Jump to content
BulForum.com

Разцепване на харда на 2 части

sk8er

Recommended Posts

Значи ще прощавате за тъпия въпрос но от бая време търся такава тема и не открих.И затова реших да ви питам:как мога да си разделя харда на C и D??

Ако има вече такава тема се извинявам пак. :D

Моля ви помогнете!

(с най-чупения уиндоус съм-Милениум) :bgrin:

Aко не ти е наложително недей го прави , защото трябва да форматираш всичко. Още като си инсталираш милениума има настройки на какви части да се дели

Оххх гадно... :sick :cry

Значи няма начин без да се форматира харда?

ЕДИТ:Значи проблема ми е че някои игри и програми които преди ми вървяха перфектно сега лагват доста яко или не тръгват.Какво ли не пробвах-всички драйвери на каквото се сетите сменях разни изчиствания на харда,проверки за вируси и т.н...но без резултат и си мисля че като преинстална Уин-а ще се оправят.Но ми писна на всеки месец да го преинсталирам и затова искам да си ми е на отделно,за да не се трие всичко а само Уиндоус-а!

Aко не ти е наложително недей го прави , защото трябва да форматираш всичко. Още като си инсталираш милениума има настройки на какви части да се дели

не е така

може да си го делне6 дори и да ти е с инфо...

пробвай с Acronis Partition Expert

Аз ползвам Hiren's Boot CD съдържа интресена колекция от полезен софтуер за разделяна диск,

диагностика, борба с вируси и разни други.Не е нужно да се форматира диска.Програмата е добре да се запише на отделен CD bootable.Слагаш си дискчето и имаш пакет от страшно полезни програми.Има няколко програми за разделяне на твърд диск - много са добри и вършат отлична работа.

Можеш да свалиш програмата от тук:_http://store2.data.bg/pnayot/Hiren's%20BootCD%207.0%20with%20keyboard%20patch.zip /или с търсачка да я свалиш от друго място/.

Май бях срещал още някъде тази тема във нашия форум?...

А ще трябва ли да форматирам после?

Не, най-много ще ти се наложи да си съхраниш преди съединяването информацията от D: някъде другаде, на други дискове.

Аз пък инсталирах Партишън-а и цъкнах там едно Split HDD и то почна няква операция.След това ми каза че трябвало да продължи под DOS и рестартна компа.Тогава нещо зареди и пишеше че всичко е готово,но като пуснах Win-a и диска беше отново цял!Къв е тоя фокус ся?!?!?! :)

• 4 years later...

За първи път ми се налага съвсем сама да инсталирам Уиндоус на чисто нов хард диск - моля, помагайте... Имам смътни спомени, че трябва да го разделя на партишъни, преди да инсталирам уиндоуса - първо, така ли е?

Второ, имах някакъв Партишън Маджик 8.0, свален отнякъде преди време, на компютъра. Обаче, като няма Уиндоус, си мисля, че трябва да е на СД, което да тръгне, без да имам Уиндоус?

Абе изобщо, помагайте, че трябва да се справя сама. Благодаря на всички много за помощта.

А, да добавя - имам друг компютър вкъщи, така че не е проблем, ако се налага, да сваля, запиша нещо на диск и т.н. Не съм в България, обаче, и Замунда не мога да "виждам". Благодаря още веднъж.

Щом имаш друг компютър при теб намери ме на скайп: dum_peg

ще ти кажа какво да направиш

Благодаря ти. Обаче се оказа, че на този няма скайп... Трябва да инсталирам, за да мога да го ползвам - обаче ще стане утре.

Здрасти, Мила! :)

По принцип диска с Уиндоуса ти може да свърши цялата работа без допълнителни програми. Ако смяташ да цепиш диска, първо свали всичката важна информация на другото пц или на дискове, защото след цепенето ще се изтрие.

Първото, което трябва да направиш е да настроиш от биоса (натискаш DEL по време на първите надписи след като си пуснала пц-то) първия Boot Device да ти е DVD-то.

Второ, след като си променила boot device-a, слагаш диска, запазваш промените и по време на зареждането, ще те попита дали искаш да заредиш информацията от dvd-то. Натискаш което и да е копче докато ти изписва точките и следваш инструкцията. Ако не искаш да цепиш диска на различни дялове, не е неубходимо. Можеш да си го инсталираш и без да го разделяш. Иначе по време на самата инсталация (преди да почнат да се записват файловете), ще ти изпише на едно място дали искаш да форматираш диска. На тази страничка трябва да има и опции за разделянето на ралични дялове.

Тук създаването на отделни partitions леко са го изтървали ама нищо поне другата част от инсталацията е обяснена

Иначе на тази картинка вместо <ентер> се натиска "С" и се правят 1 по 1 отделните дялове

Въпреки че ако е лаптоп и няма много място не те съветвам да го разделяш.

wxpins04.gif

Mila, знаеш английски, подозирам с останалото ще се справиш лесно.

Благодаря ви, момчета. Компютърът не е лаптоп, има 320 ГБ място, хардът е нов, няма информация на него, така че няма защо да се притеснявам да не избърша нещо. И аз подозирах, че може да се направят партишъни при инсталацията, ама де да знам, рекох пак да питам. Знам, че после пак може, ама... Абе голямо чесане на главата настана, с една дума... отивам да се образовам.

Ммм, такаааа. Прескочих успешно разделянето на партишъни, работата по Уиндоуса върви на приключване, сега се сещам, че трябваше и драйвъри да се инсталират... хм. :cry

Ммм, такаааа. Прескочих успешно разделянето на партишъни, работата по Уиндоуса върви на приключване, сега се сещам, че трябваше и драйвъри да се инсталират... хм. :cry

Ако е DELL, HP, и подобни - търси ги по модел на компютъра или "tag" (търсиш го на кутията някъде) в сайта на производителя. Ако е сбирщайн ще видиш малко зор (ама не много)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...