Dreamer Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Както може би някои от вас вече са забелязали - от тази сутрин вече използваме актуалната версия на нашия форум - 2.1.1. В нея ще откриете множество промени и новости, които ще улеснят работата с форума както на вас, така и на нас. Може би най-напред ще се сблъскате с новият вид на post/topic reply скрийна - който на пръв поглед има различен вид, но като работа не се различава от досегашния - просто вместо бутони има картинки. Истинската новост, обаче, е в новия Rich Text Editor, който можете да активирате от тук. При него работата е малко по-интерактивна макар на пръв поглед да няма разлика с "Standard Editor". Quick edit - доста приятна функция, която предлага Inline Post Editing. При натискане на Edit бутона получавате два избора - Full Edit (както досега) и Quick Edit. Quick Edit-а не reload-ва page-a както досега, а отваря editing box в същата страница, което прави бързото едитване доста по-... бързо и удобно. Благодарности на DeZoeker за поредното хакване и какво ли още не на форума, скина и т.н. Той може би ще допълни за новостите в тази версия. Иначе тук е мястото да пишете ако нещо ново не ви е ясно или имате проблем с даден feature P.S. За момента липсва дори частичен превод на форума, но след време може би ще го сложим пак - благодарение на Poznai. Също 'сивия' скин липсва - дали засега, дали завинаги... ще видим. Имате избор между този (PF3) и IPB 2.1 Default. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 А Честито само да попитам забелязах, че немогат да се пускат Анкети? Или просто се пускат по-друг начин? Иначе мноо ме радва как изглежда форума като го и преведете няма да има равен (то не че сега има но.. ) New Topic > Poll Options | Click here to manage this topic's poll Аууу е тва наистина ме разби много добре е направено. Ама ай стига съм ви фалил, че досаждам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 2, 2005 Author Share Posted October 2, 2005 New Topic > Poll Options | Click here to manage this topic's poll Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Бих могъл да допълня за някои по-малко забележими промени, като например: - различните опции за Forum и Topic View, като например абониране, отпечатване, изглед (Standard, Linear+, Outline) вече се намират в падащо меню вдясно на заглавието на форума/темата съответно. В меню са сложени и Find this member's posts/topics на профилната страница. - вече имате възможност да пускате до три въпроса в една анкета, като за всеки от въпросите може да задавате до 10 възможни отговора. - когато имате ново съобщение ще се появява My Assistant, реализиран като плаващо вътрешно "прозорче" в страницата... - при търсене или пък при пращане на лично съобщение, след като напишете поне три букви от името на потребителя ви се предоставя списък с имена-предложения, които започват по същия начин За друго не се сещам в момента... Приятно ползване Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeXy_BeBo Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Мда... многоме кефи сегашният вид на форума честито Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 браво,браво. чудя се,дали ще може да се сложат и някакви допълнителни скинове за форума? бтв-това с ширината на прозорчето за емоцииките от настройките някаде ли се оправя,че много криво така като трябва да скролваш през тях? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Честито Само да попитам - няма ли да го има повече сивия скин на форума, защото много ме кефеше и бях свикнал с него, а сега някак... А, защо вече първия пост на топика не присъства на всяка страница Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Този новия текст едитор е много по-добър. И като чели даже е по-лек Тук за пръв път виждам тази версия и наистина е много добра. I.P.B за пореден път доказва, че е по-добрия Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Като гледам новите неща на форума, забелязах и добавен рейтинг към темите. Само не разбрах дали винаги е включено и просто трябва да се стигне необходимия брой гласове за да се покаже самия рейтинг или може да се спира. Ако е включено кога ще може да виждаме рейтинга на темите?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 2, 2005 Author Share Posted October 2, 2005 браво,браво.чудя се,дали ще може да се сложат и някакви допълнителни скинове за форума? бтв-това с ширината на прозорчето за емоцииките от настройките някаде ли се оправя,че много криво така като трябва да скролваш през тях? Засега няма да се слагат, понеже ни е малко модифициран форума и понеже 2.1 е прекалено нов за да има скинове. За това прозорчеа май няма оправия. Честито Само да попитам - няма ли да го има повече сивия скин на форума, защото много ме кефеше и бях свикнал с него, а сега някак... А, защо вече първия пост на топика не присъства на всяка страница В първия пост съм писал за сивия скин. За другото > в топика горе имаш options > linear plus. Не знам дали нещо се е прецакало или сам си минал на linear. Ако на някой друг му е станало също така да свирка да го оправим. Като гледам новите неща на форума, забелязах и добавен рейтинг към темите. Само не разбрах дали винаги е включено и просто трябва да се стигне необходимия брой гласове за да се покаже самия рейтинг или може да се спира. Ако е включено кога ще може да виждаме рейтинга на темите?? Рейтинга аз не можах да го забележа къде е или DeZoeker го е махнал за мене щото знае, че не ме кефи Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludoto_mimi Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Готинко е Ама нещо оплетох фонтовете... много съм зле... айде някой да каже как е default-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Жалко само за едно - все още не може да се променят заглавието и подзаглавието на вече пусната тема. (И да се добавят/махат анкети). Иначе форума е станал СУПЕР! Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Лично на мен не ми харесва много :\ Особено тоя popup при получаване на РМ - връщат се към сакатите основи на PHPBB2, като точно начина на показване на нов РМ ми харесваше най-много в IPB(2.0+ версия, явно вече ще казвам 2.0+ - 2.1.1-) Отделно екрана със смайлитата е грозен, като е така крив .. де да имаше поне начин да го скрия Текст едитора не съм го пробвал, нито quickedit, за тях не мога да дам мнения. Back като ги пробвам Edit: quick edit rulz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 2, 2005 Author Share Posted October 2, 2005 Жалко само за едно - все още не може да се променят заглавието и подзаглавието на вече пусната тема. (И да се добавят/махат анкети). Открай време си го има това като функционалност. Просто такива права не са дадени на юзерите, защото винаги има по няколко човека, които злоупотребяват крайно с тях. Затова в някои форуми дори едит на собствен пост е забранен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 И мен ме дразни това с личните съобщения. Преди беше по-добре. А и не мога да сложа quote на текст и трбява да го пиша ръчно иначе отива под текста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 На тази новата версия май е предоставена възможност и за по голям аватар.Мисля че беше 125 Х 125 пиксела Само да попитам нещо.Немогат ли да се сложат нови емотиконки защото на същата версия на един друг форум има много по големи и по забавни емотикончета Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 2, 2005 Author Share Posted October 2, 2005 На тази новата версия май е предоставена възможност и за по голям аватар.Мисля че беше 125 Х 125 пиксела Само да попитам нещо.Немогат ли да се сложат нови емотиконки защото на същата версия на един друг форум има много по големи и по забавни емотикончета То винаги е имало възможност, само дето го ограничаваме щото ако сложим 125x125 следващата стъпка е сложим 640x480 за аватари и ограничение по 5 мегабайта на аватар Емотиконки може, но аз лично съм ПРОТИВ разностилието т.е. от тук таме гепени иконки и после малки и големи, грозни и красиви и става манджа с грозде. Доста неестетично. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_alien Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 А и не мога да сложа quote на текст и трбява да го пиша ръчно иначе отива под текста. Предпоследната картинка отляво, които са.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Поздравления Хубав е ,харесва ми Проблеми за сега нямам никакви с него едит : тая функцийка Quick edit много ми допада Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Предпоследната картинка отляво, които са.. Това е по-скоро дясно. Обаче аз говоря за личните съобщения. Оставям маркера в началото, натискам посочения от теб бутон и куота отива накрая на текста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Недостатъка който намерих на тази версия е че като си работя с Опера ми изписва следното съобщение: You have set 'Rich Text Editor' as your editor but your browser isn't compatible with it. The standard editor has been used instead. Демек ако искам да ползвам новите неща трябва да съм с ИЕ боза или пък с Фаерфокс но незнам дали при нея създава същите проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Това е по-скоро дясно. Обаче аз говоря за личните съобщения. Оставям маркера в началото, натискам посочения от теб бутон и куота отива накрая на текста. на мен така ми ставаше като бях с опера да не би да е от това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Ами не, с ИЕ съм. Пробвах сега с маркиране на целия текст и след това куот и взе че стана... А преди това като маркирах текста и след това куот и изтриваше текста... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Относно скиновете-Аз имам същата версия на Форума качена на едно апаче и там имам около 10скина.Мога да помогна и с 3Д емотикони Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 само остава poznai да направи съвместим skin-а "poznai likes grey" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.