Jump to content
BulForum.com

Защо Globul Порязват абонатите с b-free ???

desert

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply
Не помня дали тук беше обяснено за СМСите, но не пречи пак да се напише :)

та значи когато пращаш съобщенията от сайта им не трябва да се пипа отметката на "Отговорите на това съобщение да се получават:" трябва да си остане избрано (със зелена точка) "В моята Входяща кутия /получавате бонус към кредита за деня/", тогава НЕ ти се взимат пари от сметката :excl:

ако избереш "На моя Мобилен номер" си ти ги таксуват по тарифния план на който си в момента за изпратен СМС.

Изобщо няма такова нещо. Както казах аз съм изпратил стоици SMS-и и на всички давам отметката "отговорите на това съобщение да са на моя мобилен телефон" (просто защото на получателя се появява SMS-а от моя номер) , а досега и стотинка не е паднала от сметката.

Коментарите ми се основават на ей тази темичка от ей това форумче :excl:

трябваше с това да започнеш. името на форума от който си взел информацията. при положение, че средната възраст на потребителите е 13-14 години.. какво изобщо обсъждаме. дори и в най-нещастната тема, за отрицателно време ще се натрупат 1 страница коментари. виж броя на регистрирани потребители... най-пропадналия форум след този на clubs.dir.bg.

забравих да кажа, че преди няколко години.. на датата на премиерата на LOTR : Two Towers .. имаше един дето твърдеше, че е гледал последната трета част. първо се появиха 10 човека които му казаха, че не вярно по абсолютно идентичен начин, а после се появиха и още толкова които потвърдиха и казаха, че и те го гледали.

същото беше и с GTA. в деня на излизането (периода от 23:50 на предния ден и 00:30 на следващия) на играта се изписаха 5 страници от 12-13-14 годишни момченца които се вайкаха и чудеха кога ще излезе играта и защо още я няма по сървърите при положение, че е излезла официално по магазините преди цели 15 минути. после се появи един дето сподели, че вече е на 15 мисия и искаше разяснение как се минава.

Форума е без коментар просто. Като погледнеш потребителите, че голяма част имат над 1000 поста ...

същото беше и с GTA. в деня на излизането (периода от 23:50 на предния ден и 00:30 на следващия) на играта се изписаха 5 страници от 12-13-14 годишни момченца които се вайкаха и чудеха кога ще излезе играта и защо още я няма по сървърите при положение, че е излезла официално по магазините преди цели 15 минути. после се появи един дето сподели, че вече е на 15 мисия и искаше разяснение как се минава.

Ахахах, това ме утрепа :P :) :D :lol: :woot

Абе не мога да влезна в профила на my.globul.bg, за да си пратя смс. Не може да бъркам паролата, все пак е записана на лист и до сега съм влизал сумати пъти. Най-голямото нахалство е, че при забравена парола не ти я пращат на е-мейл, ами трябва да се набуташ с още един смс, за да ти я пратят на телефона...

Runner, аз също не мога да вляза, няма как да бъркам паролата, щото браузера си я пази.

Паролите ви са прекалено дълги. Ограничението е 13 символа. Тоест ако паролата ви е от 15 символа, махнете последните два и ще си влезете нормално. Тъпо, но факт.

И за още други такива "смс" измами се сещам свъзрани с Глобул

а именно - услугата кой ме търси - от време на време срещам

оплаквания по форумите че незнайно защо услугата на

еди кой си спряла да функционира и познайте как се актвира

на ново - с нов смс

интересното е че и на мен ми я бяха спряли и преди известно време

се устеих.....

не че ми е притрябвала ( не си изключвам никога телефоните )

но малко теория :

:D

2 милона абоната.... спират услугата хаотично....

всеки се сеща от време на време да я активира

2 мил. абоната всеки по смс да си я пусне пак * 0.21 лв

= 420 000 лв. коледна премия за Глобул...

дано да греша за "доброжелателните" им намерения...

Услугата не се активира с никакъв СМС, а просто като добавиш един номер /в момента не мога да се сетя кой беше/ за пренасочване към него ако няма достъп до телефона ти.

Доскоро бях на ГлоБул и уж бях доволен, най-вече заради евтините СМС-и /13 стотинки с ДДС парчето/. Откак минах на М-Тел обаче усещам голяма разлика. ГлоБул са доста назад. Първоначално и аз мислех да мина на B-Free, но се отказах. С 1 номер, колкото и да говориш писва. После видях, че и таксува по 4,80 на месец и се разубедих тотално. Взех си карта free prima party и вече имам над 20 часа изходящи разговори.

Shmi, благодарим за съвета, но ние си говорехме за временно спиране на услугата. Просто не можеше да се влиза един следобед.

"ГлоБул" обяви новата си тарифа за предплатени разговори, предлагаща с 20 стотинки по-ниски цени от досегашните. Цената за минута разговор към всички мрежи ще е 0.39 лева без ДДС, SMS ще е 0.18 лв., а международните разговори ще се таксуват от 0.99 лева на минута с държава от първа зона, 1.45 лева на минута разговор със страна от втора зона и 1.84 лева на минута с държава от трета зона. Минималното първоначално таксуване за разговор е 60 секунди (30 секунди досега), като от 61-вата секунда отчитането става вече на всяка секунда. За да се прехвърлят към новата тарифа, абонатите трябва да се обадят на телефон 123 и да заявят желание, като смяната на тарифата струва 0,50 лв. без ДДС. Новите b-connect hit карти вече се продават при цена на пакета 14 лева с ДДС с време за разговори на стойност 22 лева. Продължават да се продават и карти с досегашната тарифа, при която минута разговор е 0.59 без ДДС.

Е тея направо се НАСРАХА, бахти глупаците. Сори за нецензурните думи, ама аз дори много меко се изказах. 60 секунди, другия път направо на минута да го направят, кво си играят на дребно... Олигофрени, дано да фалират...

Е тея направо се НАСРАХА, бахти глупаците. Сори за нецензурните думи, ама аз дори много меко се изказах. 60 секунди, другия път направо на минута да го направят, кво си играят на дребно... Олигофрени, дано да фалират...

Не, че нещо ама... може и да бъркам, но мисля, че 60 секунди са 1 минута. :punk поправете ме ако греша. :D

каква разлика виждаш между 60 секунди и 1 минута :laughing:

Чакаме отговора на М-Тел. Дано не последват примера на ГлоБул с тарифирането на 60 секунди. :)

Ето го и него:

33 стотинки за минута разговор с Prima Star

От 31 октомври 2005 г. Мобилтел стартира Prima Star – напълно нова тарифа за предплатени разговори. Тя е предназначена за хора, които провеждат много на брой и продължителни разговори.

Клиентите на Prima Star могат да говорят с над 3,3 млн. абонати в мрежата на М-Тел на рекордно ниската цена за предплатен разговор от 0,33 лв. за минута без ДДС. За разговори към други оператори клиентите на М-Тел ще заплащат 0,49 лв. за минута (без ДДС). Цената на един SMS е 0,18 лв. (без ДДС). Всички разговори с продължителност до 60 секунди се таксуват като 60 секунди, а след това разговорите се отчитат на всяка секунда.

От новата Star оферта могат да се възползват както нови, така и настоящи клиенти на М-Тел Prima. Клиентите с предплатена карта могат да преминат към новата тарифа Prima Star само с едно обаждане на *88. Всеки желаещ може да стане клиент на Prima Star и като закупи специалния стартов пакет на цена 14,88 лв. (с ДДС) с включено общо време за разговори за 22 лв.

Няма краен срок за активиране на новата карта Prima Star.

“Новата Star концепция е ясна и много конкурентна. Тя дава възможност на нашите клиенти да разговорят много повече помежду си като част от най-голямата телекомуникационна общност в България”, каза Йозеф Винацер, Главен изпълнителен директор на Мобилтел.

За Мобилтел

Новата Prima Star тарифа е поредното доказателство за пазарното и иновационно лидерство на М-Тел. На 26 септември 2005 г. най-големият мобилен оператор в България въведе на пазара тарифен план М-Тел Business+, който дава възможност на потребителите да говорят за 1 стотинка на минута в рамките на тяхната бизнес група. Клиентите на М-Тел вече ползват и предплатената карта Prima Free Party, която им позволява да говорят безплатно всеки ден от 21.00 до 05.00 часа. М-Тел пръв въведе в България и високотехнологичната услуга MUSICALL, позволяваща на обаждащия се да чува предварително зададена мелодия, докато изчаква да бъде отговорено на обаждането му.

Тя е предназначена за хора, които провеждат много на брой и продължителни разговори.

Само ми е чудно, кои са тия хора, които провеждат такива разговори с Прима. Да им се изцъкам и на мтел...

А къде го пише това в официалната страница, че нещо не мога да видя никъде? Иначе ми се вижда добра оферта, само дето СМС-ите са по-скъпи и не се знае дали ще има "семейство и приятели", но и да няма - реално погледнато пак си е оферта за разговор над 1 минута.

А къде го пише това в официалната страница, че нещо не мога да видя никъде? Иначе ми се вижда добра оферта, само дето СМС-ите са по-скъпи и не се знае дали ще има "семейство и приятели", но и да няма - реално погледнато пак си е оферта за разговор над 1 минута.

Колко разговора над минута водиш месечно?

Само ми е чудно, кои са тия хора, които провеждат такива разговори с Прима. Да им се изцъкам и на мтел...

Веднага се сещам кои са - има доста фирми в които е практика да ти дадат служебна сим-карта за определен перод време (ден-два), когато ще работиш при клиент или си на бизнес трип. Имат си 10-на прими и когато се наложи ги зареждат и дават на хората си, а след тия два-три дни си ги прибират обратно. За чий са им договори и месечни такси за такива случаи?

Писах им на идеотите и те ми отговориха, ама съм го изтрил, иначе щях да го постна.

Питах ги два въпроса:

1. Къде са им картите, като още ги рекламират, а ги няма никъде?

2. Какви са тия 300 мин., като когато купувах казаха, че няма ограничения?

Нещасниците отговориха следното:

1. Поради ГОЛЕМИЯ интерес картите свършили.

2. Глобул си запазвал правото за ограничения. Но видите ли, те са добрички и после таксуват по 0,11 лв.

И това не е така, щото след изтичането им получих SMS, че ми пускат още 60 мин.

Нещастници! Просто някой идиот не е пресметнал, че съоръженията им немогат да поемат трафика.

сестра ми вчера получи "черния смс" :) харабия някои тряя ги осъди тия мизерници ,ако не друго то поне малко шум ше вдигне че да стане ясно кви лай*а са Глобул

аз съм на мтел ,ама чакам нещо изгодно от вивата и ше се местя ,няма как :роллеъес:

• 2 weeks later...

From: http://www.globul.bg/bg/news.html?id=2461

GLOBUL С ДО 37% ПО-НИСКИ ЦЕНИ НА ПРЕДПЛАТЕНИТЕ УСЛУГИ

15-11-2005

GloBul представи на пресконференция новите тарифи на своята предплатена услуга b-connect, според която абонатите ще могат да разговорят на цени по-ниски с до 37%.

За абонатите на b-connect hitTARIFF, разговорите в мрежата на оператора, както и с фиксираните телефонни мрежи вече ще струват само 0,29 лв. на минута или с над 25% по-евтино от досега. Обажданията до другите мобилни оператори в страната ще се таксуват 0,39 лв. на минута.

Новата тарифа ще бъде въведена автоматично за всички нови и настоящи абонати на b-connect hitTARIFF от 16 ноември 2005 г. и не се налага потребителите да правят каквото и да е било, за да преминат към нея.

Тя ще важи и за новия празничен b-connect hitTARIFF стартов пакет, който ще се появи на пазара на същата дата. Цената на пакета е 20 лв. с вкл. ДДС и с него потребителите ще получат 64К SIM карта и време за разговори на стойност 39 лв. (15 лв. заредени в картата и допълнителен бонус от 24 лв. време за разговори за първите 12 месеца, ако картата бъде активирана до 14 януари 2006 г.).

В пакета, както повелява традицията на Коледа, има и подарък от GloBul и Nestle – опаковка Nescafe Classic от 250 г. и стилна и удобна термочаша Nescafe.

За абонатите на другите b-connect тарифи GloBul също въвежда нови, по-ниски цени за национални и международни разговори. За тях, от 21 ноември 2005 г., всички разговори до абонати на националните телефонни мрежи, мобилни и фиксирани, ще струват 0,37 лв. на минута вместо предишните 0,59 лв. или с повече от 37% по-евтино. Цената на разговорите с номерата от групата „ЗА ПРИЯТЕЛИ” вече ще бъде само 0,19 лв. на минута, вместо досегашните 0,29 лв. Международните разговори към І и ІІ зона ще струват между 0,99 лв. и 1,45 лв. на минута, което представлява намаление от около 30%. Минималния период за таксуване ще бъде 60 секунди.

И тази тарифа ще бъде въведена автоматично без да са необходими допълнителни действия от страна на потребителите.

И това не е всичко - пакетите b-connect, които бъдат активирани между 14 ноември 2005 г. и 14 януари 2006 г. ще получат допълнително по още 12 лв. време за разговори – по един лев за всеки месец от първата година след активацията.

"GloBul e водеща компания в предлагането на новаторски и качествени продукти и услуги на най-достъпни цени. За пореден път, компанията отговаря на потребностите на пазара и предлага мобилна комуникация за всеки потребител." – каза главният изпълнителен директор на Космо България Мобайл ЕАД г-н Атанасиос Кацирубас.

"Ние нямаме нищо против конкуренцията, когато тя е честна и коректна и е в рамките на закона и приветстваме дълго отлагания реален старт на третия GSM оператор в България." – допълни той.

Точно заради тая услуга 'Кой ме търси', днеска съм се разправяла в един офис с часове с тях..

Пращам аз смс (набутвам се, разбираш ли) изключвам си телефона после, звъня си от другия.. включвам си.. нищо..

и тва нещо го права в офиса им, и ония ми обясняват след малко щяло да стане, ебати..

теглих им накрая едни майни и излезнах ;>

почва да ми става напоследък все едно за тия мобилни оператори...

Точно заради тая услуга 'Кой ме търси', днеска съм се разправяла в един офис с часове с тях..

Пращам аз смс (набутвам се, разбираш ли) изключвам си телефона после, звъня си от другия.. включвам си.. нищо..

и тва нещо го права в офиса им, и ония ми обясняват след малко щяло да стане, ебати..

теглих им накрая едни майни и излезнах ;>

почва да ми става напоследък все едно за тия мобилни оператори...

Можеби махаш пренасочването по някакъв начин или телефона ти автоматично го прави :) пробвай на друг апарат. и на мен ми беше преди така, но накрая осъзнах че махам пренасочването и затова не става.

и между другото... СМС-а за активиране е безплатен.

Колко струва

Услугата е безплатна и е достъпна както за клиентите на предплатените услуги на GloBul, така и за тези с абонаментен договор. Всички SMS-и и анонси са напълно безплатни.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...