Jump to content
BulForum.com

Проблем със домашно кино.

Recommended Posts

Значи имам следният проблем. Когато не ми върви нищо(музика) на системата ми се чува едно буууууууууу. събуфера ми бучи и е много дразнещо, защото като си посна някаква музичка и това бучене пак се чува. Адски е леко ама е досадно. Кака мог да си го оправя? Всичко пробвах от настройките и пак нестава. Картата ми е Sis 7012 Series audio controler. Адски е досадно и неиздържам.

Аз имам Audigy2 + Luxeon W5.1H.

Та и при мен има нещо подобно. когато изключа компа започва едно бучене :lol:

А когато преди време бях с SB Life 5.1 беше обратното, през цялото време когато бе пуснат компа имаше леко шумене.

:)

Мисля си че тва може да е от некачествени кабели с които съм свързал тонколоните с аудиокартата. Скоро ще ги сменя - ако се опарича :pirate

Не само от некачествени кабели ами и от смущения между самите кабели. Опитай като няма нищо пуснато да увеличиш повече(за да се чува по-добре бученето) и пробвай да размърдаш кабелите. Освен това виж дали нямаш някакви адаптори наблизо или други причинители на смущения. Може да е от кабела на кабелната или ако имаш тунер на пс-то.

Понеже този за звука върви до този от видеокартата си помислих че той може да предизвиква тоя шум, но когато откача кабела от телевизора(този от ТВ-аута) и започва повече да ми бучи. От къде мога да си купя качествени кабели и как да ги позная. Искам да няма никакви смущения.

намери си филтър за кабела на телевизията ;)

пробвай като изкараш антената ( :confused ) на телевизора дали няма да спре

:excl: поставянето на филтър бута качеството на някой канали :excl:

води се "високочестотен филтър" или "CATV surge protector" в диапазона 4-800МХз.

успех в търсенето, защото са голяма рядкост. пробвай в магазини за електроника

Значи имам следният проблем. Когато не ми върви нищо(музика) на системата ми се чува едно буууууууууу. събуфера ми бучи и е много дразнещо, защото като си посна някаква музичка и това бучене пак се чува. Адски е леко ама е досадно. Кака мог да си го оправя? Всичко пробвах от настройките и пак нестава. Картата ми е Sis 7012 Series audio controler. Адски е досадно и неиздържам.

Abe kato go chetoh tova i si misleh na men ne mi pravi teq problemi i po-dobre che ne gi pravi .. e da ti kaja dnes den sled kato prochetoh tova mi gi pravi ;)))

E az ne ostavih rabotata taka pomislih che dylgiqt nad 5 metra kabel kym uretbata e problema ne e ekraniran i pokrai nego minavat 1000 kabela ama da ti kaja tova ne se okaza problema.... Raztyrshuvah vsichko chak pc-to izprahusmokachkaj zashtoto misleh che mnogoto prah se naelektrizirva i pravi neshto:) NE e taka.

Problema se okaza kontakta nemoga da si go obqsna mnogo, dano nqkoi koito uchi fizika mi go obqsni ne che dovechera nqma da pitam bashta mi de. , no kato razmestih malko kutiikata na samiq kontakt se opravi... Predpolagam ima neshto i pc-to kato cqlo ne e dobre zazemeno che da go izdava toq shum...predpolagam nulata na shtepsela kam kompa neshto ne pravi dobyr kontakt s plastinkata za nula v kontakta ,.... i sigurno se poluchava nqkyv minimalen potencial i toq potencial si e tok ... i usilvatelq go usliva i se chuva buchene...

Iskah da ti kaja da si proverish danebi shuma da idva ot tova .P) ako e ot tova da pocherpish

Ps: na men se chuva buchene dori i da ne slusha muzika taka che samo uvelichi usilvatelq togava se opitai da namestish kabelite kym konatakta i samiq kontakt .... ako spre shuma znachi e ot tova ako ne nemoga da ti pomogna :)

lichi si che sam mnogo dovolen shtoto mnogo se izpotih dokato otkriq problema pri men

И при мен на колоните като изключа компа се чуваше бучене, но не на суббуфера а на пищялките. Сложих един кондензатор 20нф на входа на усилвателя (на буксата) и спря да "жужука". Пробвайте и вие така може да се получи.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...