкова мизерен....става много бавно, а и не рядко забива! Как се оправя тва положение?

Тва май скоро се обсъждаше тука бре.

1. Ако са само 2-та компютъра е добре кабела ти да е кроснат

2.Желателно е и двете машини да имат мрежови карти

3.Бучкаш кабела в пц-тата

4.Дори и да оставиш ТСР настройките на дефолт няма да е проблем(да си слага автоматично ИП), но е добре да им сложиш на ръка ИП-та и маски - Пр. 10.0.0.1 и 10.0.0.2 и маски и на двете 255.255.255.0(дефолтне)

Би следвало вече да се "виждат" и да имаш трансфер м/у двете.Ако искаш да пускаш и нет на пц2 вече става друг въпрос

1. мда, с прав кабел няма да имаш проблеми - нищо няма да се случи

2. ми без мрежои карти ще си имаш два компа без мрежови карти

3. тва и аз го мога :D

4. кофтито е само че по подразбиране ще са с еднакви логически адреси. маската на 10-та мрежа е 255.0.0.0 както и на всички клас А мрежи

4.1. след като някой е успял да накара два компютъра да се "виждат", ще отдели още 30 мин да почете за да пусне ICS

• 1 month later...

Помощ. Направих всичко, което пишеше по тия линкове и тръгна работата, обаче след реинстал на УИН на втория комп пак прай проблеми. Не може да се конектне към интернет, обаче може да се бърника по файловете на другото ПЦ. На втория като нашиша ping във RUN всичко си работи, обаче като го напиша тва на първия и пише request timed out (не съм объркал IP-тата). Поне 3 пъти минавах през уизарда за нов кънекшън, обаче нищо не става. Айде дайте акъл, щото съм в безизходица :(

едит: Работата се опрви с формат на едното ПЦ

Всичко върви перфектно до момента, в които инсталирам скапания NETBEUI. Тогава спира нета на второто ПЦ. Понякога спира и на първото и се оправя само като дам DISABLE на конекшъна, с който са свързани.

Първото ПЦ е свързано директно към интернет чрез кабелен модем. То е със Уин ХП и сървис пак 2. Второто ПЦ е вързано към първото със ЛАН карта. Също е със Уин ХП сървис пак 2. Инсталирал съм NETBEUI protovcol и имам пречувствието, че от него се скапва хавата

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...