Moon Light Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 хахада....тази е ако не се лъжа занчеше отвеян човек,който "вятър го вее на бял кон" да, и ризата му се фарфунясва от вятъра.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 Днес най-брутално родителското ми тяло от женски пол употреби една много интересна дума: МИХЛЮЗИН . Аз я знам като мийлюзин което означава мързелив човек Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 Кефи ме думата "ментише". Май бе нещо от рода на резе, райбер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 кокучка = костилка перустия - сега - като обида, преди - едно такова метално, където се слага в огъня да държи казана Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer_bg90 Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 милиция, мушмурок, караконджулу, кукуряк, фръцла в едното ми село е около Хасково. там вместо Христо казват Ристьо? кокарджа- тва е едно животно дето нз как се казва на бг( думата е турска). представлява горе-долу това- тяло като на котка, с опашка дълга като на лисица ама рунтава като на катеричка, остра муцунка и черни очички като на сърничка карпуза= диня каунка= пъпеш доган= ястерб иначе в югозападана България е доста весело.. при шопите мачка= котка аве то и кодекса на щопа е супер забавен. ако искате мога да го прикача щото е голямо шоу другото което ми правило впечатление е че ей тука в раьона преди стара планина казват "рекътъ", "водътъ" и тн Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keitaro Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Дупедавец, лайновоз, дека, пенджуру, мухозол. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 кокарджа- тва е едно животно дето нз как се казва на бг( думата е турска). представлява горе-долу това- тяло като на котка, с опашка дълга като на лисица ама рунтава като на катеричка, остра муцунка и черни очички като на сърничка Пор, невестулка, белка, златка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 раьона Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 калцун-май значеше ботуш Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 Темата е много забавна Сещам се за два примера да споделя: 1. Грък (той иска да го смятат за българин, така че се вмества в темата), който не може да казва "ч", затова думите звучат така: цяу (=чао), риц (=rich) и т.н. 2. А това е изразът, който винаги ме весели: Ко жъ пим, ба? (= какво ще пием) Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 Чинчета - стотинки Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 миндил Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 А ба , църле - а ба , дръжки Да пусту капи - Все нищо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 В този списък мога да добавя целия северозападен диалект Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Много се разцепвам някой като ми говори на "мйеко" или като ми кажат далеко, лево. Серсемин или ахмак Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Цитат: Това е много щекотлив въпрос... Благодаря Ви! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Мищурии - много смях ми вкарва тая думичка... Баламоч - оле, оле нямам думи просто... салтанати, има много думи дето право се филмирам А забравих да кажа, че това ми е пост номер 1000... Гордея се Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Баламоч? Не е ли Буламач? Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 ич - въобще Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoStel_1912 Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 СакЪн - недеи или нещо от сорта означава Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 бах... повечето са турски... иначе: ваа гя кримидар - къде отиде врабчето (или нещо такова) на югоизточен (или някъде там ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 налъм,аркадаш,ай сиктир,бабаит Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 заглаввам се-заблуждавам се Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 харабия.Мноо ма радва и анджак.Някой кат земи да каже "Ми анджак деее" и са насирам от смях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polqka Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 V goce del4ev govorq mnooooooooou sme6no : "Ot ne ma do4a wa mar6lqk" - 6to ne ma do4aka we tap oba4e nai sme6no govorq makedoncite e tva da slu6a6 makedonec e nai-golemiq smeh ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.