Mad^Jack Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Работата е следната.Ще слагам тонколони в ПЦ-то.Тонколоните имат магнити -> ще прецакат всичко.Та въпросът е: Как да направя екраниране така че да няма толкова силно магнитно поле около тонколоните?Някой ако знае да помага. Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Ако говорителите са мощни, няма да стане. Иначе за 3-5W не ти трябва никаква защита, стига да са на прилично разстояние от твърдия диск. Имам един Compaq, който е с вграден 3" 3W говорител. Вземи под внимание и вибрациите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted October 2, 2005 Author Share Posted October 2, 2005 Ами на далече са всички.Но работата е там че има 10В говорител, който също е далече но магнита му е по силен и за това питам.А освен Хдд-то и флопито, нещо друго има ли вероятност да се прецака? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 И за монитора не е добре ,май Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Опасността идва с това че когато например си приближиш GSM-а, се внасят радиосмущения във веригата, което променя тока през някои елементи (най-често крайни) което може да доведе то тяхното повреждане. За магнита не съм сигурен освен, това че се магнитизира самата електроннолъчева тръба, но със размагнитващата бобина лесно се премахват цветните петна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted October 2, 2005 Author Share Posted October 2, 2005 А за някой от компонентите вътре в пц-то?!?(освен ХДД-то)Например дъно,рам... Като гледам захранването постоянно е намагнитизирано а седи на по-малко от 1 см до дъното, и си мисля че няма голям влияние, но не съм сигурне и за тва питам... Относно екранирането срещу магнитно поле... Еми сплавта от която се правят щитовете е 3 цифрена сума(в долари) така че отпада като вариянт. Ако някой има идея за алтернативен щит да казва.Много ще съм му благодарен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 А за някой от компонентите вътре в пц-то?!?(освен ХДД-то)Например дъно,рам... Като гледам захранването постоянно е намагнитизирано а седи на по-малко от 1 см до дъното, и си мисля че няма голям влияние, но не съм сигурне и за тва питам...Относно екранирането срещу магнитно поле... Еми сплавта от която се правят щитовете е 3 цифрена сума(в долари) така че отпада като вариянт. Ако някой има идея за алтернативен щит да казва.Много ще съм му благодарен Ами няма пич. Вари го печи го - тва е положението. То ако имаше алтернативен щит, нямаше да я има тая сплав дето струва толкова пари... Пък ако все пак намериш някой вариант...да знаеш, че си милионер Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Кабелите ги екранират с медна оплетка. Незнам дали ще свърши ефект при говорителите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Медният екран е ефективен само при променливи електромагнитни полета. За постоянен магнит пробвай с бяла тенекия, например от консервена кутия. Целта е да има желязо, което закривява и затваря магнитните силови линии. Казано с други думи, подбери консервена кутия с размери, в които магнитът ще се побере целия без да опира в стените и, а отворения край на кутията допри до металния корпус на говорителя. За проба използвай например отвертка. Допираш я до магнита, за да прецениш силата, след което нахлупваш кутията и пак допираш отвертката. Внимавай при рязане и боравене с тенекиите, много гадно порязват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 Медният екран е ефективен само при променливи електромагнитни полета. За постоянен магнит пробвай с бяла тенекия, например от консервена кутия. Целта е да има желязо, което закривява и затваря магнитните силови линии. Казано с други думи, подбери консервена кутия с размери, в които магнитът ще се побере целия без да опира в стените и, а отворения край на кутията допри до металния корпус на говорителя. За проба използвай например отвертка. Допираш я до магнита, за да прецениш силата, след което нахлупваш кутията и пак допираш отвертката. Внимавай при рязане и боравене с тенекиите, много гадно порязват. Тва не решава проблема ти с поставянето на колкони , макар 4е е най-доброто което можеш да направиш за екранирането Най-доброто за твоя компютър е да не слагаш никкави колони!!! ..... не забравяй и вибрациите от звука , ако нещо в компа ти изпадне в резонанс с тях - 4естито !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 ...не забравяй и вибрациите от звука , ако нещо в компа ти изпадне в резонанс с тях - 4естито !!! И да не пропусне да си пуска на мах (за по-весело) Scooter, особено докато записва DVD-та. В интерес на истината има тонколони, които са екранирани фабрично и нищо магнитно не излиза от тях....ама надали ще е намерил такива, а и проблемът с вибрациите си остава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted October 3, 2005 Author Share Posted October 3, 2005 Ок.Мерси много на всички. А по принцип тия тонколни ги слагам само за лан партито.Не че ще се ползват много много... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 По-добре не се занимавай да слагаш нещо магнитно в компа.освм че ХДД-то може да се прецака, но и захранването е пълно с индуктивни бобини които под влианието на магнит си променят параметрите, освем това и по дъното има елементи върху които оказва влиание магнита. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.