Jump to content
BulForum.com

Jet Credit

Mr_Vain

Recommended Posts

Някой пазарувал ли е с Jet Credit? Сам ли си избираш погасителния план / гратисния период, ей такива въпросчета ми се въртят в главата. А сайта им е неизчерпателен. Някой запознат?

Лихвите са им много дебели ;) Освен ако не си много на зор не ти препоръчвам да ги ползваш...

Абсолютно съм съгласен със Стефан,и мнооого на зор да си ,пак бегай далече от тия леваци :angry1

Май няма гратисен перод и има дебели лихви.

Един приятел си купи CD с МР3 за кола цената му беше 270лв.

Той го взе на изплащане за 1 година и ще изплати около 350.

• 2 years later...

Гледам, че тази тема нещо е зарязана, а има доста промени отпреди. Ако някой има конкретни въпроси за работата с изплащането - да пита. Аз работя там, така че ако наистина някой се интересува и му трябва информация - моля. Искам да кажа само, че е естествено да има лихва, все пак това е стока на изплащане, нормално е. Както взимаш заем от банка и имаш лихва заради периода, така е и тук. Не е чак толкова непоносимо, щом идват всекидневно стотици хора и (което е по-важно) се връщат след това за повторно кандидатстване за втори уред например.

Гледам, че тази тема нещо е зарязана, а има доста промени отпреди. Ако някой има конкретни въпроси за работата с изплащането - да пита. Аз работя там, така че ако наистина някой се интересува и му трябва информация - моля. Искам да кажа само, че е естествено да има лихва, все пак това е стока на изплащане, нормално е. Както взимаш заем от банка и имаш лихва заради периода, така е и тук. Не е чак толкова непоносимо, щом идват всекидневно стотици хора и (което е по-важно) се връщат след това за повторно кандидатстване за втори уред например.

Нищо лично към теб.

Трябва да си луд да за пазаруваш с Jet или TBI. Лихвите са прекалено високи. Честно казано нямат нищо общо с банковите. За това че има хора които идват втори път просто не знам какво да кажа. Прост народ...

Нищо лично към теб.

Трябва да си луд да за пазаруваш с Jet или TBI. Лихвите са прекалено високи. Честно казано нямат нищо общо с банковите. За това че има хора които идват втори път просто не знам какво да кажа. Прост народ...

А каква алтернатива предлагаш ? За да изкажеш такова мнение предполагам си използвал нещо по-хубаво ако можеш да го препоръчаш . Не се заяждам просто ми е любопитно ( нито работя "в" "за" или "с" някоя от двете фирми ) .

Айде без тъпи коментари, става ли? Говори ми с факти и аз ще ти говоря с факти.

Нито съм тръгнал да защитавам някой, нито нищо. Просто казвам, че ако имаш интерес и нужда от по-подробна информация за процеса на работа, лихви, документи и т.н. мога да помогна, това е.

А каква алтернатива предлагаш ? За да изкажеш такова мнение предполагам си използвал нещо по-хубаво ако можеш да го препоръчаш . Не се заяждам просто ми е любопитно ( нито работя "в" "за" или "с" някоя от двете фирми ) .

Малко като хвалене може да прозвучи но доходите ми са такива, че нямам нужда от кредити за покупка на каквата и да е стока ;). Ако все пак се наложи бих се насочил към банка. Повече време ще ти отнеме за да си оправиш документите, но ще бъде много по - изгодно.

Айде без тъпи коментари, става ли? Говори ми с факти и аз ще ти говоря с факти.

Нито съм тръгнал да защитавам някой, нито нищо. Просто казвам, че ако имаш интерес и нужда от по-подробна информация за процеса на работа, лихви, документи и т.н. мога да помогна, това е.

Нали за това писах, че не е насочено към теб лично, Просто тези фирми които уж предлагат супер изгодни кредити по магазините ми са много противни. След няколко дена специално ще отида до някоя от големите вериги магазини за да взема една брошура и да покажа какво имам напредвит. Ако все пак ти се занимава би ли споделил ако се вземе стока която е 500 лева и такава която е 1000 лева за период от 2 години колко ще бъдат месечните вноски.

Обикновено, когато някой мой приятел закъса финансово се обръща към мен. Оставя ми нещо като залог (най-често са телефони или друг тип техника, или бижута) и аз му давам парите от който има нужда за момента, но никога не съм им прероръчвал тези примамливи кредити ;) Така че според мен, когато имате нужда от пари и сте сигурни че ще ги върнете скоро, вземете на заем от приятел или от приятел или познат. ;)

Обикновено, когато някой мой приятел закъса финансово се обръща към мен. Оставя ми нещо като залог (най-често са телефони или друг тип техника, или бижута) и аз му давам парите от който има нужда за момента, но никога не съм им прероръчвал тези примамливи кредити ;) Така че според мен, когато имате нужда от пари и сте сигурни че ще ги върнете скоро, вземете на заем от приятел или от приятел или познат. ;)

аааааааа ясно за това непрекъснато имаш нещица за продаване......явно не си връщат паричките тези твойте приятели а :)

поне джетките са яки :P

аааааааа ясно за това непрекъснато имаш нещица за продаване......явно не си връщат паричките тези твойте приятели а :)

поне джетките са яки :P

Сега вече си ги връщат на време, а и мен лично повече ме устройва така ;)

Сега, говорим за стоков кредит. Това което ми разправяте вие е JetCash. За там съм съгласен, лихвите са страшни.

JetCredit е стоков кредит - отиваш в магазина, харесваш си LCD и го разсрочваш, примерно.

Стока на стойност 500лв :С 35% първоначална вноска (35% от оригиналната цена се внася при подписване на договора):

3 месеца - обща лихва: 32.50лв

6 месеца - обща лихва: 42.25лв

9 месеца - обща лихва: 55.25лв

12 месеца - обща лихва: 74.75лв

За по-дълъг период не може, понеже е прекалено малка сумата.

Без първоначална вноска:

7 месеца - обща лихва: 83.45лв

12 месеца - обща лихва: 120.40лв

18 месеца - обща лихва: 160.60лв

Стока на стойност 1000лв:С 35% първоначална вноска:

3 месеца - обща лихва: 65.00лв

6 месеца - обща лихва: 84.50лв

9 месеца - обща лихва: 110.50лв

12 месеца - обща лихва: 149.50лв

18 месеца - обща лихва: 224.84лв

Без първоначална вноска:

7 месеца - обща лихва: 166.90лв

12 месеца - обща лихва: 240.80лв

18 месеца - обща лихва: 321.20лв

Имайки предвид, че тази лихва се разнася на 12 или 18 вноски и се разпределя по равно, на практика е удобно. Имали сме и промоции с 0% лихва - каквато е оригиналната цена, такава си остава и самата тя се разнася на вноски. Имали сме и други - 1-ва и последна вноски - подарък и т.н.

Общо взето най-изгодната позиция от тези е с 35% 1-нач. вноска и колкото се може по-малко месеци на разсрочване. Пр: 1000лв - 35% 1нач. за 3 месеца - обща лихва: 65лв и то разнесена на 3 вноски. Колкото е по-дълъг периода на погасяване, толкова е по-голяма лихвата, това е.

По-изгодно е да си вземеш уреда с кредитна карта... Сам определяш погасителния срок. Ако чакаш да вземеш пари другия месец например, за 500 лв, оскъпяването е 7,50 лв.

Да , но няма ли такси за разглеждане , обслужване на кредита , и не се ли плаща по 2 лв при внасяне на вноската в банката :)

Както казах, това са общи лихви. Такса за внасяне има, това зависи от самата банка, тя определя сумата. Jet има договор с няколко банки за по-малка сума.

Тея като чета едва ли са ти приятели по-скоро познати.Едва ли ако доиде някой близък мой приятел и ми иска пари ще му кажа: "Дай си златния ланец" или "Дай си мобилния телефон" та да му дам назаем.Поне аз това разбирам за приятелство ама може аз да съм тъп някав.

Тея кредити много ги рекламират ама не изясняват на хората точно как стоят нещата.Гледат само да те набутат да вземеш нещо и после да им плащаш лихвите.Последно го питам един в Техномаркета какво е това ГРЛ 15% примерно (годишен разход на лихвата(така май беше може и да бъркам)).Това викам лихва ли е?"А не.....м таковата............така........Замаже дереджето та нищо не разбереш за какво иде реч.Или пък ми правиха един път промоция че съм получавал "2 такси подарък".Аз като пълен кретен заявих че това ме устройва идеално понеже ще взема нещо на кредит за 12 месеца, 2 няма да платя защото ми са подарък и идеално за мен.И веднага ама не така вие с 2 месеца по късно ще плащате.Що не ми го казаха това направо, а ме занимават с глупости?

Общо взето ей така само от любопитсво ги питам тея хора и без това ме гонят из магазина като купувам нещо което винаги го плащам КЕШ.Немога да разбера що трябва да взема нещо за 1 година и да давам да речем по 60 лв на месец на няква банка като мога 10 месеца да си събирам по 50 лв в моя си касичка и да ида си го купя без смотани лихви.

Немога да разбера що трябва да взема нещо за 1 година и да давам да речем по 60 лв на месец на няква банка като мога 10 месеца да си събирам по 50 лв в моя си касичка и да ида си го купя без смотани лихви.

Е да , но така ще вземеш първо уреда и после ще го плащаш , а иначе трябва да събереш и чак тогава да го притежаваш и ползваш :)

харесал съм си един телевизор 42ка самсунг в техномаркета за 1800лв но в момента тези пари ми трябват и искам да го взема на изплащане да кажем на 2 или 3 вноски не повече колко пари ще ми се оскъпи ?

Разбирам коли на лизинг , ама техника ми звучи много тъпо на лизинг, защото по-добре ако нямаш възможност да изчакаш 1 месец и да си земеш каквото искаш без да се занимаваш с глупаци които искат да ти земат парите.

zlobil според мене за 1800лв не може да се купи свястна 42ка, по добре сабери още 1000лв

Е да , но така ще вземеш първо уреда и после ще го плащаш , а иначе трябва да събереш и чак тогава да го притежаваш и ползваш :)

Да ама във втория случай хем ще ми излезне по евтино хем знам че няма да търча всеки месец по банки.Пък да не говорим че ако стане нещо непредвидимо се ще има начин да ме прецакат като немога да платя.А за 10-на месеца много разлика в техниките едва ли ще има така че може и да се изчака.

Разбирам коли на лизинг , ама техника ми звучи много тъпо на лизинг, защото по-добре ако нямаш възможност да изчакаш 1 месец и да си земеш каквото искаш без да се занимаваш с глупаци които искат да ти земат парите.

zlobil според мене за 1800лв не може да се купи свястна 42ка, по добре сабери още 1000лв

за заведението ми е , гледам че е голям , горе-долу добре предава така че е идеален

ясно ми е че не е нищо особено все пак в нас за същите пари си взех 32ка висок клас самсунг ;)

нео-то 42-ка е 1600лв предпочитам да дам още 200-300лв и да знам поне че взимам марка

за заведението ми е , гледам че е голям , горе-долу добре предава така че е идеален

ясно ми е че не е нищо особено все пак в нас за същите пари си взех 32ка висок клас самсунг ;)

нео-то 42-ка е 1600лв предпочитам да дам още 200-300лв и да знам поне че взимам марка

Щом е за заведение и НЕО да сложиш няма кой да му направи толкоз голямо впечатление, всмисал марката на плазмата няма да увеличи или намали оборота. Аз мислех, че е за увас за това ти казах.

Тея като чета едва ли са ти приятели по-скоро познати.Едва ли ако доиде някой близък мой приятел и ми иска пари ще му кажа: "Дай си златния ланец" или "Дай си мобилния телефон" та да му дам назаем.Поне аз това разбирам за приятелство ама може аз да съм тъп някав.

Тея кредити много ги рекламират ама не изясняват на хората точно как стоят нещата.Гледат само да те набутат да вземеш нещо и после да им плащаш лихвите.Последно го питам един в Техномаркета какво е това ГРЛ 15% примерно (годишен разход на лихвата(така май беше може и да бъркам)).Това викам лихва ли е?"А не.....м таковата............така........Замаже дереджето та нищо не разбереш за какво иде реч.Или пък ми правиха един път промоция че съм получавал "2 такси подарък".Аз като пълен кретен заявих че това ме устройва идеално понеже ще взема нещо на кредит за 12 месеца, 2 няма да платя защото ми са подарък и идеално за мен.И веднага ама не така вие с 2 месеца по късно ще плащате.Що не ми го казаха това направо, а ме занимават с глупости?

Общо взето ей така само от любопитсво ги питам тея хора и без това ме гонят из магазина като купувам нещо което винаги го плащам КЕШ.Немога да разбера що трябва да взема нещо за 1 година и да давам да речем по 60 лв на месец на няква банка като мога 10 месеца да си събирам по 50 лв в моя си касичка и да ида си го купя без смотани лихви.

В грешка си.

ГПР (Годишен Процент на Разходи) - това няма нищо общо с твоя договор, а помага за осчетоводяване на фирмата и магазина, който работи с нея.

Промоцията, която са ти предложили наистина е с 2 вноски подарък, това значи: ако вземеш нещо на 12-месечни разплащателни вноски, плащаш 10 - 1-та и последната са ти подарък.

Нямам нищо против, събирай си в касичката ;)

харесал съм си един телевизор 42ка самсунг в техномаркета за 1800лв но в момента тези пари ми трябват и искам да го взема на изплащане да кажем на 2 или 3 вноски не повече колко пари ще ми се оскъпи ?

35% 1-нач. вноска (630лв) - за 3 месеца общата лихва ти идва 117 лв, разнесени на вноски.

Без 1-нач. - 7 месеца - 300лв оскъпяване.

Това са вариантите за минимален брой месеци.

Един съвет от мен - не си купувай Самсунг ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...