Runner Posted October 2, 2003 Share Posted October 2, 2003 Лошото е, че всеки си трае и се "надява да се оправи до утре" (цитат от 635063). Но така няма да се получи. Само още малко - да си избия 250-то лева от модема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 2, 2003 Share Posted October 2, 2003 Plashtash si za negarantiran internet. Understand? Mnogo se izviniavam , ama ti vyv DOGOVORA da vidia NIAKYDE da pishe "Download SHARED" ?????Az vigdam samo za UPLOAD ili citiram kak e pri men : 32Kbps(тридесет и два килобита за секунда) входящ трафик(DownLink) и 32Kbps(тридесет и два килобита за секунда) изходящ трафик(UpLink)- негарантиран(SHARED) и 256Kbps(двеста петдесет и шест килобита за секунда) входящ трафик(DownLink) и 64Kbps(шестдесет и четири килобита за секунда) изходящ трафик(UpLink)- негарантиран(SHARED) от локалната мрежа на Eurocom.net Da bidia niakyde da pishe neshto za download pitam pak ????? Mnogo se izviniavam, ama ima6 nujda da se varne6 back in school i da nablegne6 na gramatikata na bulgarskia ezik... To4no v citata koito si prilojil stava iasno 4e i up- i downlink-a sa негарантиран(SHARED)... Nau4ete se da 4etete... i to da 4etete PREDI da podpisvate - ne posle da si ple6tim tuka gluposti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
empty soul Posted October 2, 2003 Share Posted October 2, 2003 Off topic (както и почти всички replay-и по темата) Мисълта ми беше, че не са ти казали това по телефона : "Do 4-5 dena shhte se opravi" Повече от сигурен съм. И не намеквай отново че издребнявам, (както в предния си replay по темата) като намесваш принципите си - те нямат нищо общо в случая. Просто, това което твърдиш не е вярно и целта на този ми replay e да те разоблича. Почуствах се повече от засегнат (мисля, че е разбираемо). А относно принципите ти и дали получаваш това, за което плащаш, пусни един search във форума. Има няколко такива теми. Там можеш да потърсиш отговор на този въпрос. Аз не искам да навлизам в подробности. П. П. : И все пак - peace. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata Posted October 3, 2003 Author Share Posted October 3, 2003 Все пак от цялата тема не става ясен отговора на следния елементарен въпрос "В чий интерес е да прави хората на маймуни, като ги разкарва насам-натав да си губят времето? Не може ли всичко да е по организирано и подредено?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 Mnogo se izviniavam, ama ima6 nujda da se varne6 back in school i da nablegne6 na gramatikata na bulgarskia ezik... To4no v citata koito si prilojil stava iasno 4e i up- i downlink-a sa негарантиран(SHARED)... Nau4ete se da 4etete... i to da 4etete PREDI da podpisvate - ne posle da si ple6tim tuka gluposti... Izglegda ne Az A niakoi dryg triabva da se vyrne V nachalnoto uchilishte. Kakto si zabeliazal dumata koiato e upotrebena v dogovora za trafika e "negarantiran" (ed. chislo).Nemislish li ,che trabvashe da byde "negarantirani" (za Up i Down) v mnogestveno chislo? Kakto i da e ne e tova osnovnata tema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veli Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 Izglegda ne Az A niakoi dryg triabva da se vyrne V nachalnoto uchilishte. Kakto si zabeliazal dumata koiato e upotrebena v dogovora za trafika e "negarantiran" (ed. chislo).Nemislish li ,che trabvashe da byde "negarantirani" (za Up i Down) v mnogestveno chislo? Kakto i da e ne e tova osnovnata tema. az puk si mislq che trafik e v muzhki rod, edinstveno chislo...i tochnata duma si e negarantiran... Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 ami hora kakvoto i da si prikazvate za dogovora sie prosto gubene na vreme to za vunshniq internet da shared ama za lokalniq izobsto ne bi trqbvalo da pishe shared Link to comment Share on other sites More sharing options...
-k- Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 Все пак от цялата тема не става ясен отговора на следния елементарен въпрос "В чий интерес е да прави хората на маймуни, като ги разкарва насам-натав да си губят времето? Не може ли всичко да е по организирано и подредено?" В интерес е и на двете стани по договора. Сигурно ако не се процедираше с договори (и преподписване) щеше да има питане - "защо Евроком ни правят на черни маймуни и не подписваме договор? Защото са мошеници, е**ват се с нас както си искат, как да си търся правата без да имам договор или поне приложение с описание на услугата, абе - мошеници на мошениците, бла-бла-бла..." . Това не е само хипотетично разсъждение - представи си, че стартираме web-базираната система за self-provisioning, ако я използваш - как ще докажеш (евентуално в съда), че си платил за определена тарифа? Затова си има юристи, те казват кое как се прави, така че да са спазени законите. Какво имаш предвид с "по-организирано и подредено"? Специално за целта има офис, процедурата отнема около 3-4 минути (и за да го твърдя - стоял съм там при около 5 случая на преподписване, специално за да видя дали процедурата работи гладко). Или трябва да организираме специален транспорт до "Гладстон" 1? Или да осребряваме разхода за таксито, автобуса, въртолета? Или да плащаме обезщетение на клиента за отнетото му време? Ми не плащаме за такива неща. Ако прецениш, че ще "изгубиш" 2 часа за преподписване, а ставката ти е $200/час, значи $400, и ти е неизгодно - не си сменяй тарифата и не идвай до "Гладстон" 1. А в един идеален свят сигурно всичко е организирано и подредено. Или зависи от идеята на всеки за идеален свят? ami hora kakvoto i da si prikazvate za dogovora sie prosto gubene na vreme to za vunshniq internet da shared ama za lokalniq izobsto ne bi trqbvalo da pishe shared Ако не пише shared, ами напр. гарантиран еди-колко процента, цените ще са други. Достъпът с кабелен модем съгласно стандарта DOCSIS 1.0 е shared по определение в самия стандарт (и съответно - в оборудването). Значи - трябва друг начин, за да имаш "гарантиран" достъп до основните рутери или суичове - може да е наета линия, оптика, и т.н. И аз искам много работи, ама ... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata Posted October 3, 2003 Author Share Posted October 3, 2003 Не мога да разбера, защо един МОНОПОЛИСТ на интернет услуги на територията на гр.Пловдив винаги се чувства безгрешен. Меко казано служителките, които обслужват офисите са без елементарно възпитание, за да се отстрани ловреда, чакам техниците 2 месец, без да са направили каквото и да било при досегашните си посещения, за да се включа към интернет, бях разкарван на поне три места и т.н. и т.н. Толкова ли би било трудно тези договори да се сключват в офисите по местоживеене и да има поне малко лоялност към клиентити. Или ще си я караме ей така, по български ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 Интернет услуги в рамките на града предлагат поне 10-15 фирми. Какъв монополист... май винаги ще има хора, който мрънкат за всички и си знаят само своето. Нещата са такива каквито са изгодни и нужни за развиването на един бизнес и предлагането на дадени услуги. Това, че даден потребител не му харесва нещо не прави нещата грешни. Иска ми се някой да направи цялостно сравнение между Евроком и алтернативите му като Лангейм, BTC, и т.н. Но да се сравня наистина цялостно - инфраструктура, възможности, изгледи за развитие, процедури (защо са нужни или защо липсват) и други. Твърдения, а не просто думи подкрепение с нищо от оплакващите се. Тогава ще станат ясни някои неща, си мисля. Дали ще доживеем "тогава"? Надали. Vankata, оплакал ли си се на някой от служителките? И ако да - къде, на кой? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 Never_mind, заеш ли на мен какво ми казаха, когато се обадих на 1-ви, за да се оплача, че външния канал не дига повече от 1К, цитирам "да се надяваме, че до утре няма да има проблми". Днес 3-ти, все още със същия проблем се обаждам пак, тоя път беше друг човек. Вика, че upload канала бил пълен, без да качвам нищо. Човека ме опъти да сваля фиксовете за Blaster i Welch. Оказа се, че съм хванал welch-a. След като го изтрих всичко се оправи. И къв е извода от тая случка - че някои хора в тоя офис само си клатят краката... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata Posted October 3, 2003 Author Share Posted October 3, 2003 Dreamer, всяка една уважаваща себе си фирма, трябва да понася и своите критики и да се старае чрез тях да изглажда своите слаби страни. Никой, или поне аз в случая не се оплаквам от качеството на интернета, а от административни недоразумения, които трябва фирмата да се стреми да избягва. Колкото до служителките - дано никога не ти крещят обидни реплики в телефона, и то служител с висок пост в йерархията на тази фирма. Аз спирам дотук, ако се вземат впредвид моите думи ще се радвам, ако ли не, който иска може да продължава в същия дух ....... П.П. Не е лошо понякога да признаваме и слабостите си, за да можем да видим и предимствата .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 Мда, както и предполагам отново ставем свидетелни на лични мнения без покриятия и докателства. Мнения, които пледират да са най-точните и правилни. Ако приемем, че са такива то спрямо информацията, която ни даде за липсата на подадено оплакване от теб спрямо "неприемливото", според теб, отношение на служителките съдим, че си доволен от обслужването. От тук пък излиза, че твоете мнение не е много меродавно. Ако си недоволен защо не подаде оплакване в офисите или централата на фирмата? Който не го направи не трябва да очаква и някаква промяна. Още една теза за самотните приказки в един огромен океан от празнота и бездоказност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 Ако не пише shared, ами напр. гарантиран еди-колко процента, цените ще са други. Достъпът с кабелен модем съгласно стандарта DOCSIS 1.0 е shared по определение в самия стандарт (и съответно - в оборудването). Значи - трябва друг начин, за да имаш "гарантиран" достъп до основните рутери или суичове - може да е наета линия, оптика, и т.н. И аз искам много работи, ама ... . tva sa pulni gluposti spored men cche po kabelen modem ne moje da se postigne garrantirana skorost dai mi da procheta za tva nesto ot nqkoi dostoveren iztochnik i togava ste si govorim Never_mind, заеш ли на мен какво ми казаха, когато се обадих на 1-ви, за да се оплача, че външния канал не дига повече от 1К, цитирам "да се надяваме, че до утре няма да има проблми". Днес 3-ти, все още със същия проблем се обаждам пак, тоя път беше друг човек. Вика, че upload канала бил пълен, без да качвам нищо. Човека ме опъти да сваля фиксовете за Blaster i Welch. Оказа се, че съм хванал welch-a. След като го изтрих всичко се оправи. И къв е извода от тая случка - че някои хора в тоя офис само си клатят краката... i kakvo se okazva che ne evrocom sa vinovni a ti samiq che ne se grijesh za samta os ta si q zarazil s virus i ne si go premahnal taka che pak evrocom sa vinovni nali za tva che ti si se zarazil s virrus ili Veno e dosul u vas i ti e startiral zarazeniq fail samo taka ste da e stanalo da znaesh ili puk ti ochakvash kato se obadish po telefona choveka otsresta da ti kaze ami imate virus v kompa edikoi si i go mahni i ste se upravi rabotata ta ti sigorno si mislish che sa mediumi tam ili goi izbirat s paranormalni sposobnosti ama samo taka ste e da znaesh da znaqt na vseki komputyr vkustite im kakvi virusi imat ta kato se obadi oste edin kato teb i napravo mu kazvat v edikoq si direktoriq edikoi si fail e zarazen iztriigo i gotovo ste imash internet na max ili ti sigorno ochakvash da go premahnat po telepatichen pyt samo taka shte da e sedish si ti uvas zvunish si na 635063 i oste predi da si zatvoril slushalkata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 snakebg, ще те помоля да не отговаряш на моите постове. Ако искам някой с IQ много под средното да ми оговаря на въпросите, непременно ще помоля теб. Сега не ми е до хумор, така че, моля те... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veno Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 i kakvo se okazva che ne evrocom sa vinovni a ti samiq che ne se grijesh za samta os ta si q zarazil s virus i ne si go premahnal taka che pak evrocom sa vinovni nali za tva che ti si se zarazil s virrus ili Veno e dosul u vas i ti e startiral zarazeniq fail samo taka ste da e stanalo da znaesh ili puk ti ochakvash kato se obadish po telefona choveka otsresta da ti kaze ami imate virus v kompa edikoi si i go mahni i ste se upravi rabotata ta ti sigorno si mislish che sa mediumi tam ili goi izbirat s paranormalni sposobnosti ama samo taka ste e da znaesh da znaqt na vseki komputyr vkustite im kakvi virusi imat ta kato se obadi oste edin kato teb i napravo mu kazvat v edikoq si direktoriq edikoi si fail e zarazen iztriigo i gotovo ste imash internet na max ili ti sigorno ochakvash da go premahnat po telepatichen pyt samo taka shte da e sedish si ti uvas zvunish si na 635063 i oste predi da si zatvoril slushalkata haha, towa naprawo zabi runner w zemqta Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkk Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 tva sa pulni gluposti spored men cche po kabelen modem ne moje da se postigne garrantirana skorost dai mi da procheta za tva nesto ot nqkoi dostoveren iztochnik i togava ste si govorim i kakvo se okazva che ne evrocom sa vinovni a ti samiq che ne se grijesh za samta os ta si q zarazil s virus i ne si go premahnal taka che pak evrocom sa vinovni nali za tva che ti si se zarazil s virrus ili Veno e dosul u vas i ti e startiral zarazeniq fail samo taka ste da e stanalo da znaesh ili puk ti ochakvash kato se obadish po telefona choveka otsresta da ti kaze ami imate virus v kompa edikoi si i go mahni i ste se upravi rabotata ta ti sigorno si mislish che sa mediumi tam ili goi izbirat s paranormalni sposobnosti ama samo taka ste e da znaesh da znaqt na vseki komputyr vkustite im kakvi virusi imat ta kato se obadi oste edin kato teb i napravo mu kazvat v edikoq si direktoriq edikoi si fail e zarazen iztriigo i gotovo ste imash internet na max ili ti sigorno ochakvash da go premahnat po telepatichen pyt samo taka shte da e sedish si ti uvas zvunish si na 635063 i oste predi da si zatvoril slushalkata Само заради "пълни глупости" вече си спечели фен в мое лице. Иди на CableLabs и чети там, където има безплатна информация. А, и после ми кажи къде в DOCSIS 1.0 е раздела за гарантирания капацитет. Ако решиш тоя въпрос (със или без четене) - ти предлагам съдружие - това съвсем сериозно. Направо ще ги застреляме американците, още първия месец сме милионери . Vankata, колкото повече ти отговарям, толкова повече отиваш off-topic. Е по-добре да не се хабя. И все пак: хем служителките, които обслужват офисите са без елементарно възпитание,хем искаш: ... тези договори да се сключват в офисите по местоживеене.И това - в един пост. Какво всъщност искаш, наясно ли си със себе си ?!?!?! Ако ми беше близък, щях да ти препоръчам психиатър... Инак сте ми като светъл лъч след напрегнатото трудово ежедневие . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 haha, towa naprawo zabi runner w zemqta Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 @snakebg Ebati kalufa, te ne trqbva da sa mediumi, za da vidqt, 4e kanala ti e full...A sestra mi deto moje samo da pusne pc-to i tq ve4e znae, 4e ako "komputar4etata" svetqt bez da pravi nishto v i-net zna4i ima neshto gnilo. Drug vapros e, 4e tova mojeshe runner i sam da si go otkrie pri malko po-golqma nabludatelnsot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 @basten, аз нямам "компютърчета" и няма как да го видя. Оператора от 635053, предложи да ми направят някаква графика, за да мога да следя трафика, но аз забравих да му се обадя с номера на договора. Утре по всяка вероятност пак ще се обядя, ако не забравя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted October 3, 2003 Share Posted October 3, 2003 Aз нямам "компютърчета" и няма как да го видя. Eми що не си сложиш иконата.2-3 клика и си готов Ако си с ХР де (за другите не знам дали е така ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.