delphipro Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Има ли мераклии да го свалят от датата и да го сложат тука!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
4efo_88 Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Има си тема за Movies - Requests Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 10.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 няма го качен Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Има ли мераклии да го свалят от датата и да го сложат тука!!! <{POST_SNAPBACK}> Що не го гледа по TV-то? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Що не го гледа по TV-то? <{POST_SNAPBACK}> Ми човека да не седи цял ден пред тв-то?А за кви 10.5 скалата по рихтер говорите?Тва е ужасно силно заметресение къде е станало?Някво инфо да дадете плз.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Ми човека да не седи цял ден пред тв-то?А за кви 10.5 скалата по рихтер говорите?Тва е ужасно силно заметресение къде е станало?Някво инфо да дадете плз.... <{POST_SNAPBACK}> Т'ва е филм бе. Как ще стане земетресение 10.5 ти добре ли си? Ако беше гледал съвсем малко бТВ щеше да видиш 1000000 реклами за него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Т'ва е филм бе. Как ще стане земетресение 10.5 ти добре ли си. Ако беше гледал съвсем малко бТВ щеше да видиш 1000000 реклами за него. <{POST_SNAPBACK}> Абе дейба изкарах си ангелите с тва 10.5 ...добре че е филм...ми пича поства във Видеоз и като каза що "не го гледа по тв-то" и си помислих че е станало иснтински земетресение и търси Видео от новините примерно....оф добре че е само филм.... А за филма излезнал ли е?Щото може да е интересни тва 10.5 по скалата на рихтер "След Утрешния Ден" ме изкефи и тва сигурно е нещо подобно и няма да е зле... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Абе дейба изкарах си ангелите с тва 10.5 ...добре че е филм...ми пича поства във Видеоз и като каза що "не го гледа по тв-то" и си помислих че е станало иснтински земетресение и търси Видео от новините примерно....оф добре че е само филм.... А за филма излезнал ли е?Щото може да е интересни тва 10.5 по скалата на рихтер "След Утрешния Ден" ме изкефи и тва сигурно е нещо подобно и няма да е зле... <{POST_SNAPBACK}> Те го даваха филма по бтв на 2 части е и е стар, обаче е много як. П.П. Сега ще се пробвам да го намеря някъде. ~EDIT~ А стига бе той филма бил от 2004 година не знаех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delphipro Posted September 24, 2005 Author Share Posted September 24, 2005 Има го в Датата на торент!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 А някъде другаде не може ли да се намери освен на торент, че и аз се зарибих да го гледам. Или някой който го има да го пусне като торент в тракера на евроком, че ми писна с техните правила и коефициенти (за дата.бг и арена говоря). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 Между другото в нашето село учителката ни учеше, че скалата на Рихтер е деветстеепенна ... Ама айде, това е дребна работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 скалата на Рихтер показва не интензитета, а магнитуда на земетресението. Тази величина не се измерва в степени, а представлява безкрайна функция и затова скалата на Рихтер се нарича "отворена". На теория при нея магнитудът няма горна граница. Земетресение с магнитуд от 6 по Рихтер например е десет пъти по-силно от земетресение с магнитуд 5 и сто пъти по-силно от трус с магнитуд 4.Тъй като енергията, отделена при земетресението, трудно може да се измери само с един показател, сеизмолозите са въвели няколко мерни единици: Ml (локален магнитуд, използва се за измерване на сравнително слаби и близки трусове), Md (магнитуд на продължителността, който се използва за близки земетресения и се основава на продължителността на сеизмичния сигнал), Mb (за измерване на далечни земетресения или трусове с епицентър дълбоко под земната повърхност), Ms или Msz (за измерване на далечни, но повърхностни земетресения) и Mw (магнитуд на енергията, който се използва за най-силните земетресения). След 7 започва промяна на ландшафта... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 Това последното искам да го преживея Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 Две са скалите, по които се измерва силата на земните трусове: - магнитюд (по Рихтер) ¬ инструментална скала, показваща в относителни единици енергията, отделена в огнището на земетресението. Всяко земетресение се характеризира с една единствена стойност на магнитюда си и въпросът “Колко силно е дадено земетресение по Рихтер в Пловдив или Бургас?” просто не е коректно поставен. Магнитюдната скала не е ограничена отгоре и отдолу, като най-силното регистрирано земетресение до момента е било в Аляска през 1964 г. с магнитюд около 9.2 - на интензивностите (по Медведев, Шпонхойер, Карник ¬ 64) ¬ описателна скала, показваща земетръсното въздействие върху цялата площ на влияние на труса. Има 12 степени, а разрушения се наблюдават от VII степен нагоре. С увеличаване на разстоянието от епицентъра интензивността намалява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 26, 2005 Share Posted November 26, 2005 Това последното искам да го преживея То ако стане едва ли ще го преживееш... ThE_UfO тва дето си го цитирал не ми се струва особено вярно, щото функцията е ограничена отдолу, щото няма как земетресение да е по-малко от 0... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.