poznai Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Предстои ми да си купувам монитор за вкъщи и мисля някакво 17-19"-во CRT мониторче, НОВО да си взема... ...., обаче нямам наблюдения над такива относно качество на изображението, ергономичността, цена, гаранция... До сега съм работил само на sony trinitron кинескопи. Ако някой може да даде съвет за марка и модел монитор, също и линкове за разни ревюта, ще съм благодарен. Покупка на нов монитор за мен е най-трудната работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 mi oswen da si kupih nqkuf vtora ruka trinitron ne vigdam smisul ot nov,sto novite sa po zle pone spored men Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 Понеже знам, че се занимаваш с гръфика и предпечат ще ти препоръчам PHILIPS BRILLIANCE 109P4. 19", 0.24 mm, Mitsubishi Diamondtron кинескоп, real flat. Има BNC кънектори. Абе с една дума професионален. Аз съм с такъв и много съм доволен. Преди 7 месеца струваше 650 лв. Ами това е, което мога аз да предложа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 Samsung 959NF /не съм сигурен за номера/ или Mitsubishi 930Pro /този ако си изкопаеш останал че май не ги внасят вече, инак е убиец монитора/. За ревютата - кво да ти кажа, преди 2-3 години като си търсих изчетох де що намерих и си взех един Нек, дето го хвалеха навсякъде по статиите - ми кво да ти кажа, смених го /нямаше фокус по средата/, и след него другия и него смених /синьо петно през половината екран/ сега съм с най-скъпия 17" монитор на ония времена. Така че...късмет се иска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 Ако това, дето каза genecatcher за предпечата е вярно, не виждам как ще останеш доволен от 17"....поне 19" или 21". Samsung имат няколко серии (NF знам, че са добри, но и най-скъпи), аз съм с малко олекотения 21" модел от DF серията - общо взето съм доволен от цветопредаването, геометрията, фокуса и другите основни неща, а и поддържа TCO03.....може да осветява отделни зони, а не само общата картина, менюто му е задоволително откъм опции, само дето по някой път не може да се справи с моарето при каквито и да са промени от опциите. Може би съм малко критичен, защото имам до него една професионална 17"-ка, малко старичка, но убийствена откъдето и да я погледнеш....не мога да видя нито един недостатък в нея. MB серията не ти я препоръчвам....тя е за ширпотреба... А ако сериозно се занимаваш с графика и предпечат и имаш голям бюджет, мога да ти препоръчам една 19"-ка TFT на NEC....засега май това е единственото TFT дето съм виждал, което успешно може да се ползва за предпечат (тук разбираш, че не говоря за времена на реакция при преходите....неща, касаещи основно геймърите, а за точно цветопредаване, геометрия, ъгъл и останалите неща). Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 NEC , те купиха преди време MITSUBISHI които са известни със свойте тръби ... така , 4е няма кво да говорим за олигофрении от сорта на SAMSUNG и PHILIPS Ако не се лъжа модела беше FE991SB или 93SB ... провери , сега ми е късно и не ми се занимава !@!! Към 500 лв. беше май Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijo99 Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Определено Самсунг 795DF за цената си от /221,00 лева в СБС/ и 3 години гаранция просто са върхът аз от доста време ползвам Самсунг и много мой прияте и те и са най-доволни от тях. пък и са с истинска гаранционна карта от К и К и ако възникне проблем го решават бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Определено Самсунг 795DF за цената си от /221,00 лева в СБС/ и 3 години гаранция просто са върхътаз от доста време ползвам Самсунг и много мой прияте и те и са най-доволни от тях. пък и са с истинска гаранционна карта от К и К и ако възникне проблем го решават бързо. <{POST_SNAPBACK}> Как така са доволни, като на самсунг им диша маската та знае ли се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magare Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 Можеш да видиш и прочетеш и за тези: 17" iiyama HF703UT Vision Master 407 19" iiyama HM903DT Vision Master Pro 454 от сайта на iiama-България Има линкове към ревюта и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Хм като става въпрос за монитори и ако се разполага със средства, що никой не спомена LaCie мисля малко монитори могат да се сравняват с тях. Скъпички ама........Щом се занимаваш с предпечат, графика и........това е марката. Очаквах поне ти бре lubo1972 да я споменеш тая марка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.