Jump to content
BulForum.com

slackware 10.2

Romel

Recommended Posts

малко предистория:

rosko

Група: Members

Съобщения: 4

Регистиран: Март 2005

Изпратено на: Сеп. 21 2005,23:10 [EXT]

привет на всички. Ползвам линукс дистрибуциата Slackware 10.2 но засега упорито мрежовата карта се мръщи. Интернета получавам от ISP -статичен ip адрес+мак адрес на картата. под УИнбоз няма проблеми с нета но под слак отказва да работи. ПРАВЯ всичко как си му е реда ifconfig eth0 10.0.0.126 netmask 255.255.255.0 up после route add default gw 10.0.0.1

рутиращата таблица е следната:

destination gateway

10.0.0.1 0.0.0.0

10.0.0.0 0.0.0.0

127.0.0.0 0.0.0.0

0.0.0.0 10.0.0.1

при arp -a получавам ?(10.0.0.1) ат 00:0Е:0C:63:25:FF [ether] on eth0

при пускане на iptraf имам само udp пакети получени и изпратени като за tcp protokola стойностите са =0

във фаила /etc/resolv.conf ИМА ЗАПИСАНИ стойностите на услугата за имена на домейни-nameserver.

предварително благодаря!

ако искате вярваите, ама точно същото се получи и при мен

и след като се чудих сума ти време на напълно естствените ( според мен) резултати от ifconfig,netstat и факта, че iptraf показва гигантски поток от UDP и 0 от TCP виждам, че и друг е зацапал свещите като мен ;) Интересно е да се знае това нова инсталация ли е на 10.2 или си се upgrade -нал както направих аз...защото до рестарта при мен всичко си беше нормално а след него всичко което пробвах си върви "само " дето TCP = 0 :)

присъединявам се към молбата за помощ - не ме мъчете още на

winbozata - много е вкисната :D

досега никои не се е произнесъл с нещо което да обясни нещата или да насочи поне към решение на проблема....надявам се на вас......

малееее колко ми са мътни работитеее :( макар че в случая имам си вина и аз ама и не знам още кои ) Значи проблема ми се оказа малко странен ама накрая с известно побутване го разбрах... за сведение: до сега си използвах конфигурация на нета не с DNCP а използвах статично IP . I точно това е интересното - rc.inet1 си правеше нормален rc.inet1.conf обаче посмъртно не искаше да ми зададе коректно gateway - a въпреки че беше коректно записан в conf- a ... така и не разбрах защо не ставаше тази работа :( и след като "поплаках на рамото " на някои хора те ми дадоха насоки ( бреи линуксари веееее, даже една бира не ги почерпих, па какво остава да ми вземат 10 лв та да се почуствам нормален човек ;) ) и сега работата е ок ) извода е : ако не се чуствате в свои води не използвайте опцията netconfig - use static IP :D ( за 10.2 при 10.1 си работеше ) :)

• 2 months later...
... и след като "поплаках на рамото " на някои хора те ми дадоха насоки ...

А ще бъдеш ли така мил за да споделиш тези насоки с нас, понеже само мързела ме спира да upgrade моя верен 10.1 до 10.2, и ако ми се случи - да знам как да реагирам. Много мерси в аванс ! :D

При мен се случи същото - на 10.1 подкарах интернета от раз, но на 10.2 - курец.

Проблема реших като сложих драйвър за лан-картата.

манаф - ако ланката ти е вградена в дъното и е nVidia, да знаеш че без драйвър няма да минеш. ;)

Аз съм с 10.2, лан картата на nForce2 се подкарва със "modprobe forcedeth"

ЕДИТ: Май не съм разбрал въпроса.. :)

Значи това за което говорим ми се беше случило когато доставчик ми беше Визио..

решението:

Този файл (не го знам какво прави):

root@dx:~# cat /proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range
32768   61000

се едит-ва.. струва ми се че със

echo "1024 2048" > /proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range

трябва да захапе :) Пишете дали е сработило..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...