Jump to content
BulForum.com

80 gradusa za Geforce 6800 LE mnogo li e

Recommended Posts

Работната температура трябва да ти е не повече от 45 (+/- 5) градуса. Провери си вентилатора да не е спрял.

По-скоро ти се е бъгнал сензора за температурата....Не е възможно да пипнеш 80С и да кажеш, че е топло....то такъв мехур ще ти излезе на пръста ако го задържиш и за 1 секунда.. :sayjin ...а и ако прегрява неминуемо ще имаш проблеми в стабилността на картата и цялата система...ако не ти се фризира често, докато играеш някоя тежка игра, че чак да ти се наложи да ползваш ресета....най-вероятно е грешно отчитане на температурата. А в интерес на истината съм чел за някои случаи, когато при досегашна работна температура 65С (натоварена), след инсталиране на нови драйвери при GT се е покачила на 80С...не мога да твърдя със сигурност само от прочетено, защото просто нямам такъв модел карта. :) А иначе при LE не би трябвало 80С да се считат за нормални, при положение, че е с по-ниски честоти и на ядрото, и на паметта...сещам се и друг вариант...че е възможно да се вдигне дотолкова, ако в кутията нещо не е наред с охлаждането и покрай повишената обща температура качи градусите и на картата... ;)

Моята Gigabyte 6600GT работи при същата температура, преди това имах Asus 6600GT който стигаше до 85. Така , че това са нормални температури според мен.

AMD при 90 градуса горят.

Те май не произвеждат GPU :)

Тук според мен става дума за чичо Фаренхайт. :)

Не , то4но за 4и4и Целзий си става дума !!!

По-скоро ти се е бъгнал сензора за температурата....Не е възможно да пипнеш 80С и да кажеш, че е топло....то такъв мехур ще ти излезе на пръста ако го задържиш и за 1 секунда.. :sayjin ...а и ако прегрява неминуемо ще имаш проблеми в стабилността на картата и цялата система...ако не ти се фризира често, докато играеш някоя тежка игра, че чак да ти се наложи да ползваш ресета....най-вероятно е грешно отчитане на температурата. А в интерес на истината съм чел за някои случаи, когато при досегашна работна температура 65С (натоварена), след инсталиране на нови драйвери при GT се е покачила на 80С...не мога да твърдя със сигурност само от прочетено, защото просто нямам такъв модел карта. :) А иначе при LE не би трябвало 80С да се считат за нормални, при положение, че е с по-ниски честоти и на ядрото, и на паметта...сещам се и друг вариант...че е възможно да се вдигне дотолкова, ако в кутията нещо не е наред с охлаждането и покрай повишената обща температура качи градусите и на картата... ;)

Абсолютно то4но описние на проблема !!!!

80-грдуса не трябва да притесаяват собственик на добре клокната 6800@~6800ultra с не много добро охлаждане, но за ЛЕ е множко , все пак няма да изгори ! 127 - е найстина крити4ната за тези ядра !

щом няма изгаряния и аз мисля 4е е проблем или с от4итането или с показването на температурите (освен ако не бараш на грешното място т.е. върху пластмасовия хикс-отзад , трябва да барнеш найстина то4но обратната страна на платката - на гърба на ГПУ-то ... ) !

може да пробваш с Everest, но картата трябва да има датчик за температурата... :)

Начи най-лесно ще е според мен ако намериш кутия с дисплей дет мери темп.-а и така разбираш колко е реалната темп

Начи най-лесно ще е според мен ако намериш кутия с дисплей дет мери темп.-а и така разбираш колко е реалната темп

E 4ак кутия да зема , малко скъпи4ко ще му излезе едно съмнение ... ако не с еоправи проблема с смяна на драйвери - може да помоли някой познат с мултицет с термо дат4ик да провери .... 4ак пък нова кутия :)

Понеже става въпрос за температура :) Някой може ли да ми предложи програма която да ми показва темп. на процесора и т.н

Мерси прдварително B)

Не , то4но за 4и4и Целзий си става дума !!!

awe това да не са градусите във Фаренхайти ?

Вече се разбра, че температурата е нормална.

Husler : Дай резултати от клока :)

awe това да не са градусите във Фаренхайти ?

Защо не про4етеш цялата тема преди да трупаш постове ?

Как може крити4ната (127) да е в Фаренхайт след като , ако е така то тва са 53-54 градуса Целзии !!! - ЪпсурД крити4нтата на едно ядро 6800 (пък било то и ЛЕ ) да е 54*Ц !!!

Или пък другите 80-дето ги показва , та ако са Фаренхаит , то зна4и ярдото ба4ка при темп под 30 * Целзии - също толкова невероятно !!!

Айде малко по- сериозно ако може !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...