garga Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 абе все съм си мислил тези софтуерни детектори на лъжата, за които съм чел/чувал тук таме, дали вършат работа? аз даже не знам имената на такива програми, даже не знам дали са достъпни за "широката" публика. ако не се лъжа истинските детектори на лъжа (хардуерните) освен глас следят и пулс и други... ако някой е попадал на нещо да каже поне име. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otli4nik Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 абе все съм си мислил тези софтуерни детектори на лъжата, за които съм чел/чувал тук таме, дали вършат работа? аз даже не знам имената на такива програми, даже не знам дали са достъпни за "широката" публика. ако не се лъжа истинските детектори на лъжа (хардуерните) освен глас следят и пулс и други... ако някой е попадал на нещо да каже поне име. Аз на детектори не вярвам, пък на софтуер... Според мен раздута работа и нулева истина... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 абе все съм си мислил тези софтуерни детектори на лъжата, за които съм чел/чувал тук таме, дали вършат работа?. Да, във филмите вършат работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 абе все съм си мислил тези софтуерни детектори на лъжата, за които съм чел/чувал тук таме, дали вършат работа? аз даже не знам имената на такива програми, даже не знам дали са достъпни за "широката" публика. ако не се лъжа истинските детектори на лъжа (хардуерните) освен глас следят и пулс и други... ако някой е попадал на нещо да каже поне име. Това освен в научна фантастика няма начин да проработи Истинските детектори записват някакви изменения в тялото, софтуерните не си представям как ще сканират през монитора Иначе има хора като Aldrich Ames, който минава два теста на детектора на лъжата, докато шпионира за руснаците Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted October 10, 2005 Author Share Posted October 10, 2005 "истинските" детектори записват основно кръвното налягане, броя сърдечни удари в минута, повърхностната проводимостта на пръстите и честотата на вдишване и издишване. те не ползват гласа въобще (поне класическите). доколко е възможно само чрез анализ на речта (защото се предполага че това вършат компютърните детектори), да се прецени дали казаното е истина или не, не ми е ясно. чел бях че точността може да достигне до 85%, но това е много относително за мен. въпроса беше дали някой е попадал на такава програма - да видя и аз да я пробвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Ако имаш смартфон, можеш да пробваш това Лично аз ще го пробвам сигурно утре, че засега нямам и 1 МБ свободно място Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Еми,...ask google. Аз намерих това Ама каквато и програма и да е, трябва да работи по нещо. Дали по глас или по изражение на лицето. Не можах да я разгледам много добре, но мисля че е горе долу това което търсиш. Някоъде видях и линк в който ставаше въпрос и за познаване по изражението на лицето, което било подходящо за интервюта за работа, ама някъде го изгубих. Какви работи измислят хората само. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 Еми,...ask google. Аз намерих това Ама каквато и програма и да е, трябва да работи по нещо. Дали по глас или по изражение на лицето. Не можах да я разгледам много добре, но мисля че е горе долу това което търсиш. Някоъде видях и линк в който ставаше въпрос и за познаване по изражението на лицето, което било подходящо за интервюта за работа, ама някъде го изгубих. Какви работи измислят хората само. видях ги аз всичките тези работи - на мен google ми е стартова страница :-) видях го и онова което анализира стойката, движението на ръцете и лицето, ама става въпрос за нещо което мога да намеря и реално ползвам. тази програма truster! тя изглежда като нещо, което може да върши работа, ама я няма... а за smartphone... незнам дали може достатъчно сложен алгоритъм да направят без да иска 3 дена за да реши истина ли е или не. пък и си мисля че повечето телефони записват говор с много компресия - тя сигурно заличава всички нюанси в гласа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 тази програма truster! тя изглежда като нещо, което може да върши работа, ама я няма...Aми всъщност я има. Само че в ДС++.... . EDIT: Успях най-сетне да я сваля и я качих ето тук. Изтегли си и файла с кода. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Detektora na lujata ne zasicha li promqnata v tam nqkvi vulni...? Vse pak kato te testvat si celiqt nalepen s jichki koito sledqt razni neshta.Edva li ima variant da se razpolojsih udobno na stola v raionnoto i da ti dadat edin mikrofon i da ti napravqt itnervuto ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Няма такова животно според мен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Detektora na lujata ne zasicha li promqnata v tam nqkvi vulni...? Vse pak kato te testvat si celiqt nalepen s jichki koito sledqt razni neshta.Edva li ima variant da se razpolojsih udobno na stola v raionnoto i da ti dadat edin mikrofon i da ti napravqt itnervuto ?!Ами засичат по пулс, кръвно, мимики, глас (зукови вълни),пък знам ли, може би и мозъчни вълни Всичко което може да се измери. А тази програма използва за измерване по-скоро промяната на гласа при отговор. Може би няма да е най-точната, но за прости хора може да свърши работа. Нямам микрофон иначе бих я пробвал върху някой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted October 12, 2005 Author Share Posted October 12, 2005 Aми всъщност я има. Само че в ДС++...EDIT: Успях най-сетне да я сваля и я качих ето тук. Изтегли си и файла с кода. абе много е глупава тая програма бе! няма никакви инструкции - излиза само пише че се калибрира и толкова - ако някой е успял да я подкара да каже, че ме ядоса - да не говорим че е от 1997 или нещо подобно - сигурно няма да се махне както трябва... edit: как можах да забравя - благодаря breakneck че я намери. аз т'ва dc не го ползвам. може би трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Dave_ Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 абе много е глупава тая програма бе! няма никакви инструкции - излиза само пише че се калибрира и толкова - ако някой е успял да я подкара да каже, че ме ядоса - да не говорим че е от 1997 или нещо подобно - сигурно няма да се махне както трябва... edit: как можах да забравя - благодаря breakneck че я намери. аз т'ва dc не го ползвам. може би трябва. Same problem. Айде генийчетата да кажат кво да правим ние простите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.