Jump to content
BulForum.com

Защо Globul Порязват абонатите с b-free ???

desert

Recommended Posts

Абе аз съм на месечна такса с фирмена карта към глобул(за съжаление).В групата сме 50 човека м/у които разговорите са безплатни.Първи месец всичко 6.Втория и третия обаче някви стотинки на сметката отчетени към безплатните номера.Това не е гръцко а си е еврейско направо.Ако се наложи да се махам от глобул никога не бих се върнал към тях,но просто ми се налага та вие за ваучери се притеснявате.

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

аз имам само едно нещо да кажа - преди година-две в България нямаше даже помен от "безплатни" разговори. всъщност имаше, но те не бяха за всички. сега се появяват вече - тая глупост със злоупотребяващите дето ползват по много ще е от ден до пладне - сплашване е това. а и омръзва да се говори по телефона.

навсякъде има безплатни разговори, особено вечер и събота и неделя. сега незнам - събота и неделя слаб трафик ли ги броят вече или какво. всичко ще си дойде по местата. ще има безплатни разговори, още малко търпение. само да не кажете че не съм ви предопредил за батерията - ще има да си купувате на 6 месеца нова, ще трябват по-често нови телефони щото от натискане на копчетата клкавиатурките заминават :-). ама и на това ще му се види края - всяка година ще дават нови телефони срещу малка сума.

Adski sam qdosan dnes hodih pri edin dvokat zashtoto smqtah da zaveda delo s/y globul i svoevoliqta koito pravqt no sled provedeniq mi razgovor s advokata stana qsno 4e nie obiknovennite potrebiteli sme dosta p*eebani.....Sled kato obesnih to4no za kakvo stava vapros 4ovekat me popita vie dogovor imate li s Globul sled kato otgovorih NE toi avtomati4eski mi kaza e zna4i vaprosat e reshen VIE nqmate nishto i ne mojete da zavedete delo i eto zashto te si pozvolqvat da pravqt tova........ I v kraina smetka neka ni e 4estit noviq paket za aktivirane B-300 vmesto b-free

Абе не мога да влезна в профила на my.globul.bg, за да си пратя смс. Не може да бъркам паролата, все пак е записана на лист и до сега съм влизал сумати пъти. Най-голямото нахалство е, че при забравена парола не ти я пращат на е-мейл, ами трябва да се набуташ с още един смс, за да ти я пратят на телефона...

И за още други такива "смс" измами се сещам свъзрани с Глобул

а именно - услугата кой ме търси - от време на време срещам

оплаквания по форумите че незнайно защо услугата на

еди кой си спряла да функционира и познайте как се актвира

на ново - с нов смс

интересното е че и на мен ми я бяха спряли и преди известно време

се устеих.....

не че ми е притрябвала ( не си изключвам никога телефоните )

но малко теория :

:D

2 милона абоната.... спират услугата хаотично....

всеки се сеща от време на време да я активира

2 мил. абоната всеки по смс да си я пусне пак * 0.21 лв

= 420 000 лв. коледна премия за Глобул...

дано да греша за "доброжелателните" им намерения...

desert, на мене никога не са ми спирали тази услуга. абонат съм много години. Но е истина, че има хора, на които я спират.

Днес имах проблем, да. В момената обаче си влизам нормално. Дори изпращам съобщения, които се надявам, че пристигат.

А относно темата си мисля... добре би било да се махне последната дума от заглавието.

1. Услугата "Кой ме търси" на мен ми я спират постоянно.

2. Мисля, че номера за активиране чрез SMS е безплатен.

Едит: при активирано пренасочване, услугата се изключва.

Едит: при активирано пренасочване, услугата се изключва.

Или при деактивиране на всички пренасочвания. Самата услуга "Кой ме търси" е безплатно пренасочване на повикването към един кратък номер и е логично когато от менюто на апарата се деактивират всички пренасочвания и услугата да се деактивира.

Теа глобул са супер скапаняци. :angry: Купих си такъв B-free. ОК. :huh: Отначало добре, но като ми казаха че 4.80 на месец ми стана лошо. :cry И както и да е прежалих ги. Сменях си номера на който е безплатен и си говорих по цял ден с абонати на глобул, но уви обадиха ми са и казаха че мога до 300мин. и съм ги преминал. :angry1 Супер се ядосах , но неска беше върха това дето стана. Смених си номера и оп , 4.80 за смяна. :confused Обадих се на оператор - вече се таксува смяната 4.80лв. :angry1 :angry1 :angry1 И кво стана 5лв. такса , 5лв. смяна - 300мин. Било безплатно !!! :bgrin: И нестига че всеки разговор с оператор се плаща. :wacko: Пълни боклуци и измамници са Глобул. Еко глобал. Кенефи. :crazy:

Теа глобул са супер скапаняци. :angry: Купих си такъв B-free. ОК. :huh: Отначало добре, но като ми казаха че 4.80 на месец ми стана лошо. :cry И както и да е прежалих ги. Сменях си номера на който е безплатен и си говорих по цял ден с абонати на глобул, но уви обадиха ми са и казаха че мога до 300мин. и съм ги преминал. :angry1 Супер се ядосах , но неска беше върха това дето стана. Смених си номера и оп , 4.80 за смяна. :confused Обадих се на оператор - вече се таксува смяната 4.80лв. :angry1 :angry1 :angry1 И кво стана 5лв. такса , 5лв. смяна - 300мин. Било безплатно !!! :bgrin: И нестига че всеки разговор с оператор се плаща. :wacko: Пълни боклуци и измамници са Глобул. Еко глобал. Кенефи. :crazy:

Е ти какво очакваше?

1. в страницата им си пише, че се таксува 4.80 на месец.

2. дори и в група приятели, добавяне и махане на номера става срещу заплащане при повторно сменяне. Примерно: добавяш 3 номера и ако искаш да ги сменяш или го правиш преди да платиш за следващия месец, или си плащаш.

ти голям тарикат се извъди. те хората ти дали без пари на 1 номер, а ти на всичките искаш.. е не става така. ти лъжеш и се възмущаваш, че теб те лъжат...

Абе пълни тарикати са, няма какво да ги защитаваш. Всичко са си сметнали, че няма как да говориш само с един и че ще ти вземат парите така или иначе като решиш да смениш тоя номер с друг. Допълнително ти взимат парите докато го правиш и накрая си плащаш и "такса" за безплатните минути, които се оказват на всичкото отгоре и 300 на месец... Общо взето повтарям нещата казани до тук, ама се възмущавам от наглостта им. И кво се оказва накрая? Че ти тия безплатни минути си ги плащаш така или иначе...

Вчера получих SMS-че от "Оператор", което съдържаше следния текст - "Poradi znachitelno previshavane na ogranichenieto ot 300 min razgovorite kum b-free nomera shte se taksuvat po 0,11lv ot 20.10.05 do kraq na 31-dnevnia period." :wacko: . Днес всичките ми проведени разговори по няколко минути към b-free номера НЕ ми се отчитат по тази тарифа от 0,11лв (предполагам 0,13 с начислен ДДС), интересно дали това е само за "сплашване" за да намалят разговорите на хората или след този SMS от системата има няколко оставащи часа разговори по 0,00лв :huh:

Разбира се, няма две мнения по въпроса, но ми е интересно дали някой друг от абонатите на този пакет е получил подобно съобщение? :unsure:

ave kvo da vi kaja as sam na globul i moga da kaja 4e sa jiv ta6ak.4akam gi otkak se pomnq da pusnat bezplatni sms-si ot neta i nakraq do4akah ama e na trqbva se registriram s sms.ta sq se setili da na precakvat o6te s nqkav si B-FREE ne se nabutvaite.zakvo da go zimam kat 6a govora samo s edin 4ovek , ave prosto nqma kvo da ssi govorim pove4e , samo 4akam da pusnat VIVATEL ta da vidim , dano te sa po svesni ot MTEL i GLOBUL :)

Не разбрахте ли че тия утрепани гърци няма да предложат нищо смислено :lol: Смс през web-плаща се макар и косвено :sick

Какво изкаш да кажеш с това "косвено се плащат" , защото съм изпратил над 500 - SMS за последните 45дена. Да не земат да ми смъкнат сметката. :blink:

Не помня дали тук беше обяснено за СМСите, но не пречи пак да се напише :)

та значи когато пращаш съобщенията от сайта им не трябва да се пипа отметката на "Отговорите на това съобщение да се получават:" трябва да си остане избрано (със зелена точка) "В моята Входяща кутия /получавате бонус към кредита за деня/", тогава НЕ ти се взимат пари от сметката :excl:

ако избереш "На моя Мобилен номер" си ти ги таксуват по тарифния план на който си в момента за изпратен СМС.

Не помня дали тук беше обяснено за СМСите, но не пречи пак да се напише :)

та значи когато пращаш съобщенията от сайта им не трябва да се пипа отметката на "Отговорите на това съобщение да се получават:" трябва да си остане избрано (със зелена точка) "В моята Входяща кутия /получавате бонус към кредита за деня/", тогава НЕ ти се взимат пари от сметката :excl:

ако избереш "На моя Мобилен номер" си ти ги таксуват по тарифния план на който си в момента за изпратен СМС.

Къде го пише това?

Ами който не вярва - да пробва :)

доста народ пропищяха за намалели сметки, просто казвам това което знам и което е потвърдено от много хора из други форуми, но и признавам Аз не съм тествал това, но и не ми трябва честно казано :D

Edit: мисля, че на всеки му стана ясна политиката на мобилните оператори - на тях не им е нужно да пишат или оповестяват за подробностите или промените които извършват...

Въпроси > За моят SMS

2. Безплатно ли е изпращането на SMS-съобщения през интернет-сайта MyGloBul?

- Да, безплатно е.

--

Въпроси > Изпращане на SMS:

1. Какъв е дневният лимит за изпращане на SMS-и през интернет-сайта MyGloBul?

- Всеки потребител на MyGloBul получава дневен лимит от 20 безплатни съобщения. Дневният лимит може да се увеличи в зависимост от броя на получените съобщения във вxодящата ви кутия.

Ако има таксуване на съобщенията, това вече е сериозно престъпление! Да видим дали някой ще изпищи, че става интересно...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...