gadniqt Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Значи проблема е следният: слагам един хард на Slave .В биоса го разпознава но когато ми зареди Windows-a в My computer ми показва само старият хард а новият изобщо не ми го показва(а доло на task bar-a ми показва че ми е засякло нов хард).Харда е HITACHI - ако има значение . Имам и още един проблем: Значи на 2-ят PC слагам чисто нов хард 200 гб(като Slave) и изобщо неиска да го разпознае,но пак в BIOS-a ми пише че е 33 гб . Мерси предварително!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted October 5, 2005 Author Share Posted October 5, 2005 Първият проблем го оправих,но 2-ят неще .Така че чакам някакви предложения Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 1 Защо го слагаш Slave? 2 Какъв е диска? SATA ATA 3 Какво е Праймарито? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted October 5, 2005 Author Share Posted October 5, 2005 1 Защо го слагаш Slave?2 Какъв е диска? SATA ATA 3 Какво е Праймарито? 1 слагам го Slave защото на другият ми е windols-a а не ми се преинсталира 2 незнам какъв е ,ако ми кажеш как да разбера ,ще съм ти благодарен. 3 Ако ме питаш за марката на Праймарито -Мaxtor, a новият e Seaget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 ***Имам и още един проблем: Значи на 2-ят PC слагам чисто нов хард 200 гб(като Slave) и изобщо неиска да го разпознае,но пак в BIOS-a ми пише че е 33 гб . Мерси предварително!!!!!! Какво ти е дъното, изобщо поддържа ли хардове над 33 gb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted October 5, 2005 Author Share Posted October 5, 2005 Какво ти е дъното, изобщо поддържа ли хардове над 33 gb? До скоро имаше 120 гб на него(40+80) .сега ми го разпозна но ми е 31гб вместо 200 гб . дъното не сам го видял какво е но 1.8 процесор си върви .скоро е купувано Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Огледай хубаво новия HDD и обърни внимание на конфигурацията на джъмперите. Възможно е да е сложен такъв, който да ограничава размера на диска до 32GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Огледай хубаво новия HDD и обърни внимание на конфигурацията на джъмперите. Възможно е да е сложен такъв, който да ограничава размера на диска до 32GB. Този джъмпер не ограничава, просто лъже BIOS-а, но щом се засича няма да е от това. @gadniqt а под Windows 33GB ли го показва или изобщо не го показва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted October 5, 2005 Author Share Posted October 5, 2005 Този джъмпер не ограничава, просто лъже BIOS-а, но щом се засича няма да е от това. @gadniqt а под Windows 33GB ли го показва или изобщо не го показва? Отначало не го показваше в windows-a ,но после от Computer Menigment го разпозна на 33 гб Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Отначало не го показваше в windows-a ,но после от Computer Menigment го разпозна на 33 гб Пробвай да го забраниш в BIOS и го потърси в Windows после. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 1. Проверка за наличност на XPSP2. Нужен е за разпознаване на големи HDDs. 2. Проверка дали не е необходим ъпдейт на биоса. Ако тези неща не помогнат, не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted October 5, 2005 Author Share Posted October 5, 2005 1. Проверка за наличност на XPSP2. Нужен е за разпознаване на големи HDDs.2. Проверка дали не е необходим ъпдейт на биоса. Ако тези неща не помогнат, не знам. 1.imam go 2.tova i na men mi kaza edin poznat ama mi kaza 4e moje da se poomaje PC-to , i po hubavo da ne sam probval Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.