Jump to content
BulForum.com

Kofti problem s kompa

Recommended Posts

Zna4i imam mnogo gaden problem s pc-to si-izgasva bez pri4ina,ne se restartira ili ne6to podobno,a prosto izgasva.Vodih go na popravka vav firmata otkadeto go kypih i te mi kazaha 4e si4ko si my e nared i 4e izgasvaneto e vsledstvie na neizpravnosta na nqkoi kontakt vkat6i.Hubavo im kazah az i s ba6ta mi opravihme si4ki kontakti,no 6ibaniqt problem prodaljava.Pls ako nqkoi ima ideq da pi6e.10x predvaritelno

Ако осветлението у вас не премигва когато компа се изключва, не се заблуждавайте че е от токов удар. Това изключване може да се дължи на няколко неща: първо най-лесно и най-ламерско забранете бутоните "POWER" и "SLEEP" на клавиатурата, после проверете в БИОС за настройи за включване и изключване на компа в определен час - всички по-нови дъна поддържат такива; после ако се изключи веднага го включете и вижте на каква температура е процесора (да не е загрял много); после може да направите един експеримент - сменете захранващия кабел (ефтино и елементарно) и чак тогава търсете други хардуерни проблеми - по захранване, дъно и т.н.

Това е. Enjoy :D

Mersi mnogo dude 6te go napravq :woot

:confused samo 4e ne sam mnogo pe4en taka 4e pls dai mi nqkakav savet kade da otida i kvo da natisna :rolleyes: Malok lamer si padam :tongue

Приятел, не ти трябва да си много печен за да направиш каквото и да е от това което съм написал. За бутоните от Control Panel в Power Options -> Advanced има поленца "When I press the Power..." и "When I press the sleep button..." просто го премести да е на най-горното: "Do Nothing". Но това пак ти казвам е в случай че несъзнателно (по време на игра или нещо такова) натискаш бутона "POWER" или "SLEEP". Малко е вероятно да не си усетил ако се е случило. А и тогава ще виждаш екрана за "Windows is saving your settings..." "Windows is shutting down" и т.н. Все едно е нормално изключване. Ако става изведнъж, кажи дали става по едно и също време всеки ден или е постоянно различно. Прескочи проверката в БИОС ако е по различно време. А и по-добре не влизай там ако не знаеш какво е това :bgrin: Най-лесно и много вероятно за този проблем е да пробваш с друг захранващ кабел. Опиши малко повече как точно се изключва и изведнъж ли става или по нормалния начин. Ако все пак става изведнъж без горе описания екран за нормално изключване, веднага стартирай и още след като изписука компа, натисни DELETE за да влезеш в БИОС, но от там нататък внимавай какво правиш... :bgrin: Трябва някъде да има "Hardware monitor" влизаш вътре и там пише CPU temperature, FAN speed и др. това са нещата които са показателни, ако причината е от прегряване. Това е което мога да кажа ей така без да съм по-подробно запознат с всичко.

...Дано да е кабела... :rolleyes:

И намен ми правеше така и като го разглобих видях че винтилатора на захранването беше бая запекъл и идвам мърдаше смазах го , също и винтилатора на видеокартата ми беше спрял нацяло (въобще не мърдаше) и него го смазах ,раздвижих и повече не е правил така. Знам ,че трябва да се сменят ама ме мързи , купих си за захранването ама ме мързи да го сменя , така че от бая работи наистина може да е.

Най-важният кампонент в един компютър, колкото и учудващо да е, е захранващия блок. Ако той не е в състояние да отговори на нуждите на системата ти, не се учудвай, че ти гасне пс-то.

• 2 weeks later...

Сега видях защо трябва да си смениш вентилатора ,а не да го смажеш и да видиш кога ще спре.ю

Изгоря ми захранването завчера купих си ново обаче се оказа дефектно и копа само се рестартираше (на сек. по 2 пъти някъде) та и дефектно захранване небях виждал и него видях :)))

Отвори си кутията и виж дали кондензаторите на дъното не са подути или влажни. В повечето случаи това е честа причина за самоизгасването на компа. Това се дължи на факта че повечето кондензатори са тайванско производство и лесно пробиват. Ако са подути трябва да ги смениш с нови.

На мен ми намирисва на захранване.

Защо не вземеш друго да пробваш с него примерно един ден

да видиш дали ще ти гасне компа.

Просто ей така за експеримента.

Ако с другото всичко е наред ,сменяи твоито.

Може да пробваш в фирмата в която са ти го продали.

пич незнам но според мен UPS за по-сигурно вече се намират на сносни цени. около 60-80 лева можеш да си вземеш добър. той поне пази от токови удари и промяна на напрежението в ел. мрежата.

щото аз е само захранване добре, но от токов удър съм виждъл какви ли не поръжения и след захранването.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...