marto_palen_hal Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 Zna4i imam mnogo gaden problem s pc-to si-izgasva bez pri4ina,ne se restartira ili ne6to podobno,a prosto izgasva.Vodih go na popravka vav firmata otkadeto go kypih i te mi kazaha 4e si4ko si my e nared i 4e izgasvaneto e vsledstvie na neizpravnosta na nqkoi kontakt vkat6i.Hubavo im kazah az i s ba6ta mi opravihme si4ki kontakti,no 6ibaniqt problem prodaljava.Pls ako nqkoi ima ideq da pi6e.10x predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 И при мен е така-има напоследък бая токови удари Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted September 26, 2005 Author Share Posted September 26, 2005 Dano da e tova dude 6toto mi e mnogo kofti kato ne moga da pravq ni6to na kompa Link to comment Share on other sites More sharing options...
GHOST Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 Ако осветлението у вас не премигва когато компа се изключва, не се заблуждавайте че е от токов удар. Това изключване може да се дължи на няколко неща: първо най-лесно и най-ламерско забранете бутоните "POWER" и "SLEEP" на клавиатурата, после проверете в БИОС за настройи за включване и изключване на компа в определен час - всички по-нови дъна поддържат такива; после ако се изключи веднага го включете и вижте на каква температура е процесора (да не е загрял много); после може да направите един експеримент - сменете захранващия кабел (ефтино и елементарно) и чак тогава търсете други хардуерни проблеми - по захранване, дъно и т.н. Това е. Enjoy Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted September 26, 2005 Author Share Posted September 26, 2005 Mersi mnogo dude 6te go napravq samo 4e ne sam mnogo pe4en taka 4e pls dai mi nqkakav savet kade da otida i kvo da natisna Malok lamer si padam Link to comment Share on other sites More sharing options...
GHOST Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Mersi mnogo dude 6te go napravq samo 4e ne sam mnogo pe4en taka 4e pls dai mi nqkakav savet kade da otida i kvo da natisna Malok lamer si padam <{POST_SNAPBACK}> Приятел, не ти трябва да си много печен за да направиш каквото и да е от това което съм написал. За бутоните от Control Panel в Power Options -> Advanced има поленца "When I press the Power..." и "When I press the sleep button..." просто го премести да е на най-горното: "Do Nothing". Но това пак ти казвам е в случай че несъзнателно (по време на игра или нещо такова) натискаш бутона "POWER" или "SLEEP". Малко е вероятно да не си усетил ако се е случило. А и тогава ще виждаш екрана за "Windows is saving your settings..." "Windows is shutting down" и т.н. Все едно е нормално изключване. Ако става изведнъж, кажи дали става по едно и също време всеки ден или е постоянно различно. Прескочи проверката в БИОС ако е по различно време. А и по-добре не влизай там ако не знаеш какво е това Най-лесно и много вероятно за този проблем е да пробваш с друг захранващ кабел. Опиши малко повече как точно се изключва и изведнъж ли става или по нормалния начин. Ако все пак става изведнъж без горе описания екран за нормално изключване, веднага стартирай и още след като изписука компа, натисни DELETE за да влезеш в БИОС, но от там нататък внимавай какво правиш... Трябва някъде да има "Hardware monitor" влизаш вътре и там пише CPU temperature, FAN speed и др. това са нещата които са показателни, ако причината е от прегряване. Това е което мога да кажа ей така без да съм по-подробно запознат с всичко. ...Дано да е кабела... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 И намен ми правеше така и като го разглобих видях че винтилатора на захранването беше бая запекъл и идвам мърдаше смазах го , също и винтилатора на видеокартата ми беше спрял нацяло (въобще не мърдаше) и него го смазах ,раздвижих и повече не е правил така. Знам ,че трябва да се сменят ама ме мързи , купих си за захранването ама ме мързи да го сменя , така че от бая работи наистина може да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted September 28, 2005 Author Share Posted September 28, 2005 Mersi za pomo6ta mom4eta napravih si4ko po silite si i sledvah striktno savetite vi .Sega mislq 4e nqma problem ve4e.10x dudes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 vij dali nqma6 virusi i si sloji firewall Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Най-важният кампонент в един компютър, колкото и учудващо да е, е захранващия блок. Ако той не е в състояние да отговори на нуждите на системата ти, не се учудвай, че ти гасне пс-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Сега видях защо трябва да си смениш вентилатора ,а не да го смажеш и да видиш кога ще спре.ю Изгоря ми захранването завчера купих си ново обаче се оказа дефектно и копа само се рестартираше (на сек. по 2 пъти някъде) та и дефектно захранване небях виждал и него видях ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 ti si kolega qvno.Ina4e moito pc e s harakter Neska raboti 5 4asa bez da spre i pr. malko pak ygasna ina4e mi e pysnat firewall i nemam virysi(ili pone taka izglejda) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Отвори си кутията и виж дали кондензаторите на дъното не са подути или влажни. В повечето случаи това е честа причина за самоизгасването на компа. Това се дължи на факта че повечето кондензатори са тайванско производство и лесно пробиват. Ако са подути трябва да ги смениш с нови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 На мен ми намирисва на захранване. Защо не вземеш друго да пробваш с него примерно един ден да видиш дали ще ти гасне компа. Просто ей така за експеримента. Ако с другото всичко е наред ,сменяи твоито. Може да пробваш в фирмата в която са ти го продали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijo99 Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 пич незнам но според мен UPS за по-сигурно вече се намират на сносни цени. около 60-80 лева можеш да си вземеш добър. той поне пази от токови удари и промяна на напрежението в ел. мрежата. щото аз е само захранване добре, но от токов удър съм виждъл какви ли не поръжения и след захранването. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted October 12, 2005 Author Share Posted October 12, 2005 10x pi4ove Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 zemisi fortron zahranvane az sam s takova do sq kolkoto tokovi udari e imalo primne nesa mnogo nesa i malko kompa dori ne see restartirval az az ne go spiram taka4e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.