Jump to content
BulForum.com

купува Олио

Recommended Posts

Я кой ще си кара дизела с олио :) По търговиите потърси, онзи ден един познат е сипал от там на 1.30 , ще го питам в понеделник точно къде и ще ти пиша

офффф:

Пишете как върви колата, а и как мирише  :D

Ми кат мине край тебе ти се припива бира , щото замирисва на пържени картофки ! :)

Ина4е по темата : може да се направиш на разсеян и да питаш в някое по- голямо заведение - къде им е извора :) ... под предлог 4е ти трябва по-голямо коли4ество за домашни нужди ( картофен купон :) ) или магазин в някое село , ина4е предполагам ше те земат за конкуренция ( както предполагам е и в действителност ) и нищо няма да ти кажат !

Ако наистина си се навил да си правиш колата да върви с олио, питай например в Макдоналдс - да ти дават изхабеното олио. То също върши работа, а пък те трябва да го хвърлят някъде, таман ще ти се зарадват. Гледах по телевизията - някакви американци ходили до близко мексиканско заведение и там им го събирали в пластмасови туби, нещо като абонати станали ;). Хем едните доволни, че няма да търсят специално място за изхабеното олио, хем другите, че им излиза без пари :)

Ако в Макдоналднс не става - ресторанти в Пловдив има достатъчно ;)

В Макдоналдс не пържат с олио, а с фритюрна мазнина, чиято температура на топене е около 25-30 °C. Не е препоръчително за ДВГ ;).

Едит: Пък и човека търси олио, не съм видял да пише, че ще си пълни резервоара на колата.

Абе не е написал, ама най-вероятно за това му трябва.TED, колата върви супер, миризмата не е по-лоша от тази на дизела. Използваната мазнина трябва да се филтрира и не трябва да е пържено месо в нея! Сигурен ли си за макдоналдс ?

Е добре де, ако ще кара с ново, неупотребявано олио - къде излиза сметката? Доколкото си спомням, 1л. олио е над 1 лв...., нафтата не е ли по-евтина (честно казано, не знам, аз съм на бензин :) )

Да не си правите някакъв майтап. Как ще работи двигателя с такава вискозна течност, каквато е олиото. По тая логика що не опитате с парафин?

Токущо намерих една статия за колифорнийски шофьори, които наистина ползвали зеленчуково олио за гориво вместо дизел. Но това изисквало много модификации по двигателя, като предварително подгряване на олиото, например. Така по съм съгласен. :D

Да не си правите някакъв майтап. Как ще работи двигателя с такава вискозна течност, каквато е олиото. По тая логика що не опитате с парафин?

Ти не си ли се интересувал какво има в дизеловото гориво?!? Парафина е една от съставките...

Като цена- покрай петролните ексцесии и цената на дизела се вдигна - вече е >1,5 по бензиностанцийте. На черно върви ~1,20

А сега и по темата:

След търсене за "маслобойна Пловдив" в google.com стигнах до CATALOG.BG:

АГРООЛИВА ООД

Момино Село 4143, тел. 032228190; 03155223

производство на сурови масла и мазнини

Токущо намерих една статия за колифорнийски шофьори, които наистина ползвали зеленчуково олио за гориво вместо дизел. Но това изисквало много модификации по двигателя, като предварително подгряване на олиото, например. Така по съм съгласен. :D

Работи без никакви модификации. Е, все пак зависи от мотора, по-старите турбо дизели им се вдигал разхода. Проблема с вискозитета го има само зимата, когато падат температурите, тогава трябва да се смесва с повечко нафта, или с малко бензин, за да не ти изгори помпата. Тествал съм лично, има много други хора, които вече са минали 50-60 хиляди километра без аварии. Ама нека да не му разводняваме темата на човека, ако искате отворете една в others

ами наливно (Демек от колонка също като бензиностанция)има на борсата "Ритон" в източния и край-само че незнам цената на литъра-ако е далаверско казвайте догодина да почвам да сея слънчоглед :wacko:

Aбе хора стига с тези коли.Тои не е казал за какво му е олиото.Може би му трябва да си залее компа с него.Вижте тази статия- тук

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...