Jump to content
BulForum.com

Интернет на 2 PC-та

Recommended Posts

Мисля че открих проблема.Антивирусната ми е Kaspersky,а тя имала някакъв си специален файъруол в нея,махнах я и пак нестава хавата,утре ще преинстална window$a и ще видя ако не стане пак просто незнам ...

Не съм чел нагоре кви съвети са ти давали, но ще ти кажа на мен кои неща ми правеха проблем.

1. Firewall - ако са ти вградени лан-картите е възможно самия софтуер за дъното да има Firewall. Моето е Асус и тия бяха ръгнали няква стена, която блокираше трафика между PC-тата. Виж също и от Security Center на Уиндоус дали случайно не е включен уолл-а, ама сигурно си се сетил затва.

2. Задай само IP на първия компютър и нека останалите неща те си ги оправят помежду си. Отнема малко време и ти пуска някви странни IP-та на втория комп, ама става. При мен лично само така се получи. Ако ги зададях ръчно на втория комп нямаше интернет.

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

*Прав Кабел ( 10битов )

от 2те страни жичките са подредени по един и същ начин !

- бялп-оранжево

- оранжево

- бяло-зелено

- синьо

- бяло-синьо

- зелено

- бяло-кафяво

- кафяво

*Кроснат кабел ( 100битов )

от едната страна са подредени от ляво надясно :

- бяло-зелено

- зелено

- бяло-оранжево

- синьо

- бяло-синьо

- оранжево

- бяло-кафяво

- кафяво

... а от другата ( пак отляво надясно ) :

- бяло-оранжево

- оранжево

- бяло-зелено

- синьо

- бяло-синьо

- зелено

- бяло-кафяво

- кафяво

*Прав Кабел ( 10битов )

от 2те страни жичките са подредени по един и същ начин !

- бялп-оранжево

- оранжево

- бяло-зелено

- синьо

- бяло-синьо

- зелено

- бяло-кафяво

- кафяво

*Кроснат кабел ( 100битов )

от едната страна са подредени от ляво надясно :

- бяло-зелено

- зелено

- бяло-оранжево

- синьо

- бяло-синьо

- оранжево

- бяло-кафяво

- кафяво

... а от другата ( пак отляво надясно ) :

- бяло-оранжево

- оранжево

- бяло-зелено

- синьо

- бяло-синьо

- зелено

- бяло-кафяво

- кафяво

10x За подредбата :) Проблема го намерих къде е точно от Касперски идва всичко и аз го инсталл-нах и при мен стана същото нещо няма никакъв ресийв. Кофтито е, че дажв след унинсталл проблема остава :angry1 Нов Windows и всичко си дойде на мястото при мен FalleN_213, ако не се засечем знаеш какво да правиш.

Да питам и друго защо при мен и и двата края на лан кабела са еднакво подредени, но всичко си бачка :confused

До колкото знам разликата в 2та вида е в скороста на обмена на данни !

Прав - 100мб/с

Кроснат - 1гб/с

Нека някой по-компетентен да помага :P !!!

Да питам и друго защо при мен и и двата края на лан кабела са еднакво подредени, но всичко си бачка :confused

ne znam i ne mi se chete kakva ti e vruzkata i imash li switch mejdu dvete pc-ta, samo che vruzka mejdu dve pc-ta se pravi s crossover (crosnat ) cabel, taka kakto si obqsnqvash kabela - prav e.

Имам и още едно въптосче как да направя web server-а на локалното IP зад NAT-a да се вижда и извън лан мрежата?

не прочетох цялата тема защото ме мързи :), но виж дали си сложил на 2рото пц default gateway: ip-to на 1вото пц и DNS server 217.10.240.2 -dnsа на евроком

До колкото знам разликата в 2та вида е в скороста на обмена на данни !

Прав - 100мб/с

Кроснат - 1гб/с

Нека някой по-компетентен да помага :P !!!

Тц. Разликата е какво с какво свързваш. Ако свързваш хъб/рутер/ с лан карта-прав, ако свързваш лан-карта с ланкарта кроснат, ако свързващ хъб с хъб пак кроснат.

кабела си е кабел, ако щеш на възел да го свържеш, скоростта е еднаква, зависи от изходните устройства на компутера.

не прочетох цялата тема защото ме мързи :) , но виж дали си сложил на 2рото пц default gateway: ip-to на 1вото пц и DNS server 217.10.240.2 -dnsа на евроком
Не става така спира нета на 2рото пц. Да не би да се променя в такъв случай и на 1вото пц 2рата ланка настройките?

zna4i sega vidqh 4e si na ggbit a ne na evrokom zatova trqbva da vkara6 dns-a na ggbit a ne na evrokom.

http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_ics/ vij tuk ako rutera ti e s winxp

no ako 6te polzva6 pcto v koeto 'vliza' neta samo za tazi cel si sloji linux :punk

днс-ите на гигабит и евроком са абсолютно еднакви

zna4i sega vidqh 4e si na ggbit a ne na evrokom zatova trqbva da vkara6 dns-a na ggbit a ne na evrokom.

http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_ics/ vij tuk ako rutera ti e s winxp

no ako 6te polzva6 pcto v koeto 'vliza' neta samo za tazi cel si sloji linux :punk

Значи аз мрежата много одавна съм си я подкарал и си рутирам нета, въпроса ми беше друг:

Имам и още едно въптосче как да направя web server-а на локалното IP зад NAT-a да се вижда и извън лан мрежата?

А за линукс не си заслужава тепърва да се уча да работя с него само за нещо което сега съм се научил под вин да го правя :>

днс-ите на гигабит и евроком са абсолютно еднакви

Дам прав си.

Радо, какво стана? Пак ли е същото?

aa sry :) kakto kazah po rano

не прочетох цялата тема защото ме мързи :)
:beerchug

Za drugoto si zasllujava za6toto 6te zabravi6 4e ima6 pusnato pc da ti rutva neta..`ko ma razbira6 :P

Радо, какво стана? Пак ли е същото?

Да бе дразна се само,дойде неска някав пич познат на ония съседа горе и почна да ми се обеснява и ала бала и ми бръмна главата.Ще стане проблема е намерен.

• 2 weeks later...

Днес бях майстор тричко,кримпвах кабели без клещи за кримпване :) Една отверка и едни обикновени клещи :) Направих кабела,проработи ама нет пак няма след което сложих нов window$ на 2-рото пц,след това 20-30 минути се лутах докато го пусна и воала,иначе си беше голяма играчка :)

• 3 months later...

Pichove kupih switch,vkarvam kabela ot ggbt v switch-a posle s prav kabel v moito pc i imam net ama saseda nqma .. pak s prav kabel dogore i nqma net.daite mi suvet shtoto izchetoh temata i ne namerih reshenie.

Pichove kupih switch,vkarvam kabela ot ggbt v switch-a posle s prav kabel v moito pc i imam net ama saseda nqma .. pak s prav kabel dogore i nqma net.daite mi suvet shtoto izchetoh temata i ne namerih reshenie.

Така няма и да има нет.Проблема ти е изключително прост просто интернета е по МАК адрес на Ланката и за това ти имаш той не защото неговата ланка е с друг МАК различен от твоя.Решението е или да смените МАК-а на неговата ланка и да стане същия като твоя или да си купите рутер или единия комп да го направите такъв ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...