Jump to content
BulForum.com

Код на GSM мрежа

NaskoBG

Recommended Posts

Въпроса ми е следният: Като се сложи глобулска карта в кодиран телефон за мрежата на M-tel и телефона иска код на мрежата. Някой знае ли кой е кода на мрежата на Глобул?

Предварително благодаря.

Нека кажа предварително на всички, които ще ми обясняват как се разходира тележон да се въздържат. Това ми е кристално ясно.

Като се сложи глобулска карта в кодиран телефон за мрежата на M-tel и телефона иска код на мрежата.

кодът е генериран спрямо IMEI на телефона, обади се в мобилтел да го дадат ;>

Въпроса ми е следният: Като се сложи глобулска карта в кодиран телефон за мрежата на M-tel и телефона иска код на мрежата. Някой знае ли кой е кода на мрежата на Глобул?

Предварително благодаря.

Нека кажа предварително на всички, които ще ми обясняват как се разходира тележон да се въздържат. Това ми е кристално ясно.

Трябва да си искаш кода за разкодиране от М-тел, иначе няма как да стане. Обаче до колкото знам от Мтел не предоставят такава информация за разлика от Глобул, които след като ми изтче гаранцията на телефона ми дадоха кода за разкодиране, след обаждане на оператор. Единственият вариант да си ползваш телефона с друга карта е дадеш в някой сервиз да ти го разкодират ;)

И да го искаш от М-тел,няма да ти го дадат и логично.Отиваш в първия магазин за GSM-ми и срещу 10 лв. ти го разкодират.

п.п.За съжаление прескочих поста на danzel_,сори. :(

Nokia

http://unlock.nokiafree.org/

Не само за Nokia

http://www.unlockme.co.uk/downloads.html

DCT4 Code Calculator by Hollowman 5.4

Понеже ме запалихте да пробвам и аз

С стария ми GSM – Nokia 3310 (купен и работещ само и единствено с карта на Mtel) и с тази програмка DCT4 Code Calculator by Hollowman 5.4 се оправих за по-малко от минутка. Вече мога да ползвам и услугите на друг оператор :P

До тук нищо. Някой има ли други идеи?

Първо

Това е грешно: „Някой знае ли кой е кода на мрежата на Глобул?”

Телефона ти е кодиран от Mtel не ти трябва код на Глобул

Второ:

„Нека кажа предварително на всички, които ще ми обясняват как се разходира тележон да се въздържат”

Аз нищо не разбирам от разкодиране на телефони.

Порових се малко в Internet -> Google

Потърсих малко информация за моя GSM и след като намерих програмка и внимателно прочетох HELP за по-малко от минута си разкодирах GSM-a

Виж малко по нагоре моя пост !

Порови се малко из интернет

Напиши марката на GSM ….все някъде нещо ще пише

Вариант е отиваш даваш го и ти го разкодирват

Хей johan, благодаря ти за умните съвети. Какво е това интернет? Как да се ровя в него?

Щом питам, значи имам нужда от нещо, а колкото до това кое е вярно и кое не може да се поспори, особено относно това какъв код ми трябва. Айде със здраве.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...