sandman Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 То е Зуп с тръбъ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clio Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Кърпел - тояга или бой беше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Цепеница дърво за печката. В смисъл след като си ги насякъл с брадвата на половинки, четвъртинки и т.н Link to comment Share on other sites More sharing options...
smsdeliverer Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 Бурундук, шаврантия, гювендия, баджанак , гредоред, стърготини, паламуд, пльокало, параспур, съсел .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 Миндил, заухав... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Кат ви отперъ по един кърпел в гърба Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoga Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 Пачавричка /кърпа за почистване на много замърсени повърхности/ Шапатай /човек, който е разсеян и много непохватен/ - тази ми е любимата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 Епа добре дошла... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoga Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 Епа добре дошла... Добре заварили (bow) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 Това беше един от най-експедитивните отговори, които съм получавал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radovi4 Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Хърлъо и Ам беки- което ще рече ( да бе да ! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel94 Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Просто изобилие от врачански диалект. Смял съм се със сълзи. http://www.angelfire.com/al4/alverb/texts/severozapad.html Някои от които са: плашипутарник – определение за грозен човек връй путкатарагата на сенкя – ругатня смрадоляк – смрад, нещо отвратително, обида връти, връти гъзъ дръти – задявка към жена стига яде говна – престани да говориш Звучи ми малко като "спри да ядеш говна" Link to comment Share on other sites More sharing options...
glory Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Ушанки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trix Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 "Гьостерица" - сопа. "Зачубрастя" - заудрям. Ша взема една гьостерица и кат' та зачубраста ша видиш ти! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangwu Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Аз пък невиждам какво им е лошото на тея думи.Аз пък обичам да използвам такива даже най-любимата ми е Демек.Еми немога си намеря хубав аналог от българските думи и си ме кефи.Или пък по ми харесва да кажа Джам отколкото прозорец.Също е яко и сабахлян Ми българската дума е "сиреч". Означава (иде реч за). Има и друга българска (старо-българска) дума за същото - "тоест". "То есть". Има и трета "всъшност" ("Вь същност"). Има и вариация за обяснения "така да се каже". А това "демек" е туска дума. Не знам дали е една или е съставна, ама е тъпо да се ползва при положение, че нашия език си има богат запас от думи и нюанси. А "джам" е навлязло толкова много, защото по кръчмите са пиели от джамени бутилки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 Случайно да обърна внимание колко древен е постът на който ти така изчерпателно отговори ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 е тва е форумен рекорд направо Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 "Форумните археолози" съществуват навсякъде Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 Форумни некроманти, бих казал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliyanis Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Бичкия? Бичкията представлява лъкообразен трион обикновено за двама души!!! Беки - В някои села се употребява за "Защо, Защо не, Защото" нещо като думата "Оти" Едит: Сетих се за една дума от на жена ми селото "Папучник" обаче не се сещам какво означава утре опс днес ще я питам Папучник според мен означава "шкаф за обувки" от гръцки "папуци" означава обувки!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Случайно да обърна внимание колко древен е постът на който ти така изчерпателно отговори ? Явно не. е тва е форумен рекорд направо Ни позна. Форумни некроманти, бих казал... Сложи и едно "хипер" отпред...все пак подобрихме рекорда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 не не, на всеки 5 години темата се отваря Добре дошъл у форОма Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Аха...ай' до '20-та тогава - закривайте форума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Ъхъмм..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.