Jump to content
BulForum.com

Nqkoi moje li da mi preporycha gsm ?

BLADE

Recommended Posts

Аз лично бих се спрял на Нокиа 6230i,цената и е около 500 лева,много читав телефон :punk К750i също е добър избор,но и доста по-скъп...За момента на пазара не виждам други телефони на тая цена(освен смартфоните,разбира се :P )за които си струва да се говори...

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

@breakneck

Дата кабела с който върви позволява да се флашва без проблем , когато и както си искаш. Отделно за най-запалените и болни мозаци , в момента има firmware за К750i който го прави директно на W800 без проблем и работи - не , че видях някаква брутална разлика , ама да има :punk Аз имам добър цифров фотоапарат А520 и така , че не ми се налага да позлвам фото услугите на Sony-то само в крайни случаи , а и ми го донесоха за 580лв.( с лек лизинг ) преди 2 месеца и едва ли бих дал толкова пари накуп за един прост телефон ... ина4е цената му колкото и да говорим си е доста висока :bgrin:

6230i според мен е също доста добра алтернатива :)

Според мен пък 6230и си е пълна набутвация.

1.Супер малък и грозен дисплей.Все пак сме 2005 година края ,а не 2003 и това е смешно.

2.Много горзно меню без 3Д икони.

3.65 000 цвята(които едва се и забелязват че сa толкова).То моя Самсунг модел 2003 има толкова а някаква си Нокиа от 2005 със същя брой цветове.

4.Камерата не е нищо особенно и не е като на К750 2 Мегапикс а на всичкото отгоре Нокиата няма и светкавица.

5.Огромна цена за това което предлага.

И ся някой ако му обясни какво му е хубавото на тоя телфон аз щото невиждам такова(единствено може би симбиана е хубаво нещо).Имах възможност да ползвам 1 седмица такъв и хич не ми хареса пък и с толкова много недостатъци не си струва.Тая Нокиа си е пълна набутка! :punk

И ся някой ако му обясни какво му е хубавото на тоя телфон аз щото невиждам такова(единствено може би симбиана е хубаво нещо).Имах възможност да ползвам 1 седмица такъв и хич не ми хареса пък и с толкова много недостатъци не си струва.Тая Нокиа си е пълна набутка! :punk

Дисплей Резолюция 208 x 208 пиксела

Цветове 65K

Тип на дисплея TFT

Тегло 99 гр.

Размери 44 x 103 x 20 mm

MP3 плеър Да

Вградена камера Да 1.3MР камера

Запис на видео/аудио Да

Bluetooth Да

Памет 32 mb + слот за MMC карта

EDGE

FM stereo radio

Visual Radio

Push to talk

MP3/AAC/MPEG4 плеър

Built-in handsfree

USB port

Voice memo (up to 60 min)

Voice command

xHTML/HTML браузър

Мрежа GSM 900/1800/1900

Батерия Li-Ion 900 mAh

Време на разговор 5 ч.

Време на готовност 300 ч.

И кво.... Аз примерно не съм фен на Нокия, обаче не мога да отрека, че това е доста сполучлив модел. Кажи бтв ти какъв самсунг имаш с по-голям дисплей, че ми стана интересно

Добавих малко още екстри (те са си пресет в тела де ;) )

Дисплей Резолюция 208 x 208 пиксела

Цветове 65K

Тип на дисплея TFT

Тегло 99 гр.

Размери 44 x 103 x 20 mm

MP3 плеър Да

Вградена камера Да  1.3MР камера

Запис на видео/аудио Да

Bluetooth Да

Памет 32 mb + слот за MMC карта

EDGE

Push to talk

MP3/AAC/MPEG4 плеър

xHTML/HTML браузър

Мрежа GSM 900/1800/1900

Батерия Li-Ion 900 mAh

Време на разговор 5 ч.

Време на готовност 300 ч.

И кво.... Аз примерно не съм фен на Нокия, обаче не мога да отрека, че това е доста сполучлив модел. Кажи бтв ти какъв самсунг имаш с по-голям дисплей, че ми стана интересно

Не съм казал с по-голям дисплей а със същия брой цветове.Чети внимателно!!!!!!Аз имам Самсунг Ц100 модел 2003 година.Някой характеристики:

Резолюция 128Х128

Цветове 65К

Тегло 76г

Размери 45 x 111 x 17

Полифония 40

Кво се оказва че модел на Самсунг от 2003 и то в най-ниския им клас не отстъпва по показатели на няква си Нокиа.Единствено по резолюция отстъпва но засметка на това има по добра полифония и по-малко тегло.

Другите неща като камера и подобни няма но все пак е по стар модел с близо 2 години да не кажа и половина даже.Това време обаче за мобилните тефони е доста тъй като много бързо се развиват нещата.После ми се твърди че Нокиа били най-добрите тефони е не е така щом отстъпват по показатели на модели по дърти с 2 години. :punk

Polyphonic (64 channels), MP3, AAC

Не мога да разбера какво отстъпва :confused

http://gsmarena.com/nokia_6230i-1087.php

Имам леко чувството, че се бъркаш с 6230. Той е по-стар модел, с 640х480 камера, не 1.3МР. Разликата е и в полифониите, радио и тн.

Polyphonic (64 channels), MP3, AAC

Не мога да разбера какво отстъпва  :confused

http://gsmarena.com/nokia_6230i-1087.php

Имам леко чувството, че се бъркаш с 6230. Той е по-стар модел, с 640х480 камера, не 1.3МР. Разликата е и в полифониите, радио и тн.

Да моя е грешката за полифонията специално но за камерата знам че е 1.3.

Та по въпроса аз сравних един модел от 2003 с модел от 2005.Ако Нокиа вървят 2 години назад за какво хубаво говорим???Аз невиждам нищо хубаво както написах и в по горния си пост много е зле просто тоя телефон.Като иска пича да си го зима ама си е пълна набутка.Аз толкова пари за тая глупост не давам. :punk

Сони Ериксон РулЕеЕеЕЕзззЗЗззз :punk

Да. Верно че и тзи Нокия изглежда добре, но за 20-30 лева разлика в цената не си заслужава да го взима (водя се по цените обявени в Мтел). Единственото по-хубаво е че е Polyphonic (64 channels), до като К 700 е 40. Другото по нищо не отстъпва. И цветовете са в пъти повече и камерата и времето на изчакване и на разговори...То май с това разликите се изчерпват. :) Но все пак са съществени разлики. ;)

ЕДИТ: Ама имам чувството че стана едно голямо отклонение в темата и от "Препоръчайте ми гсм до 500 лв" стана на "Кой гсм е най-добър" :D

И така като гледам, май BLADE ни е оставил да си спориме тука и ни гледа само сеира и се кефи, защото до сега хич не се е обадил. :)

приятел ти не говориш ли в момента за КАНОН А400 и А410 защото аз незнам кодак да имат такъв модел апарат и бат гоогъл ненамери подобно нещо :blink:  :confused

Офтопик: Ами то е повече от ясно...виж ми часа на поста (3.00) почти заспивах....а и 2-те с "К"... :P

А иначе по темата за К750...нямам такъв, но доста съм чел отзиви на потребители за него.....положителните/отрицателните отзиви са към 95/5% (а и тия 5% не съм сигурен дали само така не си приказват)...нещо, което рядко може да се срещне за друг модел. :)

Абе какво ви става с тия Ериксони бе...? Кой ви каза, че могат да правят телефони?  :D ...майтап....сега сериозно...ЗАщо никой не казва добра дума за S65?

Защото сименс от край време немогат да правят телефони :)

Да. Верно че и тзи Нокия изглежда добре, но за 20-30 лева разлика в цената не си заслужава да го взима (водя се по цените обявени в Мтел). Единственото по-хубаво е че е Polyphonic (64 channels), до като К 700 е 40. Другото по нищо не отстъпва. И цветовете са в пъти повече и камерата  и времето на изчакване и на разговори...То май с това разликите се изчерпват. :) Но все пак са съществени разлики. ;)

ЕДИТ: Ама имам чувството че стана едно голямо отклонение в темата и от "Препоръчайте ми гсм до 500 лв" стана на "Кой гсм е най-добър" :D

И така като гледам, май BLADE ни е оставил да си спориме тука и ни гледа само сеира и се кефи, защото до сега хич не се е обадил. :)

Ami sledq vsichko i imam nasochvasht vypros. Tozi k 700 ima li mqsto za dobavqne na otdelna karta s pamet ... zashtoto si mislq che nokia 6230i ima , a Se nqma :) sega ostava da mi kajete i cenite na tezi karti mislq che Nokiata raboti s mmc a spored moq informaciq cenita sa slednite

MMC 256 mb 44 lv

MMC 512 mb 69 lv

Sony Ericsson K750i raboti s Memory Stick Pro Duo i mislq che cenite sa malko po-visoki.Ako moje syotvetno i vie da kajete. No mislq che telefona e 650 + leva a az vse pak gledam do 500 500 i malko razbira se no ne chak 150 lv otgore(inache tela e super ) ....

Kakvo shte kajete za Nokia 7610 Nokia 7610

Kakto i za Nokia 6630

Znachi predlojete mi neshto do 580 600 leva i ot Sony Ericson s vyzmojnost za dobavqne na karta zashtoto vyznamerqvam da si slusham mp3-ki kakto kazah :)

Molq vi da pishete maksimalno doblijavashti se do magazinskite ceni na telefonite koito mi predlagate ! :wir :allien :wir

Ako nqkoi moje da mi napravi sravnenie na tezi nokii:

Nokia 6630

Nokia 7610

Nokia 6670

Nai veche me interesuva kak playvat mp3-ki i na kakvi ceni moga da gi namerq, ako nqkoi ot vas ima takiva da sloji po edna snimka vse pak da vidq za kakvo stava vypros....

Ps: Vse oshte ochakvam nqkakvo predlojenie na SE koeto da poddyrja dopylnitelni karti s pamet .

:allien :wir :allien

Ami sledq vsichko i imam nasochvasht vypros. Tozi k 700 ima li mqsto za dobavqne na otdelna karta s pamet ... zashtoto si mislq che nokia 6230i ima , a Se nqma :) sega ostava da mi kajete i cenite na tezi karti mislq che Nokiata raboti s mmc a spored moq informaciq cenita sa slednite

MMC 256 mb 44 lv

MMC 512 mb 69 lv

Sony Ericsson K750i raboti s Memory Stick Pro Duo i mislq che cenite sa malko po-visoki.Ako moje syotvetno i vie da kajete. No mislq che telefona e 650 + leva a az vse pak gledam do 500 500 i malko razbira se no ne chak 150 lv otgore(inache tela e super ) ....

Kakvo shte kajete za Nokia 7610 Nokia 7610

Kakto i za Nokia 6630

Znachi predlojete mi neshto do 580 600 leva i ot Sony Ericson s vyzmojnost za dobavqne na karta zashtoto vyznamerqvam da si slusham mp3-ki kakto kazah :)

Molq vi da pishete maksimalno doblijavashti se do magazinskite ceni na telefonite koito mi predlagate ! :wir :allien :wir

Nokia 6630

Nokia 7610

Nokia 6670

Nai veche me interesuva kak playvat mp3-ki i na kakvi ceni moga da gi namerq, ako nqkoi ot vas ima takiva da sloji po edna snimka vse pak da vidq za kakvo stava vypros....

Ps: Vse oshte ochakvam nqkakvo predlojenie na SE koeto da poddyrja dopylnitelni karti s pamet .

Ти ако ще искаш да слушам МП3 не си купувай телефон а МП3 плеър ако МП3-тата на телефоните бяха супер никой нямаше да си купува МП3 отделно.Тва е се едно да искаш камерата от телефона да ти прави снимки като Цифров апарат с оптичен зоом.Затва моето предложение е купи си СЕ К700 който пак има възможнотс за МП3 и отделно си земи МП3 плеър и 500 лв доволно ще те оправят.К700 и го видях на центъра коло 300 лв чисто нов с гаранция една година и за остатъка от 200 лв ще си купиш МП3 512 Mb примерно това .Тогава наволя ще си плейваш МП3 и ти гарантирам че ще е къде къде по хубаво от на някъв си телфон :)

Едит:Тези Нокии които си показал не гледай цените на сайта.Става въпрос все пак за София в Пловдив ще са почти сигурно към 600 лв пък и с 32 МБ карта така че като си купиш и една картичка за около 50 лв ще стане пак 650 лв така че ако ме послушаш невярвам да сбъркаш :)

Няма да съжаляваш ако си вземеш смартфон,защото това вече не е телефон,а ПЦ в умален вариант :) Представи си щом Word,Excel и Acrobat имат варианти за смартфон!!!Предтави си и още хиляди други програми :)

Освен програми можеш да гледаш филми и да слушаш музика.

Няма да споменавам и за игрите които могата да се играят на тия телефони защото имат добри процесори с порядък 200Mhz(100% хора които помнят ПЦ-та с по 50Мhz и как са цъкали на тях :P)

За 500-600 лв аз бих ти препоръчал 6630.Няма да сгрешиш!!!

Nokia 6630

Nokia 7610

Nokia 6670

Taka като ги гледам 6630 ми изглежда най-добър май. И като екстри и като цена. Другите два са кажи речи еднакви по функции и екстри. А друг гсм от Сони Ериксоните няма на който може да се увеличава паметта.

Аз пък не съм голям привърженик на смартфоните, понеже много дълго мислят, пък и не са толкова смарт колкото ги пишат ;)

ЕДИТ: А ето ти и снимки:

Нокия 6630

Нокия 7610

Нокия 6670

Бреййй, браво бе. Еми моя грешка. :) Еми така е като не съм ги чувал тея конфигурации, не знам и какво имат. Мерси за линковете. Намерих си нова любов. Р910 :love Малко е кофти камерата ама заради другото се трае. ;) Ама се оказа че не стига че е 2004г. ами е и над 1000 лв. :wacko: Ех, несподелена любов.

Бреййй, браво бе. Еми моя грешка. :) Еми така е като не съм ги чувал тея конфигурации, не знам и какво имат. Мерси за линковете. Намерих си нова любов. Р910 :love Малко е кофти камерата ама заради другото се трае. ;) Ама се оказа че не стига че е 2004г. ами е и над 1000 лв. :wacko: Ех, несподелена любов.

Телефона върви кам 800-900 лв,но имай предвид че той е повече от смартфон.

Има опции за разпознаване на ръкописен текст,тъй като има touchscreen дисплей и можеш директно да пишеш на него ;)

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Аз съм с к700 и съм супер доволен.ИМам го вече от година и нещо и не ми е правил нето един проблем(изкарвам снимки от камерата на хартия,слушам винаги като съм на път мп3-ки,игрте са доволни)

Но ако събереш пари за к750 ще е много по-добре.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...