diabolik Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Докога ще търпим полицейски произвол!Докога полицаите ще пребиват граждани! Баси и шибаната държава! Мръсни ченгета! Това беше една тема(затворена вече) и мнението на един човек, който мислих за по умен в интерес на истината и слава богу, другите администратори го бяха уборили(май така беше думата)! Идеята ми е какво за вас е полицията? Уважавате ли е или ги смятате за измет? Много хора са против тях, дори без да са им направили нещо. За тях полицията е измет или тъпаци и всякви такива, обиждат ги и ги подиграват, после казват, че ги били набили без причина. По реалити ТВ сигурно сте виждали, в Америка, как се отнасят полицаите с тея, които са в нарушение със закона, а недай си боже някой да нападне полицай! Вие как смятате, трябва ли полицаите да имат повече права като в Америка, за да всяват респект или и така си е добре, дори трябва да им се примахнат някои права(те не, че имат много такива) (част от заглавието е копирано от другата тема и не видях, че има грешка) Link to comment Share on other sites More sharing options...
game_overss Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 В БГ полицаите са големи боклуци особено катаджиите мамицата им просешка; моито мнение че трева да ги уволнат до един и да се напраи нов качествен подбор за тая отговорна длъжност полицай сега сички са се наредили по роднински връзки и с рушвети и си правят кот си искат Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 че как реши че българските полицаи имат по-малко права от тези в "америка"? не е от правата - като ги видиш нашите гащници - с провисналите и кирливи униформи и окаляните ботуши как да им имаш уважение. полицаите отстъпват само на граничарите по разпасаност. аз не ги уважавам. звучи ми дори на мен лошо, но това е истината. аз мога да уважавам само хора които уважават самите себеси. колко пъти са ми искали 10лв за скорост - на средата на прав път килната табела 30км/ч хехе. нямам уважение към такива. сори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 немислимо е 15-16 годишни лиглъовци да псуват и да удрят полицаи. даже бих казал, че на полицаите трябва да се дадат повече права и свобода на действие. да не говорим, че и родителите трябва да се замислят малко как възпитават децата си, защото затова те също имат вина. но нека говорим за полицаите. както всички знаем английските фенове са едни от най-лудите и опасни в света, всички знаем какво стана на "хейзел". е да ви кажа в момента по анлийските стадиони НЯМА нито един полицаи, там има стюарди, които са обикновенни хора и внимават за реда. това се получи след промяна на законите, нарушителите на обществения ред се съдеха по бързата процедура и се вкарваха в затвора за дълго, да не говорим, че изобщо не се допускаха до стадионите след това. според мен това е начина да се справим с футболните хулигани и човек като иде на мач да му е кеф, а не на входа да го преджобват и да му взимат водата, щото да не цели някой с нея едит: а на тея момченца дето се оплакват, че полицаите взимали подкупи - ми не им давайте бе бачовци, плащайте си фишовете и актовете и тва е. народа е казал "не е виновен тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава" Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Уважавам ги, както всички останали хора. Подкупи взимат, защото всеки втори им бута и защото контрола е слаб. В последните месеци изгониха много катаджии и сега вече си имат едно на ум преди да вземат пари, та това рано или късно ще свърши. А като са ви толкова противни и смятате че им липсва авторитет - станете полицаи вие и променете нещата. А караман ако са го били ченгетата с удоволствие ще му покажа къде да си изкара медицинско и как да заведе дело срещу виновниците. Ако всеки просто съдеше или подаваше жалба срещу служител(било то на реда или пък някъде по администрацията) нещата щяха да са съвсем различни. Ама ние стискаме зъби, или пък си даваме подкупа, защото така ни е по-угодно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Според мен напоследък нивото им се вдигна и си вършат качествено работата. Патрулките все по-често започнаха да обикалят из кварталите и някак си си личи че отива към по-добре. Stenli е прав че трябва да се превъзпитат малко децата докато не е късно Единствената ми забележка е че трябва да се легализира марихуаната, или поне да се спре това бесмислено гонене на потребителите... За мен лично е голям парадокс че алкохол се продава навсякъде, а всеки които поне малко се заинтересува (тоест да вземе да седне и да прочете малко във wikipedia вместо да пита тоя или оня) ще разбере че алкохола е доста по-вреден за здравето Това въщност не е много за тази тема а е по скоро забележка към законите на държавата ни, тъй като на практика полицаите доста добре спазват точно този Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Да, ама алкохола води до цироза, а марихуаната до куп други наркотици Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Да, ама алкохола води до цироза, а марихуаната до куп други наркотици Ето ивадка от едно FAQ: Вярно ли е, че марихуаната е трамплин към другите наркотици; и ако пушиш, то в живота ти естествено навлизат екстази, кокаин, гъби, дори хероин? Вярно е, че повечето потребители на силно пристрастяващи дроги са пушили трева преди да започнат да употребяват други вещества. Наистина ли обаче това говори за причинно-следствена връзка? Статистиката ни показва, че високата употреба на тоник или доматен сок се корелира много добре с повишената употреба на алкохол, но тоникът и сокът не са причина за пиянството. В духа на горната шега, водата е още по-опасна, защото води до неминуема смърт - всички починали са я използвали някога. Връзката между тревата и другите дроги е също само асоциативна, т.е. хората, които са склонни да експериментират с психоакттивни вещества, това и правят. Отделен въпрос е колко от тях ще прекрачат границата на умерената употреба. Доста хора споделят мнението, че човек няма нужда от каквито и да е дроги, за да опропасти живота си. Но има и един случай, в който това твърдение е вярно - докато организираната престъпност търгува с марихуана, то винаги ще се опитва да "зарибява" клиентите си с дроги, които гарантират по-високи и по-редовни печалби. Изходът от това положение е ясен - потребителите на трева трябва да имат легалното право да сия отглеждат сами, за да се ограничат доходите на мафията. И още: настойчивата пропаганда, че тревата води до хероин наистина е в състояние да убеди много млади и неопитни хора, че наистина щом употребяват трева, трябва да опитат и друго. Приписването на несъществуващи свойства на тревата кара младите да не вярват и за вредата от твърдите дроги, а това е особено опасно, защото тези вещества наистина имат силата да убиват. Със постове във форум няма да убедя никой във моето виждане на нещата, затова - образовайте се, не слушайте другите, а сами стигнете до вашите собствени изводи Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Ок иди да питаш всички млади момчета и момичета, починали по свръх доза от къде са почнали и какво са търсили, когато тревата вече им е станала "слаба" Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Първо всеки прави сам своя избор. Ако позволим на някой друг да ни налага нещо (аре да се боднеш и ти.. знаеш ли кво е яко) то несъмнено ще стигнем до там където казваш. Освен това децата често са склонни да правят напук и тук идва момента със възпитанието. Един приятел ми каза веднъж: майка ми и баща ми не са ми забранили да пуша трева, но знаят че аз няма да го направя <- ето пример за възпитание. Човека сам прави своя избор. Второ .. тъй като тревата е забранена, доста деца си мислят че е "cool" като правят нещо напук на всичко. Забранените неща са по-сладки (май така беше приказката) Трето - ако е разрешено отглеждането на трева за собствена употреба, се избягва момента със доставката Всички знаем че на практика стига да имаме желание и връзки можем да си купим нелегално каквото и да е. Ако си купите трева със неясен произход - нямате нито идея какво е свито вътре в цигарата, нито със какви вещества е била третирана по време на растежа и (ако е в насипно състояние - по-добрия вариант). Пък и от какъв зор трябва да даваме пари на мафията?! Има и друго което вече е жалко - така наречените компании в които основното е пушенето на трева - ето там наистина има опасност да се стигне до силни наркотици (аз им казвам отрови директно) Едит: karaman, прав си. във Америка има всичко друго но не и демокрация. До най-чистата форма на демократично управление според мен се доближават скандинавските страни. поправете ме ако греша Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 ....и един полицай размахва палка с надпис СТОП. Ченгета има всякакви,тъпо е всички да се слагат под общ знаменател.но като цяло стефан се изказа доста правилно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Уважавам ги, както всички останали хора. Подкупи взимат, защото всеки втори им бута и защото контрола е слаб. В последните месеци изгониха много катаджии и сега вече си имат едно на ум преди да вземат пари, та това рано или късно ще свърши. А като са ви толкова противни и смятате че им липсва авторитет - станете полицаи вие и променете нещата.А караман ако са го били ченгетата с удоволствие ще му покажа къде да си изкара медицинско и как да заведе дело срещу виновниците. Ако всеки просто съдеше или подаваше жалба срещу служител(било то на реда или пък някъде по администрацията) нещата щяха да са съвсем различни. Ама ние стискаме зъби, или пък си даваме подкупа, защото така ни е по-угодно... Ако осъдиш полицай че те е бил, ела ми звънни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 За полицаите ли е темата или за наркотиците или по-точно марихуаната, дали трябва да се легализира или не? Поправете ме ако греша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Беше офтопик това за марихуаната, сори Колкото по темата: полицаите си вършат работа когато става въпрос за проверки за дрога (веднъж ми провериха голфчето тъй като бях съмнително спрял със загасени фаорове около полунощ и пишех смс на една мацка.. но ченгетата се усъмниха Едит: не намериха нищо, защото дрога не притежавам по принцип .. но сега поне знам къде да не я крия в колата, ако се случи някой път Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Ако осъдиш полицай че те е бил, ела ми звънни... И що да не го осъдиш ? Ей заради такива като тебе е на тоя хал всичко, защото някой им е казал, че не могат никой да осъдят...ми вадя си медицинско и ще го съдя до дупка, и ще плаща, и без работа ще остане.. случвало се е, лошото е, че повечето хора или ги е страх или ги мързи, или мислят като теб... afx, пуши си каквото искаш, но недей да пропагандираш тука, защото доста хлапета четат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 И що да не го осъдиш ? Ей заради такива като тебе е на тоя хал всичко, защото някой им е казал, че не могат никой да осъдят...ми вадя си медицинско и ще го съдя до дупка, и ще плаща, и без работа ще остане.. случвало се е, лошото е, че повечето хора или ги е страх или ги мързи, или мислят като теб...afx, пуши си каквото искаш, но недей да пропагандираш тука, защото доста хлапета четат... Ма аз нищо не мисля, един познат го беше бил един полицай с палка... Два пъти го съди и двата пъти полицая беше оправдан... Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 afx, пуши си каквото искаш, но недей да пропагандираш тука, защото доста хлапета четат... Извинявай Ама аз не пуша И не пропагандирам - опитвам се да накарам тези които четат да мислят, да се образоват и сами да решат а не да вярват на слухове. Peace. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Аз като говоря говоря само от опит, слуховете ги пропускам пеаце Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Ето ивадка от едно FAQ: Вярно ли е, че марихуаната е трамплин към другите наркотици; и ако пушиш, то в живота ти естествено навлизат екстази, кокаин, гъби, дори хероин? . . . Извинявай Ама аз не пуша И не пропагандирам - опитвам се да накарам тези които четат да мислят, да се образоват и сами да решат а не да вярват на слухове. Peace. И все пак това не е тема за тревата и видовете наркотик. Има си тема за тях, дори имаше една в Тя и Той, в която беше доста разисквана, ама за това се иска някой да ползва търсачката. И недей да възхваляваш нещо, което е противозаконно, а още повече и че не употребяваш. Все пак и деца четат тук. Толкоз офтопик. Иначе по темата... И в предишната затворена тема споменах и тук пак ще кажа. Най-добре е на полицаите да им се дадат повече правомощия и да имат повече смелост да пребиват хората, които си търсят боя. Тъкмо хората ще имат повече страхопочитание в тях. Ще знаят че трябва да се държат на разтояние от тях и няма да им се размине да се подиграват както им падне. Защото обикновенно тези, които ги бият обикновенно направо си реват да ги пребият. А за хората полицаите са станали някакви продажници и страхливци. Разбира се че има и такива, но всяко стадо си има и чертната овца. Аз проблеми с полицаи съм нямал. А когато съм имал работа с тях, винаги са били учтиви. Когато се прави някой на тарикат, тогава и те ще покажат другата си същност все пак. Пък и вие какво искате. Да бутнете 10-20 лева в джоба на полицая и да се отървете, или да ви съставят акт за повече пари и да ви вземат точки от книжката. После полицая бил това и това. Еми вие си нарушавйте правилника за движение и не си плащайте данъците навреме, пък после се сърдете че еди кой си полицай си е купил климатик от вас и сега събира за нова пералня и вила. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted October 8, 2005 Share Posted October 8, 2005 Xa! Lo6oto e, 4e v BG sa malko istinskite policai. Niamam nisto protiv tiax, kogato si var6at rabotata kakto triabva. Dori naprotiv, kefia se na profesionalizma im. Tava, koeto mi pravi ujasno vpe4atlenie oba4e e, 4e pove4eto sa ujasno samonadaxani. Naprimer, kogato ne sa na rabota, a sa s civilno obleklo, neprekasnato si periat zna4kite-ia si slagat parite v kalaf4eto s dokumenti, ia nesto drugo. Drugoto, koeto me drazni e, 4e se misliat za nedosegaemi-vrat se mejdu 6amarite i kato stane nape4eno-az sam policai, ne biva da stavat konflikti. Poniakoga se polu4ava i stranen paradoks-paziteliat na reda naru6ava dosta zakoni(patnite naprimer). Nisto protiv policaite, no...e xubavo da osaznaiat, 4e te slujat na obstestvoto, a ne obstestvoto na tiax. p.s. kak samo mrazia sliokavicataaaaaaaaaaaaaaa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 8, 2005 Share Posted October 8, 2005 Тук пак много сериозни въпроси сте подхванали Какво да ви кажа - не е нормално сержант от полицията да има два мезонета. Не е нормално да се цупят някои "блюстители на реда" ако не направят по 300 кинта на смяна. Не е нормално жандармерията да пие бира с циганите.... но е така. Дилърите и крадците плащат много повече от който и да било шофьор. Заплатите на полицаите са смешни в сравнение с отговорността, която би трябвало да носят и естествено те спекулират с нея. Карамана тука и да ми се нерви това няма да се промени скоро. Че вие влезте в съда, следствието и прокоратурата - там да се нагледате на веселби! А народа си мисли че има закони и справедливост - не и в нашата страна - тук е кой както и колкото плати - все още, че и занапред! Не може да ми пуснеш наркотрафикант, заловен с килограми наркотик с условна и глоба и същевременно да вкараш в затвора за 7 години човек с кражби на 3 кокошки, 1 прасе и примерно едно старо видео. Разбира се адвокат на първия е бивш окръжен прокурор, а вторият не знае как се пише думата адвокат. Друг интересен факт - един вископоставен началник в МВР Пловдив притежава нелегална линия за цигари Цял ден мога да ви ги редя такива, и особено за хора, които си мислят колко добър и велик генерал е Бойко Борисов примерно. Тук съм съгласен с Караман - мекерета са повечето, а тези дето не са нямат решаващ глас и няма и кой да им го даде. Веригата се сещате винаги стига до най-високото. Иначе парадът си върви добре - хората не знаят всъщност какво става, тия дето нещо понаучат цъкат с език, псуват - и толкова. Аз лично не уважавам българската правораздавателна система - тя раздава права избирателно. Не уважавам българската полиция - тя подхожда избирателно /ако въобще си мръдне пръста/. Не уважавам българския съд - той отсъжда избирателно. Много сме далеч от истината дами и господа - имам предвид разбира се западните държави. Карамански - и тук си прав - Американската система и на мен не ми харесва. Държавата наистина е полицейска, но и това си има обяснение. Вярно - неприятен е примерно законът, според който когато те спре пътен патрул, то той има право да стреля по теб ако си мръднеш ръцете от волана без разрешение /официален закон в Мичиган и много други щати с МНОГО НЕГРИ/. Ми и те бе Карамане си имат своята напаст и се борят с нея. Всеки 14 годишен черен пикоч може да има патлак. И може да те гръмне за спорта. Как се бориш с това? При наличието на борците за права и свободи? Хората ми обясниха - назначаваш им черни полицаи - да си арестуват черните престъпници, черни съдии, да ги съдят и т.н. Но вижте черните докъде се качиха - визирам онази напаст Райс дето рейс може да й мине между предните зъби. И шушне на ушенце на дивия реднек Буш - много мила картинка. ККК са много щастливи сигурно /майтап/... Като цяло - корупция има навсякъде по света - и на запад и на изток /само ще спомена именцето Берлускони примерно - премиер-мафиот/, но хората като крадат, крадат с мярка. И не късат от насъщния на народа. А нашите са толкова нагли и безочливи, че не може да ги опише човек с нормални думи. 40 000 е тарифата да влезеш като депутат. Това грубо са ти заплатите за мандата. Каквото направиш отгоре - твое си е - имаш 4 години да вършееш. С тоз манталитет накъде бе българи! Ралица Агаин, срам ме е, ми е съученичка. Гледам онази вечер по телевизията - шеф станала в някаква финансова комисия. Ревизии ми прави... Като познавам човека, просто си представям как минава ревизията... Няма оправия Караманееей, няма и да има - ще си чупим коленцата в ръжена още доста време. Заветната 2007-ма най-много с някое авиошоу да я запомним или с гонки в Калояново или с победи на любими отбори /дай боже/. Другото няма да се получи. А когато се получи, както в една друга тема писах, ще робуваме РЕАЛНО и ФИЗИЧЕСКИ на ЕС, ма ти поне тва го знаеш. Последно искам да те помоля да не се зомбираш толкова по тоя СКАТ и глупостите там - голямо момче си, имаш голяма глава на раменете, не се поддавай на евтини, безмислени и бездарно скалъпени провокации. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted October 9, 2005 Share Posted October 9, 2005 Да, ама алкохола води до цироза, а марихуаната до куп други наркотици Няма да споря кое до какво води, но нещата аз ги виждам така: тревата е нелегална, хващат те с малко количество и си изправен пред дилемата да си платиш като поп на полицаи , адвокати и прочее или да влезнеш в панделата за едното нищо. В момента съм в Португалия - тука примерно ако те гепят с малко хашиш или марихуана (за 4-5 евро примерно) най-много да ти го вземат и толкоз, ама тука хората са по-различни не е БГ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted October 9, 2005 Share Posted October 9, 2005 Абе нищо против полицията, даже смятам, че е много важно нещо,...ама де*ба тъпаците закво се отварят на разни деца, че нямали лични карти и нз си кви глупости, ами не се захванат с истински престъпници. Голяма част от ченгетата са някви комлексирани дебили, дето използват служебното си положение само за да могат да демонстрират някакво превъзходство над мирните граждани Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted October 9, 2005 Share Posted October 9, 2005 Абе нищо против полицията, даже смятам, че е много важно нещо,...ама де*ба тъпаците закво се отварят на разни деца, че нямали лични карти и нз си кви глупости, ами не се захванат с истински престъпници. Голяма част от ченгетата са някви комлексирани дебили, дето използват служебното си положение само за да могат да демонстрират някакво превъзходство над мирните граждани За тва говора, за мен е смешно за 5 грама трева да те тикнат в затвора - ама кво да праиш закони батка Да ги таковам в малоумните закони, най вече оня тъпанар Севлиевски дето въведе поправката в закона за еднократна доза, та да може полицията, адвокатите и т.н. да могат да изнудват хората Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted October 9, 2005 Share Posted October 9, 2005 Повечето полицаи са гадни, комплексирани лешояди, които само се чудят как да се заядат с някой, понеже началниците им пък също се отнасят зле с тях: наричат ги малоумници, некадърници и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.