kennyg Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 охлювар = човек който е бавен като охлюв Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Има един пич от махалата много ме кефи като земе да разправя нещо и като каже: "Их и аз ти казвам тоя как ме ИЗЧИЛАСТРИ".Направо густо ми прави Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Wonder Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 "Ба" "Беки" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 "Ба""Беки" Какво е беки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Wonder Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 Какво е беки? Когато някой каже например "Ще го направя" а ти се съмняваш казваш "Беки". Демек "да бе да" ---------------- Now playing: Gataka - Form Zero To Hero via FoxyTunes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 16, 2008 Share Posted June 16, 2008 - Нацвръцай ми един помръжник - Да нацвръцам ли един и на жена ти? - Не, она че лиже от моя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted June 16, 2008 Share Posted June 16, 2008 Има един пич от махалата много ме кефи като земе да разправя нещо и като каже: "Их и аз ти казвам тоя как ме ИЗЧИЛАСТРИ".Направо густо ми прави пловдивския диалект яко изкривява думите. ИЗЧЕЛАСТРЯ е термина и мисля че е от дърводелството. некой завършил ПГподървообработка да се изкаже компетентно за значението. не съм ровил, но дали е споменавана думата "куробарник"? много й се радвам, защото с няколко срички описва цялата длъжностна характеристика на всякакъв административен персонал с основно предназначение да си чеше многоточието по цял ден..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 ОБОЗ! Това е нещо като руския ОПОЯЗ, но с коне в него, вместо учени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted June 28, 2008 Share Posted June 28, 2008 Насмръцквам Оказва се че идва от "интер хасковския" регион Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted June 28, 2008 Share Posted June 28, 2008 Шмизла. Употребявана за сега ексклузивно от Адашът. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata-_- Posted June 29, 2008 Share Posted June 29, 2008 Може би миризливка.Ама повече ме кефят нейните синоними - вонещица и гомнишарка Гледам сте пропуснали Ба(л)уш (аз обичам да я употребявам) от братовчед ми (той живее в Ловеч) за насекоми - мамалига , бабалюга иначе от по-модерните думи бъг ,примерно Тоя е бахти бъгнатия Макар,че по принцип малко се дразня,когато чувам някакви подобни чуждици,особенно английски като ОМГ,рулирам и т.н. , все едно в българския няма толкова много думи с които да се изразиш,че и простотийте на другите нации да използваме ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 30, 2008 Share Posted June 30, 2008 60's - Sex Drugs and rock'n'roll Today - Sux, Bugs and plug'n'play Link to comment Share on other sites More sharing options...
echo Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Имамбаялдъ- знам, че е нещо за ядене, ама неща дето се казват така не ги ям... Суеверие, ко да прайш?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erick Posted July 15, 2008 Share Posted July 15, 2008 Кукучка Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Кукарджъ. - Невестулка. Използва се в доста краища на България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 - А купи ли локмаруху? - попитал един от Николчовите другари, който имал бледно лице, крив нос й дебели устни и на когото името било Христьо Новият. - Купих - отговорил другият, който имал червени и дебели бузи и чисто бяло лице и на когото името било Михал, попският син. - А за какво ви е локмаруху? - попитал Николчо. - Aх ти, лапнимухчо! - казал Христо и изкикотил се от всичкото си сърце. - Ти, както се види, няма да изпедепцаш занаята, а хората казват, че скоро ще да заминеш и гологан-бейовците! Ако в нашата гюлова ракия се налее малко локмаруху, то тя може да възкреси и мъртвите. Мамино детенце Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 И лапнимухчо е много забъркваща Link to comment Share on other sites More sharing options...
echo Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Мамино детенце Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted August 13, 2008 Share Posted August 13, 2008 Лунгур. Мирувай, Мирувам Парцуца Джинка - (Капачка) Засичал съм да го ползват по някои краища този израз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
echo Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 "Кьорек"- кирка- в Брестовица го чух... Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Лизгар - права лопата? Моч - урина? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 вниманиеееее : чрукмя - нещо като готина мадама в множественно число : ЧРУКМИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Щърволъци - никва идея какво означава, трябва артилериста да се намеси тук, за да ни обясни Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Аз знам за "щреволяци" - мисля. че означава дребни сладки работи - бонбонки и т.н. В Родопите го употребяват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Аз знам за "щреволяци" - мисля. че означава дребни сладки работи - бонбонки и т.н. В Родопите го употребяват. аз я знам като щръволяци - от щръвен - някой който му се все му хапва. Май за месо става дума. И тия са разни такива мезета, дето все те карат да си чопваш от тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.