Jump to content
BulForum.com

temperatura na procesora

Recommended Posts

Вчера спря тока. После като дойде отново нямах нет (нещо с ланката беше). Отворих кутията извадих ланката и пак я сложих и нета трагна. Продухах малко прахта и когато включих компа си проверих температурите на различните компоненти. Температурата на процесора преди си стоеше на около 20 и малко градуса. А сега постоянно варира. От 5-6 градуса до над 55 градуса. Това опасно ли е за процесора и ако да от какво е проблема. Нещо вентилатора ли не охлажда правилно или какво? Процесора е Celeron на 1.3GHz

Температурата на процесора, не е възможно да е 5-6 градуса. Нещо датчика за температурата ти се базика. ;)

Температурата на процесора, не е възможно да е 5-6 градуса. Нещо датчика за температурата ти се базика. ;)

Аха...това ще да е...20С....ами то цяло лято, че и днес даже беше повече от 20С....то излиза, че е с фреонно охлаждане май...да падне под стайната температура....а като се сетиш още колко неща греят в кутията... :bgrin:

Не се плаши. От 55 до 60 градуса е напълно нормална температура за това време на годината. Зимата ще ти падне под 50 градуса.

Не се плаши. От 55 до 60 градуса е напълно нормална температура за това време на годината. Зимата ще ти падне под 50 градуса.

Аха нормална и то 60 , особенно за Целл. 1,3 !!! Хайде стига с глупостите , 4е ще земе някой да ти повярва !

Според мен съвсем нормално се е попритеснил 4овека , когато му е показала такава висока стойност ... и по добре да пита !

аз от няколко месеца ползвам undervoltaging програма и вентилаторна подложка и температурата пада до 33С. Преди седеше на поне 43С. Програмата се казва CHC и е без пари, а подложката ми излезе ~$25, а всяка по отделно сваля с по 5С. Преди ползвах разни cpu idle разновидности, но повечето не поддържат новия ми процесор ефективно. при пускане на изчисляващи програми се вдига до 48С. никога не съм виждал 50, а едно време си пусках игри.

лол моя е същия гаден Селерон само,че на 2 ГХз и температурата не скача повече от 40 градуса,според мен също са много 60 градуса :)

лол моя е същия гаден Селерон само,че на 2 ГХз и температурата не скача повече от 40 градуса,според мен също са много 60 градуса :)

Ами всичко зависи от "зависи". Моят Duron на 1.3 лятото при затворена кутия вдига до 57 градуса. Като отворя кутията пада на 48 градуса, макар че имам стабилно охлаждане на компа. Видеокартата ми GF 4 Titanium 4200 също грее много здраво и допълнително покачва температурата в кутията. Затова казвам "зависи".

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...