Jump to content
BulForum.com

Защо е нужно .....

Vankata

Recommended Posts

Въпроса ми не се отнася само за тарифите "+", а по принцип .... затова го публикувам в отделен топик. Защо е нужно за да се прехвърли тарифата е нужно преподписване на нов договод, и не е ли излишна тази бюрократична процедура? Преподписване - на ул."Гладстон", плащане - в офиса по местоживеене. Все пак трябва да се цени времето на хората, пък особенно били те клиенти ...

Въпроса ми не се отнася само за тарифите "+", а по принцип .... затова го публикувам в отделен топик. Защо е нужно за да се прехвърли тарифата е нужно преподписване на нов договод, и не е ли излишна тази бюрократична процедура? Преподписване - на ул."Гладстон", плащане - в офиса по местоживеене. Все пак трябва да се цени времето на хората, пък особенно били те клиенти ...

Naistina moge i da zvuchi gadno , no triabva da se mine po tazi procedura:D Inache shte stane pylna anarhia.Koi na koia tarifa e bil i kolko e plashtal a sega bil doplatil "edikolko si" i triabvalo da ima "edikakyv" si dostyp. Taka kato se prepodpishe dogovora vsichko e iasno ili kakto se kazva "CHERNO NA BIALO":D I osven tova vseki si znae zadylgeniata Klienta kato teb, men i oshte mnogo drugi da si plashtat, a EK da osiguriava dostyp do I-net prez kabelen modem spored platenoto . :D :D :D :D

Всеки договор се подписва еднократно като обвързва доставчик и потребител и техните отношения. Тук тарифифата няма нищо общо. Просто отново някакво недоглеждане от страна на Евроком.

Не се преподписва договора, а приложението към договора (една страница), където са описани параметрите на конкретната услуга (тарифа) за която сте абонирани. Това са изискванията по закон (Закон за задълженията и договорите, Закон за счетоводството).

Ходенето до офиса на Гладстон 1 се налага, защото там се обслужват VIP клиентите, а като абонати за Интернет-услуга сте VIP клиенти :) .

Вместо да отварям нова тема, направо ще питам тук. Имате ли някакви проблеми напоследък с тоя интернет? Днес си смених тарифите и започнаха разни мизерии. От warez-а тегля без проблем, но от други сайтове неще да тругне и тва си е. Пуснах един пинг на europe.battle.net и когато го имаше беше от порядъка на 1000-1100мс!!! Казвам когато го имаше, щото от 10 пакета получавах 1-2. Обадих се на 635063 и ония вика, че нямало проблеми, като го питах тогава какво е, вика има някъв проблем и да се надяваме, че утре нямало да го има... Серизно ще се замисля за другия месец ако продължава така тая работа...

...... Да и преди всичко от "Закона за счетоводство" ......

Мда, не ти се вярва? Ето ти извадка от НСС 18 - ПРИЗНАВАНЕ НА ПРИХОДИ

(приет с ПМС No 65 от 1998 г. - обн.,ДВ,бр.36 от 31 март 1998 г.; издание на Народното събрание - притурка към ДВ, бр.36 от 1998 г.)

Извършване на услуги

7. Приходът, свързан със сделката за извършване на услуги, се признава в зависимост от етапа на завършеност на сделката към датата на съставянето на счетоводния баланс, при условие че резултатът от сделката може да се оцени надеждна.

8. Резултатът от сделката за извършване на услуги се оценява надеждно, когато са изпълнени следните условия:

а) сумата на прихода може да бъде надеждно изчислена;

б) предприятието има икономическа изгода, свързана със сделката за извършване на услуги;

в) етапът на завършеност на сделката за извършване на услуги към датата на съставянето на счетоводния баланс може надеждно да се определи;

г) разходите, направени по сделката, както и разходите за завършване на сделката могат надеждно да бъдат изчислени.

9. Етапът на завършеност на сделката се определя, като се използва един от следните начини:

а) проверка на извършената работа;

б) съотношение в процент на извършените до момента услуги към обема на услугите, които ще бъдат извършени;

в) съотношение между направените до момента разходи към общо изчислените разходи по сделката за извършване на услуга.

В общо изчислените разходи по сделката се включват разходите, които отразяват извършените услуги или тези, които ще бъдат извършени.

10. Когато резултатът от сделката за извършване на услуги не може надеждно да бъде оценен, но е възможно направените по сделката разходи да се възстановят, приходът се признава в размера на направените разходи, които могат да се възстановят.

11. Когато резултатът от сделката за извършване на услуги не може да бъде надеждно оценен и не е вероятно направените разходи да бъдат възстановени, приход не се признава, а направените разходи се признават за текущи разходи. Когато вече не съществуват неясноти относно резултата от сделката за извършване на услуги, приходът се признава.

Хайде сега сам си отговори каква е ролята на договора м/у доставчика и клиента. :P

Договорът определя взаимоотношенията между две страни, а не приходите от съответно извършена услуга. За това май са измислили фактурирането.

Do Runner:

Kogato na 1 sep. si pusnah novata tarifa i pri men ima6e ne6to podobno , ama se opravi :P

Estestveno  ot 635063 ne znaeha ni6to............ :rolleyes:

Ne se pritesniavai. I pri men beshe syshtoto.Samo, che mai az sym kysmetlia zashtoto na degurnia tel mi kazaha "Do 4-5 dena shhte se opravi" Samo se chudia kakvo shte stane ako po 6 pyti v meseca mi go kazvat.Samo mogete da presmetnete :angry1 :angry1

Samo, che mai az sym kysmetlia zashtoto na degurnia tel mi kazaha "Do 4-5 dena shhte se opravi"

batko32, хайде да ми кажеш ден и час в който са ти го казали това - "4-5 дена". Само не ми казвай, че не си спомняш вече B)

Малко преиграваш, не мислиш ли?

Договорът определя взаимоотношенията между две страни, а не приходите от съответно извършена услуга. За това май са измислили фактурирането.

Значи не си съвсем наясно какво е счетоводство. Както и да е, спора е излишен.

batko32, хайде да ми кажеш ден и час в който са ти го казали това - "4-5 дена". Само не ми казвай, че не си спомняш вече B)

Малко преиграваш, не мислиш ли?

Ami kazaha mi go tochno na 29.09.2003 i chasa moga da ti kaga :confused No ne e tam problema.Vyprosa e principen.Znachi az si plashtam za da poluchavam.A ne plashtam za da se e****t s men :sayjin

Teia deto imat takava rabota si q vurshat, 4oveka pita dali moje nqkoi, koito nqma rabota v momenta da mu izqsni neshtata.

Men puk mi se struva, che se obrushta tochno kum konkreten chovek

Temata e: Zashto e nujno... koeto iziskva otgovor ne ot opredelen 4ovek...sled kato nqkoi e trugnal da otgovarq i pretendira, 4e e po temata, to toi se predpolaga, 4e znae neshto po temata i ima svobodno vreme(ina4e kakvo shte pravi vav foruma). Sledovatelno ownera na temata e v pravoto si, da zadade 2ri vupros...a ako vuprosniq "nqkoi" ne si e pravil prosto trenirovka za prustite bi sledvalo da dade po-to4en i iz4erpatelen otgovor, koito bi sledvalo da zadovoli interesa.

Temata e: Zashto e nujno... koeto iziskva otgovor ne ot opredelen 4ovek...sled kato nqkoi e trugnal da otgovarq i pretendira, 4e e po temata, to toi se predpolaga, 4e znae neshto po temata i ima svobodno vreme(ina4e kakvo shte pravi vav foruma). Sledovatelno ownera na temata e v pravoto si, da zadade 2ri vupros...a ako vuprosniq "nqkoi" ne si e pravil prosto trenirovka za prustite bi sledvalo da dade po-to4en i iz4erpatelen otgovor, koito bi sledvalo da zadovoli interesa.

Каквато и да е темата, всеки има право да пита, а който иска (има време, желание, настроение, възможност и т.н.) - отговаря. Нито питането, нито отговарянето тук са задължителни.

Няма как да изисква. Инак трябва да допуснем, че някой пък случайно може да изисква да не се пита.... А четвърти - да изисква да не се задават повторни въпроси или да не се потретва отговор, ако датата не четно число :)... Пети - един го дявол знае какво може да изисква.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.

Все пак не мислиш ли, че не е лошо, когато някой разбира ...... да осветлява невежите твари.

Тц. Не. В смисъл, че нито е добро, нито е лошо само по себе си.

Plashtash si za negarantiran internet.

Understand?

Mnogo se izviniavam , ama ti vyv DOGOVORA da vidia NIAKYDE da pishe "Download SHARED" ?????Az vigdam samo za UPLOAD :angry: ili citiram kak e pri men :

32Kbps(тридесет и два килобита за секунда) входящ трафик(DownLink) и 32Kbps(тридесет и два килобита за секунда) изходящ трафик(UpLink)- негарантиран(SHARED) и 256Kbps(двеста петдесет и шест килобита за секунда) входящ трафик(DownLink) и 64Kbps(шестдесет и четири килобита за секунда) изходящ трафик(UpLink)- негарантиран(SHARED) от локалната мрежа на Eurocom.net

Da bidia niakyde da pishe neshto za download pitam pak ????? :sayjin

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...