Jump to content
BulForum.com

Как да си изкарам снимките от камерата?

CTAH4O

Recommended Posts

Докато се сетя как да озаглавя темата видях бая зор :D :D

Та.. Проблемът е:

Имам камера,която може да снима,имам си кабелче,което свързва камерата с компютъра,но нямам никакъв софтуер.Въпроса ми е с коя програма мога да си изкарам снимките на компа и дали всяка камера си има отделна програма?

:blink: :bgrin:

Докато се сетя как да озаглавя темата видях бая зор :D :D

Та.. Проблемът е:

Имам камера,която може да снима,имам си кабелче,което свързва камерата с компютъра,но нямам никакъв софтуер.Въпроса ми е с коя програма мога да си изкарам снимките на компа и дали всяка камера си има отделна програма?

:blink: :bgrin:

Трябва ти софтуер от производителя на камерата, съобразно нейния модел.

Марка и модел на камерата ?

А какво става като я включиш към ПЦ-то? Win-а не я ли намира като Removable Disk?

Обикновено така става.

Свързах с компа и ми показа,че няма инсталиран драйвер за камерата или нещо такова,а в кутийката с камерата нямам диск,ясно щото е ТСМ-ка :bgrin:

Не може ли от някъв сайт да си намеря софтуер или.... :cry

Свързах с компа и ми показа,че няма инсталиран драйвер за камерата или нещо такова,а в кутийката с камерата нямам диск,ясно щото е ТСМ-ка :bgrin:

Не може ли от някъв сайт да си намеря софтуер или.... :cry

с XP ли си?

Със XP SP2 :bgrin:

Някъв драйвер явно иска,въпреки че за МП3 Плейъра не ми искаше и ми се появи направо Removable Drive G:

PS... Имам дата кабел за Сименс и го пъхам в компютъра,както и в ГСМ-а , но не се появява... някаква идея? - ГСМа ми е МС60

аз имах подобен проблем - подобен щото устройството се появяваше като removable disk - ама онова беше една сони камерка. ако имаш много устройства и мепнати дискове, по някаква странна причина новопоявилият се диск взема че ползва едно от вече заетите букви. пробвах го на няколко комп-а в работата - явно не е в някаква разбазикана настройка. както и да е - трябваше да преместя буквите на устройствата ръчно с едно нагоре след буква C, (с други думи оставях D празно), за да има как да се види камерата (за инфо как става -десен бутон на My Computer, след това Manage, след това Disk Management).

сега незнам - казваш драйвер ти иска. тва е друго. ама ми отне време да го открия

Добре,пъхнах сичко както трябва и ми излезна,че компютъра е намерил нов хардуер и ми каза,че иска да инсталира Софтуер (USB Device) и почна да търси нещо - не намери и тва беше... :wacko:

Ето какво точно ми изписва

CTAH4O и аз имам все още една TCM-ka проблемите с нея бяха че драйвери за XP по подразбиране нямаше не тръгваше с драйверите по подразбиране и имах само едни драйвери за 98 и там пробвах и стана. Като ставането бе не да го виждам като някой диск ами с програма да извиквам камерата и там имаше едно меню подобно на това вътре на камерката дето се показва и първо избирах снимка тогава редактора я "взима" и чак след това я записвам. Все пак искам да отбележа че знам че драйверите които са по подразбиране за USB са mass storage driver и с тях май не бачка.

• 2 weeks later...

Камерата ми е

Digital Camcorder MD 9070 :blink: :blink:

Търсих ДРАЙВЕР в Гоогле,но ми излизат некви шитни :angry:

М/у другото заедно със сичките хартийки,гаранционни карти и обяснения има и една за инсталиране на софтуер и би трябвало в кутията на камерата да има CD,но тъй като това е ТСМ... :cry

Не съм сигурен дали е точно това - за това пробвай

пише че е за MD 9070:

линк

Enjoy dude....

и независимо дали ще стане или не по-добре не си купувай

евтини боклуци от тсм.... ( макар че май има и изключения )....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...