Jump to content
BulForum.com

Проблем с колонки

Recommended Posts

Имам система Креатив i-Trigue 3200 активен събуфер19Watts(RMS) и колонки 2*8Watts. Опитах да вържа вместо колоните на Креатив две Сони-та по 2.5Watts(RMS) на 3ома, при пускането си бачкат, но като увелича звука на 50% и нагоре се чува само пукане и нищо(бачка си събуфера, но звук от колоните не излиза), иначе системата си работи без грешка с оригиналните колони. Аз си обяснявам проблема с недостатъчна мощност на единия канал на вградения усилвател в събуфера и като му вържа двете Сони-та и не му достига мощност на изхода. Вие какво мислите!

Изкам също да питам за мембраната на говорителя на събуфера, виждам че е направена от хартия, това ли е най-фалшивия материал за направата на мембрана или има и по-зле от мен.

Включва се някаква защита според мен. Усилвателя си има мощност, но сигурно го претоварваш с 3-омовите колонки.

две Сони-та по 2.5Watts(RMS) на 3ома

Според мен е проблема в самите колонки. Просто немогат да издържат на мощността на усилвателя, и затова се чува само пръщене при усилване. Чудя се как не са изгърмели? :wacko:

Все едно да сложа на 200ватов усилвател 8 ома на канал, някакви 50 ватови колонки по 4 ома. :lol:

Със сигурност говорителите ще издъхнат.

Когато вържа само едната колона(Сони) към единия от чинч изходите на събуфера тя си бачка перфектно, дори и при пълно 100% усилване на звука. Имайте на предвид че Сони-та са стари на 5 години и размера на кутията им е почти колкото този на събуфера, мембраната е хартиена, а говорителя е 10см. Дори като увелича сигнала през едното Сони колоната вади и ниски(има басрефлекс отдолу)

Когато вържа само едната колона(Сони) към единия от чинч изходите на събуфера тя си бачка перфектно, дори и при пълно 100% усилване на звука. Имайте на предвид че Сони-та са стари на 5 години и размера на кутията им е почти колкото този на събуфера, мембраната е хартиена, а говорителя е 10см. Дори като увелича сигнала през едното Сони колоната вади и ниски(има басрефлекс отдолу)

И това чудо е 2.5Watts(RMS) на 3ома ???

Нямам идеи.

100 % се включва защитата от претоварване или късо на изхода. все пак 3ома за 2вата. Можеш ли да видиш колко ома са оригиналните колонки.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...