transporterpld Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Защо 1. Из-...... 2. По-...... 3. На-...... 4. При-.... Поправете ме , ако греша , но коя от тези не е представка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Защо 4. При-.... Поправете ме , ако греша , но коя от тези не е представка "Приказвам"( диалект.) <=>"разговарям"( книж.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
transporterpld Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Пак не съм съгласен При - представка Казвам - корен както при "разговарям" - раз- е представка , а корена е говор и т.н. Не можеш да ме убедиш , че при- и раз- в случая не са представки И това дали е диалект или книжовна думата , си мисля, че няма значение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 И това дали е диалект или книжовна думата , си мисля, че няма значение Посъветвай се тогава с "Езикознание' - Моско Москов и "Съвременен български език - фонетика, лексикология, словообразуване, морфология, синтаксис" - Тодор Бояджиев,Иван Куцаров, Йордан Пенчев Link to comment Share on other sites More sharing options...
DemoniCNinjA Posted November 5, 2007 Share Posted November 5, 2007 TURNOKOP! Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 TURNOKOP! Земи пиши вече на БЪЛГАРСКИ бе ахмак.И да прайш грешки не е проблем ама поне на български Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOB9 Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 Neznam dali nqkoi e spomenal Hrantutnik,tutmanik,isposlqk no mene li4no mnoo me kefqt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 Мене има една дума дето ме дразни, и тя е "посерич". Особено като излиза от устата на някой дърт комунист. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted November 16, 2007 Share Posted November 16, 2007 мушмула, мушморок Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted November 17, 2007 Share Posted November 17, 2007 *еераз Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Незнам дали е казано вече но мен много ми е смешен ето този израз: Шумка на завой. Съседката ми го излолзва доста често и аз мого се смея Извинете ме ако съм го повторил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 Спомням си си едно време баба ми, като ми се ядоса нещо ми викаше: Маймун-Шибек Още се хиля ,като се сетя за този лаф. П.П сетих се и за една дума: Съкъс-Дъвка научих я от един колега от Враца Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 Караконджул Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 Галиба Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 В момента се сещам за няколко доста смешни думички. С които може и да повторя някои за което се извинявам. КОКАРДЖЪ. АТРЪК. МИХЛЮЗИН. БУЧАГА. ШАРЛАН. ШИКЕР. И други но стига съм плямпал толкоз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted January 23, 2008 Author Share Posted January 23, 2008 П.П сетих се и за една дума: Съкъс-Дъвка научих я от един колега от ВрацасАкъЗ КОКАРДЖЪ.БУЧАГА. Тези какво значат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 лешпер... ако може да ми кажете какво значи Едит: то пък се пишело с Е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmadman Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 лишпер... ако може да ми кажете какво значи Лешпер - тъп, кофти, неприятен човек; келеш; чвор Пример: И кво да правим в тоя клуб, виж че е пълно с лешпери и слушат чалга! Етимология: Най-вероятно от леш - мъртва плът Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Запъртък? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLIXA_BARGELD Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 лунгур Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 загори-тенджера Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Днес колежката употреби думички, които ме накараха да се скъсам от смях: 1. Патарок - /видоизменено от паток, използва се за занесен човек/ 2.Парле - малко магаренце/използва се за скапана прическа - остриган като парле - одялкан/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Част от вътрешнофирмен лексикон: гуджук - (куче с отрязана опашка) - началник халяба - (неизвестно) - бачкатор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Шльоко и Пльоко - ами най-добре Анто да обясни за какво ги ползва ама понеже не посещава тоя форум, най-общо казано за много неориентирани хора в дадена ситуация.Иначе си има оригинални Шльоко и Пльоко ама те не са от значение за темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fastand Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 НАЛЪМ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.