Leper_Messiah Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Мисля че открих проблема.Антивирусната ми е Kaspersky,а тя имала някакъв си специален файъруол в нея,махнах я и пак нестава хавата,утре ще преинстална window$a и ще видя ако не стане пак просто незнам ... Не съм чел нагоре кви съвети са ти давали, но ще ти кажа на мен кои неща ми правеха проблем. 1. Firewall - ако са ти вградени лан-картите е възможно самия софтуер за дъното да има Firewall. Моето е Асус и тия бяха ръгнали няква стена, която блокираше трафика между PC-тата. Виж също и от Security Center на Уиндоус дали случайно не е включен уолл-а, ама сигурно си се сетил затва. 2. Задай само IP на първия компютър и нека останалите неща те си ги оправят помежду си. Отнема малко време и ти пуска някви странни IP-та на втория комп, ама става. При мен лично само така се получи. Ако ги зададях ръчно на втория комп нямаше интернет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 *Прав Кабел ( 10битов ) от 2те страни жичките са подредени по един и същ начин ! - бялп-оранжево - оранжево - бяло-зелено - синьо - бяло-синьо - зелено - бяло-кафяво - кафяво *Кроснат кабел ( 100битов ) от едната страна са подредени от ляво надясно : - бяло-зелено - зелено - бяло-оранжево - синьо - бяло-синьо - оранжево - бяло-кафяво - кафяво ... а от другата ( пак отляво надясно ) : - бяло-оранжево - оранжево - бяло-зелено - синьо - бяло-синьо - зелено - бяло-кафяво - кафяво Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted February 6, 2006 Author Share Posted February 6, 2006 *Прав Кабел ( 10битов )от 2те страни жичките са подредени по един и същ начин ! - бялп-оранжево - оранжево - бяло-зелено - синьо - бяло-синьо - зелено - бяло-кафяво - кафяво *Кроснат кабел ( 100битов ) от едната страна са подредени от ляво надясно : - бяло-зелено - зелено - бяло-оранжево - синьо - бяло-синьо - оранжево - бяло-кафяво - кафяво ... а от другата ( пак отляво надясно ) : - бяло-оранжево - оранжево - бяло-зелено - синьо - бяло-синьо - зелено - бяло-кафяво - кафяво 10x За подредбата Проблема го намерих къде е точно от Касперски идва всичко и аз го инсталл-нах и при мен стана същото нещо няма никакъв ресийв. Кофтито е, че дажв след унинсталл проблема остава Нов Windows и всичко си дойде на мястото при мен FalleN_213, ако не се засечем знаеш какво да правиш. Да питам и друго защо при мен и и двата края на лан кабела са еднакво подредени, но всичко си бачка Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 До колкото знам разликата в 2та вида е в скороста на обмена на данни ! Прав - 100мб/с Кроснат - 1гб/с Нека някой по-компетентен да помага !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Утре ще видя дали ще стане като преинстална windows-a,ако не стане ще пиша.Благодаря за помоща на всички до тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Да питам и друго защо при мен и и двата края на лан кабела са еднакво подредени, но всичко си бачка ne znam i ne mi se chete kakva ti e vruzkata i imash li switch mejdu dvete pc-ta, samo che vruzka mejdu dve pc-ta se pravi s crossover (crosnat ) cabel, taka kakto si obqsnqvash kabela - prav e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted February 7, 2006 Author Share Posted February 7, 2006 Имам и още едно въптосче как да направя web server-а на локалното IP зад NAT-a да се вижда и извън лан мрежата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 не прочетох цялата тема защото ме мързи , но виж дали си сложил на 2рото пц default gateway: ip-to на 1вото пц и DNS server 217.10.240.2 -dnsа на евроком Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 До колкото знам разликата в 2та вида е в скороста на обмена на данни !Прав - 100мб/с Кроснат - 1гб/с Нека някой по-компетентен да помага !!! Тц. Разликата е какво с какво свързваш. Ако свързваш хъб/рутер/ с лан карта-прав, ако свързваш лан-карта с ланкарта кроснат, ако свързващ хъб с хъб пак кроснат. кабела си е кабел, ако щеш на възел да го свържеш, скоростта е еднаква, зависи от изходните устройства на компутера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted February 7, 2006 Author Share Posted February 7, 2006 не прочетох цялата тема защото ме мързи , но виж дали си сложил на 2рото пц default gateway: ip-to на 1вото пц и DNS server 217.10.240.2 -dnsа на евроком Не става така спира нета на 2рото пц. Да не би да се променя в такъв случай и на 1вото пц 2рата ланка настройките? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Грешка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 zna4i sega vidqh 4e si na ggbit a ne na evrokom zatova trqbva da vkara6 dns-a na ggbit a ne na evrokom. http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_ics/ vij tuk ako rutera ti e s winxp no ako 6te polzva6 pcto v koeto 'vliza' neta samo za tazi cel si sloji linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 zna4i sega vidqh 4e si na ggbit a ne na evrokom zatova trqbva da vkara6 dns-a na ggbit a ne na evrokom.http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_ics/ vij tuk ako rutera ti e s winxp no ako 6te polzva6 pcto v koeto 'vliza' neta samo za tazi cel si sloji linux днс-ите на гигабит и евроком са абсолютно еднакви Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 abe pak ne stana neshto kabela e precakan utre shte smenqme RJ conetor-ite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted February 7, 2006 Author Share Posted February 7, 2006 zna4i sega vidqh 4e si na ggbit a ne na evrokom zatova trqbva da vkara6 dns-a na ggbit a ne na evrokom.http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_ics/ vij tuk ako rutera ti e s winxp no ako 6te polzva6 pcto v koeto 'vliza' neta samo za tazi cel si sloji linux Значи аз мрежата много одавна съм си я подкарал и си рутирам нета, въпроса ми беше друг: Имам и още едно въптосче как да направя web server-а на локалното IP зад NAT-a да се вижда и извън лан мрежата? А за линукс не си заслужава тепърва да се уча да работя с него само за нещо което сега съм се научил под вин да го правя :> днс-ите на гигабит и евроком са абсолютно еднакви Дам прав си. Радо, какво стана? Пак ли е същото? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 aa sry kakto kazah po rano не прочетох цялата тема защото ме мързи Za drugoto si zasllujava za6toto 6te zabravi6 4e ima6 pusnato pc da ti rutva neta..`ko ma razbira6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Радо, какво стана? Пак ли е същото? Да бе дразна се само,дойде неска някав пич познат на ония съседа горе и почна да ми се обеснява и ала бала и ми бръмна главата.Ще стане проблема е намерен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 i kakuv se okaza problema, spodeli, che na men lichno mnogo mi e interesno Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 i kakuv se okaza problema, spodeli, che na men lichno mnogo mi e interesno Ami kabela e problema,uj e crosnat ama ne e krosnat kakto trqbva Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Днес бях майстор тричко,кримпвах кабели без клещи за кримпване Една отверка и едни обикновени клещи Направих кабела,проработи ама нет пак няма след което сложих нов window$ на 2-рото пц,след това 20-30 минути се лутах докато го пусна и воала,иначе си беше голяма играчка Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted May 27, 2006 Share Posted May 27, 2006 Pichove kupih switch,vkarvam kabela ot ggbt v switch-a posle s prav kabel v moito pc i imam net ama saseda nqma .. pak s prav kabel dogore i nqma net.daite mi suvet shtoto izchetoh temata i ne namerih reshenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 27, 2006 Share Posted May 27, 2006 Pichove kupih switch,vkarvam kabela ot ggbt v switch-a posle s prav kabel v moito pc i imam net ama saseda nqma .. pak s prav kabel dogore i nqma net.daite mi suvet shtoto izchetoh temata i ne namerih reshenie. Така няма и да има нет.Проблема ти е изключително прост просто интернета е по МАК адрес на Ланката и за това ти имаш той не защото неговата ланка е с друг МАК различен от твоя.Решението е или да смените МАК-а на неговата ланка и да стане същия като твоя или да си купите рутер или единия комп да го направите такъв Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted May 27, 2006 Share Posted May 27, 2006 kade da vidia mac-a na moita lanka ? i kak da go smenia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted May 27, 2006 Share Posted May 27, 2006 MAC адреса-->Start/Run/cmd и там пишеш ipconfig/all и четеш А за смяната прочети Тука Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted May 27, 2006 Share Posted May 27, 2006 gotovo mersi na tezi koito mi pomognaha a kak moga da napravq taka che da e tochno razdelen neta po polovina che sq s toq switch mi pravi dosta problemi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.