Romel Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 малко предистория: rosko Група: Members Съобщения: 4 Регистиран: Март 2005 Изпратено на: Сеп. 21 2005,23:10 [EXT] привет на всички. Ползвам линукс дистрибуциата Slackware 10.2 но засега упорито мрежовата карта се мръщи. Интернета получавам от ISP -статичен ip адрес+мак адрес на картата. под УИнбоз няма проблеми с нета но под слак отказва да работи. ПРАВЯ всичко как си му е реда ifconfig eth0 10.0.0.126 netmask 255.255.255.0 up после route add default gw 10.0.0.1 рутиращата таблица е следната: destination gateway 10.0.0.1 0.0.0.0 10.0.0.0 0.0.0.0 127.0.0.0 0.0.0.0 0.0.0.0 10.0.0.1 при arp -a получавам ?(10.0.0.1) ат 00:0Е:0C:63:25:FF [ether] on eth0 при пускане на iptraf имам само udp пакети получени и изпратени като за tcp protokola стойностите са =0 във фаила /etc/resolv.conf ИМА ЗАПИСАНИ стойностите на услугата за имена на домейни-nameserver. предварително благодаря! ако искате вярваите, ама точно същото се получи и при мен и след като се чудих сума ти време на напълно естствените ( според мен) резултати от ifconfig,netstat и факта, че iptraf показва гигантски поток от UDP и 0 от TCP виждам, че и друг е зацапал свещите като мен Интересно е да се знае това нова инсталация ли е на 10.2 или си се upgrade -нал както направих аз...защото до рестарта при мен всичко си беше нормално а след него всичко което пробвах си върви "само " дето TCP = 0 присъединявам се към молбата за помощ - не ме мъчете още на winbozata - много е вкисната досега никои не се е произнесъл с нещо което да обясни нещата или да насочи поне към решение на проблема....надявам се на вас...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted September 25, 2005 Author Share Posted September 25, 2005 малееее колко ми са мътни работитеее макар че в случая имам си вина и аз ама и не знам още кои ) Значи проблема ми се оказа малко странен ама накрая с известно побутване го разбрах... за сведение: до сега си използвах конфигурация на нета не с DNCP а използвах статично IP . I точно това е интересното - rc.inet1 си правеше нормален rc.inet1.conf обаче посмъртно не искаше да ми зададе коректно gateway - a въпреки че беше коректно записан в conf- a ... така и не разбрах защо не ставаше тази работа и след като "поплаках на рамото " на някои хора те ми дадоха насоки ( бреи линуксари веееее, даже една бира не ги почерпих, па какво остава да ми вземат 10 лв та да се почуствам нормален човек ) и сега работата е ок ) извода е : ако не се чуствате в свои води не използвайте опцията netconfig - use static IP ( за 10.2 при 10.1 си работеше ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manaPh Posted November 26, 2005 Share Posted November 26, 2005 ... и след като "поплаках на рамото " на някои хора те ми дадоха насоки ... А ще бъдеш ли така мил за да споделиш тези насоки с нас, понеже само мързела ме спира да upgrade моя верен 10.1 до 10.2, и ако ми се случи - да знам как да реагирам. Много мерси в аванс ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted November 26, 2005 Share Posted November 26, 2005 При мен се случи същото - на 10.1 подкарах интернета от раз, но на 10.2 - курец. Проблема реших като сложих драйвър за лан-картата. манаф - ако ланката ти е вградена в дъното и е nVidia, да знаеш че без драйвър няма да минеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted December 3, 2005 Share Posted December 3, 2005 Аз съм с 10.2, лан картата на nForce2 се подкарва със "modprobe forcedeth" ЕДИТ: Май не съм разбрал въпроса.. Значи това за което говорим ми се беше случило когато доставчик ми беше Визио.. решението: Този файл (не го знам какво прави): root@dx:~# cat /proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range 32768 61000 се едит-ва.. струва ми се че със echo "1024 2048" > /proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range трябва да захапе Пишете дали е сработило.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.