Jump to content
BulForum.com

Jet Credit

Mr_Vain

Recommended Posts

искам да е без първоначална вноска и да го платя на 2-3 вноски даже не за 2-3 месеца а за 2-3 седмици , 300лв оскъпяване просто няма да стане..... ще го платя кеш

Разбирам коли на лизинг , ама техника ми звучи много тъпо на лизинг, защото по-добре ако нямаш възможност да изчакаш 1 месец и да си земеш каквото искаш без да се занимаваш с глупаци които искат да ти земат парите.

zlobil според мене за 1800лв не може да се купи свястна 42ка, по добре сабери още 1000лв

На мен пък ми се вижда тъпо за автомобил, защото и без това си купуваш бирник, който всеки месец си има разходи, а и вноски да му плащаш става прекалено.

За техниката - ако е за един два месеца няма да чакам ами ще взема заем от роднини комшии , колеги и т.н. , но ако е за една две години ? Докато ги събера инфлацията ще ги изяде, а през това време трябва да се кьориш в стария телевизор, да се мъчиш с малкия хладилник, или да переш с Перла 05 :D

Иначе най-добро като кредит е жилищен такъв. Хората са казали: "Заем се изплаща, наем не."

Yorkie така и не става ясно колко е месечната вноска за тези 500 и 1000 лева примерно. Лихвата ясно, но няма ли такса за обслужване на кредита ( май 1 или 2% доколкото си спомням на месец в/у сумата ) ? 1% на 1000 лева прави още 120 лева за една година към лихвите.

Отделно таксата в банката за превод ( дори и да е в определена банка - по закона на Мърфи тя ще е на другия край на града ) - Защо няма каси в офисите ви, където клиентите да спестят тези 2,50 всеки месец ? За 1 година са 30 лева което за 600 лева кредит са си 5%.

Да вземеш нещо на лизинг не е за всеки. Автомобил на лизинг се купува от хора, които нямат проблем, че ще имат месечна вноска, но изкарване на пари в кеш им идва нанагорно или просто са им необходими за друго. Не виждам нищо тъпо. Тъпо е да вземеш телефон на изплащане... дори за почти всяка техника е тъпо, освен ако не си много на зор за даден уред/ да ти е от първа необходимост/. Но пък ако нямаше хора, които да си купуват дребни стоки на изплащане- тея фирми по големите магазини ще изпищят

Да вземеш нещо на лизинг не е за всеки.

Това не го разбирам. За кой е и за кого не е ?

Ще ти дам няколко примера.

1. Таксиметров шофьор - взима си нов автомобил ( все пак с него си вади хляба )

2. Музикат - купува си нов музикален инструмент на изплащане

3. IT специалист - взима си лаптоп на изплащане - с него си вади хляба.

А сега си представи следното нещо - Таксиджията си взима лаптоп да се забавлява с него у дома, музиканта си купува нов автомобил ( и навърта има няма 5000 км. в годината ), а IT специалиста си взима музикален инструмент за да свири на коледното парти във фирмата :D

Общото при тримата е, че ако имат това, което им е необходимо, могат да си вземат 42 инчов телевизор, днес ( разбира се при изгодни лизингови условия ), а не след 2 или 3 години например.

Колкото до дребната техника - един се чувства беден като не може да си купи салам, а друг като не може да си вземе яхта, така че всичко си е индивидуално - различни хора различни потребности.

За теб явно е...но май си от онези хора, които си купуват и неща като телефон на изплащане. Евала! Потребностите трябва да са според възможностите ;)

Но пък ако нямаше хора, които да си купуват дребни стоки на изплащане- тея фирми по големите магазини ще изпищят

Абе не знам ама последния път като минах през технополис и техномаркет трябваше да ги разпъждам досадниците - поне по 3ма във всеки магазин са ме питали. Единствената с която си поговорих малко беше една руса кака която така и не щя да си даде телефона (изперках в един момент и реших да си направя ташак ама тя зацепи бързо за какво иде реч и ме отсвири). Не знам какво става ама ми е досадно през 5 мин да ме питат искам ли кредит - абе като искам ще си намеря начин - да си направят по 1 гише там и да ходят заинтересованите, но така да ми се бутат и да ми досаждат почнах да се изнервям.

За теб явно е...но май си от онези хора, които си купуват и неща като телефон на изплащане. Евала! Потребностите трябва да са според възможностите ;)

Телефон не бих си взел на изплащане поради факта, че на празара има телефони които мога да си позволя кеш. Вярно, че има и такива които не мога, но и за тях си има хора. Сега, ако някой е решил да си вземе телефон на изплащане ОК - различни хора различни ценностни системи. За един е важен телефона за друг колата за трети телевизора и т.н. За мен например следващия ми голям разход ще е ремонт на жилището - ти на мое място какво би направил - ще събираш 2 3 години и тогава да го започнеш, ще изтеглиш спестяванията които са за черни дни, или ще вземеш кредит и ще започнеш веднага ?

И да - предпочитам да ме гонят в технополис и техномаркет, отколкото да е като по татово време - да събирам 5 години за да си купя Лада, или да чакам половин година за телевизор Електрон.

Потребностите трябва да са според възможностите ;)

не е точно така :) потребностите са винаги много повече от възможностите. другото се нарича скромност!

не е точно така :) потребностите са винаги много повече от възможностите. другото се нарича скромност!

Има малка разлика между желание, мечта, фантазия и потребност. Ако се замислим дали наистина някому ТРЯБВА телефон по-скъп от 50лв за да говори с друг - отговора е "НЕ". Приятно е да има повече възможности и т.н. но за трябване всеки телефон който става за "ало" и като набереш с цифрите телефона и натиснеш зелената слушалка или което там копче служи за това - да почне да набира и да можеш да си кажеш с човека от другата страна каквото искаш и да се разберете. Толкова до трябването. Виж иначе си е приятно да е с цветен екран (примерно - доскоро имаше и монохромни модели), приятно е да имат различните хора различно звънене и т.н. ама дали толкова ми трябва - не бих казал - спокойно и без това мога да се оправя.

От друга страна - кеф цена няма. Като ми е кеф ще си взема и тел. за $2000. Виж за кредита - един приятел хубаво го каза - така боли по-малко но за сметка на това боли по-дълго :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...