Mila Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Много се ядосах, като гледах днешния "Сблъсък" по БТВ (трябва да спра да гледам толкова телевизия, хехехе, видяла съм 4-5 предавания, но някои много ме издразниха). По темата жените категорично не се справиха добре, въпреки че се опитаха да употребят аргументи, с които и аз съм съгласна. Въпрос на лоша тактика и поведение - не може в Сблъсък да си кротичък и възпитан, явно. Чак накрая се сетиха да кажат, че работещите жени освен работата си, работят и на пълен работен ден вкъщи - чистене, готвене, пране, гледане на деца и т.н. Повечето време отговаряха по теми като защо например една фолк-певица, която има хубави цици, може и да не пее добре, а мъжът понеже нямал цици, трябвало... абе глупости. Сякаш основния поминък в България е фолкът или шоу-бизнесът. Мъжете пък според мен се бъзикаха основно, говореха колко е трудно да отговаряш на всички очаквания, да издържаш семейството и т.н. Хич не поискаха да разсъждават колко от тях действително се опитват да отговарят на тези очаквания - средностатистически (въпреки че непрекъснато употребяваха тази дума) и чак тогава - лесно ли им е или не. Вбесих се, когато видях резултата - 51-52 % или нещо подобно смятат, че на мъжете им е по-трудно в ежедневието в България. Затова пускам темата - да питам и вас какво мислите, ама сериозно. Интересуват ме мненията на мъжката част, въпреки че и мненията на жените са добре дошли. Може пък аз да не съм права и да е време да го разбера P.S. Като се ориентирам в новата графика на форума, може да се опитам да пусна и poll. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Aide pak feministski gluposti .. na vsichki im e ednakvo trudno, samo se zanimavate s typotii, vse edno tva sa vi vsichkite problemi. Da ne kajem che na jenite im e baq po-lesno shtoto hubavi cici i dupe jelezni vrati otvarqt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_alien Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Със сигурност на мъжете им е по-трудно, поне в повечето случаи.Има много жени, които си клатят краката по цял ден, докато мъжете им бачкат, а са единични случаите, в които мъжът се издържа от жена си.Кой ремонтира къщата?Кой поправя нещо като се развали?Кой мъкне тежките неща като се наложи?И какво е това: чистене, готвене, пране, гледане на деца и т.н Да не би жените да не карат мъжете си да им помагат в чистенето? Повечето мъже също готвят.Ако не постоянно, то от време на време и така помагат В днешно време всички си имат перални и не е чак толкова трудно да събереш дрехите, да ги пъхнеш в пералнята нали?Е остава ти само да изчакаш и да проснеш леко натежелите дрехи...Това определено е мит. Незнам какъв ще е този баща, който не си гледа децата.А и децата почти през целия ден ги няма. И така след като това са ви основните аргументи спирам дотук Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Ами това е малко спорен въпрос .Работата по домакинството в днешно време в повечето семейства е 50/50.Пране (с автоматичната пералня хич не е трудно ) ,гладене ,готвене(аз готвя даже повечето пъти отколкото приятелката ми че определено и по-вкусно ) ,изхвърляне на боклука ....... - това са все неща които вече не се вършат само от жените за разлика от миналото ,все пак малко или много сме станали "по-цивилизовани" ли , не мога да се сетя в момента за подходящата дума.По отношение на децата - ами съдя по колегите си , и те имат толкова грижи за тях колкото и майките им .3-ма от колегите ми са с малки дечица (от няколко месеца до 2 годинки) и ги гледам - и те стават по нощите като се събудят малките ,и те се грижат за тях като се приберат от работата за да отменят съпругите си и на другият ден идват капнали и т.н. Това са отминали "аргументи" вече . Има и друго : хайде да си кажем истината - на тези жени които са по-атрактивни, по-наперени , по-......хубави хайде така да го кажа в мъжките очи,ами допреди да почнат да си губят част от чара им е бая по-лесно Особенно в днешно време когато някой скрупули от миналото вече ги няма или са доста по-малко ................... могат да си осигурят живота доста добре,като се почне от хубава работа от която почти нищо не разбират и се стигне до това да се омъжат за някой богат дядка,да се разведът след 1-2 години с него и да пипнат част от паричките му,или да ходят с някой чичко с мерцедес за 400 хилки (това последното го видях онзи ден - един приятел собственик на едно радио в момента любовницата му е на 18 ,а той е малко над 40-те,а кажете ми защо е с него ,не че и той не го знае разбира се ) .Та общо взето мнението ми е че на жените в доста неща им по -лесно,поне на тези които знаят как да играят ЕДИТ : това направо си е феминистки въпрос както каза N00KiE по-горе.От типът въпроси на онази дето води предаването "Искрено и лично" .Един единствен път съм го гледал това предаване и тази водеща ако имаше как да я докопам в този миг сигурно щех да й строша тъпата глава .Ставаше дума за баща чиято съпруга починала и той по някакви причини сметнал че неможе да се грижи подходящо за дъщеря си (нямал никаква работа за продължителен период от време и живеели с по 3-4 лева на седмица) и я дал за осиновяване.Осиновила я някаква бабка от едно село и след време щерка му се обажда и му казва че бабката я има за прислужница,готвачка,перачка и т.н. - тоест,взела детето то да се грижи за нея.Не й купила дори учебници за новата учебна година.И човекът възмутен,намерил си вече работа иска да си вземе детето обратно,обаче се оказва адски трудно,да не кажем невъзможно.И той от зор отива в искрено и лично за да си оплаче мъката от това и да се види може ли да се помогне на детето.А оная пача водещата на това предаване направо го закопа с въпроси от сорта " ама вие защо сте си дали детето за осиновяване,аз никога не бих го направила ...." и тем подобни.Вместо да се опита да помогне на това дете дето оная бабка го е взема за безплатна прислужница,тая пача водещата през цялото време съсипваше бедния човечец дето просто си беше осъзнал грешката и искаше да осигури нормален живот на дъщеря си.Тъпи феминистки простотий. (да ме извинявате за някой изрази ,ама като се сетя за това дето го гледах и все още кипя от яд! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted October 2, 2005 Author Share Posted October 2, 2005 Само искам да напомня, че съм пуснала тази тема не, за да докажа, че на жените им е по-трудно, а за да чуя мненията на мъжката част. Затова благодаря на тези, чиито мнения вече прочетох и очаквам следващите А дали темата е феминистка - не съм сигурна. Доколкото си спомням, феминисткото движение е искало да постигне за жените права, равни на тези на мъжете. Според мен, що се касае до основните и най-важните права - жените ги имат, така че аз не смятам за необходимо да се боря за или против нещо по този повод. Пък и изобщо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Може и по-трудно да им е, все пак статистиката показва, че като цяло заплащането на жените е по-ниско от това на мъжете Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Мойто мнение-на жените. Основано е на странични наблюдения, за по добра аргументация трябва да изпиша две страници... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Абе на мен ми е по-лесно. Нали няма да раждам, няма да кърмя, е, не бих имал против да получавам по пет-шест оргазма на акт, ама... Кой както го вижда. За един едно може да е зор, за друг може да яйляшко - кой както си го направи (секса беше само пример). Важно е да не се самосъжаляваш и да се изтъкваш с това, колко ти е по-трудно, да не се стига до "жена ми, аз работя това, това и това - работя повече от теб!", по-добре би било, ако се хвалиш, колко ти е по-лесно, напук на всичките трудности и проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted October 2, 2005 Author Share Posted October 2, 2005 Абе на мен ми е по-лесно. Нали няма да раждам, няма да кърмя, е, не бих имал против да получавам по пет-шест оргазма на акт, ама... Кой както го вижда. За един едно може да е зор, за друг може да яйляшко - кой както си го направи (секса беше само пример). Важно е да не се самосъжаляваш и да се изтъкваш с това, колко ти е по-трудно, да не се стига до "жена ми, аз работя това, това и това - работя повече от теб!", по-добре би било, ако се хвалиш, колко ти е по-лесно, напук на всичките трудности и проблеми. Ей това ако се науча да го правя, ще почерпя (оцветяването в цитата е мое) Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Aide pak feministski gluposti .. na vsichki im e ednakvo trudno, samo se zanimavate s typotii, vse edno tva sa vi vsichkite problemi.Da ne kajem che na jenite im e baq po-lesno shtoto hubavi cici i dupe jelezni vrati otvarqt. А тези, които нямат апетитен чифт цици и приятно поклащащи се бузки и бедра? Те какво правят? Няма такива, на които да им е по-трудно. Всеки както си го направи. Трудно ти е-стискаш зъбки и продължаваш напред. Трудно ти е-променяш ситуацията. Трудно ти е-все тая, реката си течееееееееееееее... Иначе е много лесно, явявайки се на интервю за работа, да осъзнаеш, че те интервюират за нещо съвсем, съвсем различно. Лесно е и да търпиш години наред някакво животно до себе си, защото видиш ли, имал кинти. Който както си го направи или на който както му го правят Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Абе на мен ми е по-лесно. Нали няма да раждам, няма да кърмя, е, не бих имал против да получавам по пет-шест оргазма на акт, ама... Кой както го вижда. За един едно може да е зор, за друг може да яйляшко - кой както си го направи (секса беше само пример). Важно е да не се самосъжаляваш и да се изтъкваш с това, колко ти е по-трудно, да не се стига до "жена ми, аз работя това, това и това - работя повече от теб!", по-добре би било, ако се хвалиш, колко ти е по-лесно, напук на всичките трудности и проблеми. Ето това трябва да го мисли всеки един Българин! Писна ми всички да се оплакват и да се надпреварват на кой му е по-тежко и по лошо полужението! Ей хора разберете че сме преди Сумалия по песимизъм, а там умират хиляди хора от глад! У нас колко хиляди хора са умряли от глад? Стегнете се! Респект към хора като @The`ScorpioN ... Извинявам се за тона, но се раздразних ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 Може и по-трудно да им е, все пак статистиката показва, че като цяло заплащането на жените е по-ниско от това на мъжете Да ама статистиката не включва парите които цоцат от приятелите си... По-принцип на жените им е по-лесно, освен ако не преставляват тъп, задръстен,мързелив, крокодил Тия вече наистина им е трудно... ЕДИТ:// Ся гледах красавицата и нещо си по БТВ... Тва е още едно доказателство на кой е по-лесно, забележете само за кви тъпи п*тки става въпрос, щом не са чували и не могат да произнесат геодезия и енцефалограма, и не знаят какво означава съкращението БАН... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 На жените, защото след определена възраст е много трудно да си намерят свястна работа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DREBNIA Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 А те за мъже над 40 се трепят работодателите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 на хората им е най трудно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Според мен за мъжете е по-лесно. Просто защото ние сме по-лекомислени и поради нарцисизъм и егоизъм често ни липсва трезва преценка за света и потенциално опасните случки и ситуации в него. Жените са по-земни, мислят и премислят повече и като количество, и в перспектива, и за повече хора (за децата си, освен за себе си). Те нямат право на провал, на разпускане на чаша (бутилка) петък вечер. Една жена не може да каже "е**х му мамата, зарязвам всичко". Бъдещето зависи от нея. И тя просто нямат право да не довърши нещата ,с които се захване. То и ние нямаме, ама го правим по-често. Просто става дума за наличието или липсата на отговорност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DREBNIA Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 сирене няма липса на отговорност, ако ти имаш жена и дете дали ще викаш е***мамата?? Не е вярно и жените разпускат, няма такива филми, като само мъжа да пие, а видите ли жените са отговорни не пият деца гледат мъж хранат...няма по-лесно и по-трудно, както няма и лесна работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Извинявай, но нищо не разбрах от фразата (вероятно въпрос, ако се съди по въпросителния знак), отправена към мен по повод думите ми. Би ли пояснил? Коментара на правописа и пунктоацията ти го оставям на твоите учители. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 На всеки трудното му е в главата. Мъже, жени се тая. Крувите решили да си я продават и всеки вика глей кво им е готино. Иди тебе да те клатят некви пияни мутри и ми викай че е лесно. Някой си там му крив света и мое да ти плаче цяла вечер колко му е трудно. Всякви ги има. Тея дето се оплакват най ме дразнят. Всеки ритнал та тръгнал да търси съчуствие и съжаление, вместо да се напъне. Трудно ще е като по цял ден се циври колко ти е трудно. Стига плакане вече. По темата. Като цяло лесно нема. Лесното е като стигнат коренчетата на ябълките до тебе. Там е лесното. Всеки си има проблеми, без значение мъж или жена, и на всеки неговите проблеми са му най-важни. Това което е тежко и важно за един, рядко е толкова тежко и важно за друг. И не е само в България така. Навсякъде е така. Всеки си има нещо на главата дето му тежи. Живота рядко е весела песен. Или казано по друг начин всеки си има кръст за носене, и си го носи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Без да искам да обиждам никого - темата е изключително глупава, както и повечето теми в "Сблъсък". Отговорът на този въпрос е отдавна ясен: зависи от човека и от обстоятелствата, в които е поставен (или се е поставил). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DREBNIA Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 Извинявай, но нищо не разбрах от фразата (вероятно въпрос, ако се съди по въпросителния знак), отправена към мен по повод думите ми. Би ли пояснил? Коментара на правописа и пунктоацията ти го оставям на твоите учители. Нищо и няма научителката ми, ама не знам тебе кой те е учил да четеш. Попитах ако ти имаш жена и дете дали ще седиш и ще се тюхкаш или ще си намериш работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.