Jump to content
BulForum.com

DVD - какво бихте препоръчали....

LaN

Recommended Posts

Значи един мой познат иска да си купи ДВД плеър и ме попита за мнението ми,но аз съм леко неведущ в тази област.Иска да е нещо до около 170 лв без система за домашно кино защото той си имал такава и да чете DivX (тоест да може да разчита компютърните формати за видео) .Някой може ли да каже мнение за някоя марка (моля въздържайте се от коментари от сорта "примерно Сони за 600 лева " и така нататък ) ? И още един въпрос : на тези ДВД-та с DivX - кодеците им могат ли да се сменят лесно (примерно някакъв кабел ли трябва да се купи и с коя програма става тяхното "препрограмиране" ) ?

Общо взето избора ти е сведен до LG и Samsung P355. И двете струват 139 лева в Техномаркет. Наскоро ми се наложи да правя избор между двете. Въпреки, че LG-то има така по-екзестенциален вид Samsung-а е по-добрият избор, защото:

а) според човека в техномаркет - чете повече неща (кодеци и формати)

б) субтитрите при divx/xvid филми на LG-то са адски дребни и ненормални за четене, при Samsung-а са двойно по-големи, а това двойно значи точно колкото би трябвало да е нормалното. И двете нямат опции за промяна на размера на шрифта, което важи за всички плейъри. Минус е малко необикновения шрифт на Samsung-а, но е ОК.

Отделно - и двата имат по 7 чинча + евроскарт, но Samsung-а има оптичен изход/вход и s-video.

Нещо, което може да се каже като минус - и двата плейъра нямат корекция на звука ПРЕЗ dvd-то. Затова трябва да се ползва дистанционното на телевизора или на уредбата/усилвателя (което е ОК).

bez smqh sega . preporychvam SOGO 89 leve poddyrja vsichko do sega + nqkvi deto se gledat na realplayer chete si mp3-ki ima si subtitrki ne sa osobeno golemi neznam kak mogat da se promenqt i mogat li vyobshte.

Izhodite sa koaksialen za audioto kakto i 5+1 analogov ima si izhod za monitor na kompiutyr takyv da si go gledash kakto i za televizor sys skart buksa i obiknoven. gotino e che mojesh da si pusnesh mp3ki bez da vkliuchvash monitora. Chte si raznite snimki muzika i filmi xdiv divx mislq che si zaslujava parite izcqlo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...