SET Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Чета,чета стигам до Бате Пешо - смях ,смях . Това момче :D отново е кандидат за темата "Смях до сълзи". Навремето "цепеше" нета с незнам си какво (не помня вече) сега има някакво развитие. Вече е почнал със суич да дава нет и при това 4-ри портов суич! Пешо да не се бъркаш с рутер а? Щото най-малкия суич е с 5 порта!!! И знаеш ли въобще за какво служи мак адреса? А за DHCP да си чувал? И не знам някои работи като не ги разбираш защо се напъваш да даваш съвети на хората, че и после се сърдиш като ти казват че не разбираш! Ама то да си само ти! Форума се напълни с псевдо разбирачи дето ръсат наляво надясно акъл и овчи мозък! П.С. Пешо не се сърди ами вземи отвори някоя книжка и прочети нещо все има полза или питай някой да ти ги обясни нещата които не са ти ясни - не е срамно никой не се е родил научен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Само един цитат ще сложа: Пиша тази тема, за всички които мразят да четат по 100 пъти едно и също. Нов съм във форума, но го следя от доста време, просто не се решавах да се регистрирам.Предлагам да минем на въпроса: Как да си споделим интернета? За да си споделим интернета между два компютъра ни трябват следните неща: 1. Два или повече компютъра, 2. Някакъв вид устройство за достъп до интернет (на един от компютрите, този който ще разпределя интернета на другите), 3. Допълнителна лан карта на компютърът, разпределящ интернета, 4. Лан устройства на компютрите от мрежата. 5. Ако са два компютъра ще ви трябва Cross-over кабел - може да си го набавите от всяка фирма за хардуер. 6. Ако компютрите са повече ще ви трябва Switch/Router/Hub в зависимост от големината и типа на мрежата и т.н. И така, започваме. Нека приемем, че имате два компютъра. Единият има две мрежови карти, през едната тече интернет от интернет доставчика ви, а през другата сте вързали другият компютър. Ако сте с Windows XP, следвате следните стъпки: 1. Отваряте Start > Settings > Control Panel > Network Connections, в листата с връзките трябва да имате поне две връзки (за всяко физическо устройство по една), 2. Кликвате с десен бутон на мишката върху връзката към интернет доставчика ви и давате Properties, 3. В отворилият се прозорец избирате Advanced Tab и check-вате тикчето на "Allow other network users to connect through this computer's Internet connection", 4. Появява ви се още един Checkbox който може да check-нете ако желаете, някой друг от компютрите да може да контролира споделената връзка. Под Default тази опция е изключена. 5. Давате Ok и затваряте с Close Properties на връзката която бяхте отворили преди малко, 6. Отивате на втората връзка и правите същата процедура, отваряте Properties, но този път в листата с многото протоколи избирате TCP/IP и давате Configure, 7. Ще ви се отвори нов прозорец в който въвеждате следните полета: IP Address: 192.168.0.1, Subnet Mask: 255.255.255.0, Default Gateway и DNS Servers оставяте празни и давате Ok > Close и с конфигурирането на сървъра, (образно казано) сте готови. След това, отивате на компютъра, на който ще share-вате интернета и от Properties на връзката му, правите следните настройки: IP Address: 192.168.0.2, Subnet Mask: 255.255.255.0, Default Gateway: 192.168.0.1, DNS Server: 192.168.0.1 и давате Ok > Close. Рестартирате и двете машини (или само връзките към интернет) и би трябвало всичко да е Ok и двата компютъра да имат интернет. Това по-горе беше стандартният метод за Sharing на интернет между два компютъра. За да споделите интернет връзка, която не можете да настроите по стандартният описан по-горе начин или не искате вашият доставчик да знае за малката мрежа, или ви е ограничил по Mac/IP (което почти всички доставчици в днешни дни правят), трябва да следвате следните стъпки: 1. Сдобивате се с някакъв Proxy Server (това е програмата която ще ви помогне да споделите връзката си), такива програми са WinGate, WinRoute, WinProxy, CC Proxy и много други. 2. Настройвате сървъра с проксито, 3. След това отивате на другото PC и трябва да настроите всяка от програмите които ще ползват мрежата да ползва Proxy Server. Понеже във форума има доста подобни теми с почти идентичен въпрос: Как да се промени TTL=1 - за Windows 95/98/NT/2000/XP това е невъзможно (много хора ме нападнаха, че било възможно), ми като е възможно, кажете как и ще го добавя тук. За Windows Server 2003 може да прочетете на следният линк за TTL-а: http://support.microsoft.com/?kbid=294785 На кратко това е, ако някой не разбира нещо, нека пита. P.S. На всички с ADSL, PPPOE, VPN връзки препоръчвам да използват WinProxy или CCProxy, единственото предимство на горе-изброените програми е, че WinProxy може да играе ролята на DNS Server, и на второто PC няма нужда от настройка на отделните програми да ползват Proxy, а CC Proxy може много добре да лимитира скоростта на всеки един от компютрите в мрежата. Има и една много хубава програмка (рутер за Windows), която се казва INetShaper http://www.inetshaper.com/ Програмата има много функции, лимитиране по скорост, Port redirection, Port Forwarding, Detailed Statistics, Time limiting и още много други, но лично на моята интернет връзка (PPPOE с динамично раздаване на IP по DHCP) не успях да го подкарам това чудо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Чета,чета стигам до Бате Пешо - смях ,смях . Това момче :D отново е кандидат за темата "Смях до сълзи". Навремето "цепеше" нета с незнам си какво (не помня вече) сега има някакво развитие. Вече е почнал със суич да дава нет и при това 4-ри портов суич! Пешо да не се бъркаш с рутер а? Щото най-малкия суич е с 5 порта!!! И знаеш ли въобще за какво служи мак адреса? А за DHCP да си чувал? И не знам някои работи като не ги разбираш защо се напъваш да даваш съвети на хората, че и после се сърдиш като ти казват че не разбираш! Ама то да си само ти! Форума се напълни с псевдо разбирачи дето ръсат наляво надясно акъл и овчи мозък! П.С. Пешо не се сърди ами вземи отвори някоя книжка и прочети нещо все има полза или питай някой да ти ги обясни нещата които не са ти ясни - не е срамно никой не се е родил научен! Много добре знам какво е SWITCH и явно ти не знаеш ..... ЗАЩОТО ДА ИМА с по 4 порта Отиди в някой магазин и ще видиш .... или ако ти броиш буксите ... или на прост език дупките на SWITCHA да 5 са .... 1 та е за ИН другите са за АУТ ...... А ве кво да ти са обяснявам ве ..... аз ти казвам , че става ... от личен опит ако щеш ми вярвай ..... И да добре пишете ме в темата за смях .... ама тези , които знаят закакво става въпрос най-много се смеят на вас ..... Няма смисъл да споря с вас ... правете квото си искате .... ДА ИМА И ДРУГИ начини сигурен съм , но аз просто ви казвам един лесен .... пък който ще да ме слуша , който ще да ми повярва пък който иска да ми се смееее ...... Не треаше да ви пиша и повярвайте ми няма го правя повече ..... като има толковоа много разбирачи нека те ви помагат ...... най-много да си се смеят и тва е EDIT:За да не продължаваме да пълним темата с глупости аз ще едитна за да не поствам наново ...... Тъъъъъ добре SET да прав си ... Не съм много наясно с SWITCH-овете ..... Но се пак правя разлика между Ruter и Switch не съм толкова зле ..... и да не знаех , че можеш на ъплинка закачиш 5-ти комп ... Мерси се пак някой път може ми послужи ..... Доказателство:Който е на GIGABYTE нека с SMAC (ако не я намерите кажете и ще я ЪПНА) си преправите МАК адреса на мрежовата с този на някой , който е с тарифа 36 лв. или по слаба в смисъл ... да е на няква друга тарифа и за да може да осетите разликата ... След акто преправите мака с на някой друг ... Ще получавате неговия нет ... дори и при ЕК става .... Даже ако си на ЕК и разбереш МАК-а на някой със златна можеш да получаваш ЗЛАТНА за без пари .... то без тва ЕК не си пребират кабелите в смисъл .... не са като гига-та след 2 месеца не платен ти спират мрежата .... кабела .... Докато при ЕК като ти идва от кабелната дори и да ти го спрат също можеш пак да си го получаваш ..... Лично аз си плащам всичко не ме разбирайте погрешно ..... Просто казвам , ЧЕ СТАВА И ТВА Е ... обясних ви как може и сами да се уверите , който не ми вярва и проявява интерес .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoPkoB Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Брао брао момчета много сте навътре , миналия ден пуснах НЕТ на 2 Комп-а със 7 местен СЛ и с общ мак. Затжа не ми гожорете че не става , защото преди 2 дена го напражих за 3-ти път. Аре първо опитайте и после пишете глупости. СЛ ги разпозна и 2-та Комп-а макар че бяха с един и същ Мак. замислете са малко- кабела на Нет-а от модема в Ъплинк и после в 2 гнезда към 2-та комп-а. Аре някой да пробва и после да пише Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Бат пешо остави ги всеки се прави. Кази каква е разликата между хъб и суич че тука спорим Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Много добре знам какво е SWITCH и явно ти си балъка ..... ЗАЩОТО ДА ИМА с по 4 порта Отиди в някой магазин и ще видиш .... или ако ти броиш буксите ... или на прост език дупките на SWITCHA да 5 са .... 1 та е за ИН другите са за АУТ ...... А ве кво да ти са обяснявам ве ..... аз ти казвам , че става ... от личен опит ако щеш ми вярвай ..... И да добре пишете ме в темата за смях .... ама тези , които знаят закакво става въпрос най-много се смеят на вас ..... Няма смисъл да споря с вас ... правете квото си искате .... ДА ИМА И ДРУГИ начини сигурен съм , но аз просто ви казвам един лесен .... пък който ще да ме слуша , който ще да ми повярва пък който иска да ми се смееее ...... Не треаше да ви пиша и повярвайте ми няма го правя повече ..... като има толковоа много разбирачи нека те ви помагат ...... най-много да си се смеят и тва е Алуу, левак, тва да не е халва - режи - яж!!! Какъв IN, какъв OUT на суича бе, "дупките" са 2-way! Казах ти като не разбираш питай!!! Единия порт се водеше UPLINK и на суичовете които го имат е дублиран с първия или с последния (т.е. "дупките"са с една повече 5+ ъплинк (демек 6) или 8+ъплинк(демек 9) и т.н.) така че ако си го включил там не можеш да ползваш съответния порт. И казвам водеше защото от извесно време насам портовете са аутосенс ( т.е. детектва се сам дали е ъплинк или не) и ако си мислиш че в ъплинка не можеш да включиш ПС значи пак си в някаква заблуда. А и не ми давай акъл каде да ида да питам щото сигурно съм монтирал повече суичове отколкото ти си виждал! Гледам че ov3rm4n изрази желание да я види тази мрежа та ако може и аз да я видя! И още нещо да ти кажа DHCP -> MAC -> IP демек сървара дава на ПС-то с този МАС IP адрес и понеже му е казано че на този МАС отговаря това IP когато пуснеш друг комп. със същия МАС той взима същото IP а когато в една мрежа се засечат два компютъра с едно и също IP windowsa вика че има друг компютър с това IP и няма мрежа (демек не могат да работят едновременно)! П.С. Ако някъде съм объркал нещо моля да бъда поправен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 30, 2005 Author Share Posted December 30, 2005 Малее people ще се изядете живи Разбрахме се на ЛС за Адвансед Сървър версията на 2000 и СП4!!! Да де, то аз съм малко заблеян тея дни иначе намерих Windows 2000 Advanced Server... и SP4 си намерих.. Давай ти си.. като имаш време обясни тук как става номера и след празниците, ще го мъча Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Пичове в грешка сте. Номера с мак-а става и на всички компютри има нет, ама като работи единия другия трябва да е спрян За W2К АS - като разцъкаш админ панела ще го направиш за 5 мин. То инсталацията му завършва с един интуитивен уизард дето се наглася всичко. А го нямам сега инсталнат тука да гледам и да обяснявам по точно но на м$.сом има хелп Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted January 1, 2006 Share Posted January 1, 2006 Пичове в грешка сте. Номера с мак-а става и на всички компютри има нет, ама като работи единия другия трябва да е спрян Точно така е! Нали целта е на вички едновременно да има нет, а не като си пуснеш единия комп да трябва да спереш другия(те)! Да Пешо никой не твърди че не можеш да вземеш друг МАС адрес (и да му ползваш нета) само че това ще е до момента в който въпросния човек на който си дублирал адреса не си включи компа защото тогава той ще вземе същото IP с което си и ти в момента и ако ти е вкючен компютъра онзи ще изреве че му се дублира IP-то и няма нет. А и още нещо за да ползваш ъплинка кабела трябва да е кроснат и в дублиращия го порт да нямаш нищо или да си ползваш дублирания порт с нормален (прав) кабел а в ъплинка да нямаш нищо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Абе вие не сте просто неграмотни, ама сте и тъпи и упорити! Направо не знаете кога да си замълчите и да се скриете. Омазахте се до уши и продължавате да се мажете. Направо разбивате мрежите на пух и прах. Айде кажете къде да дойда да я видя тая мрежа де - MoPkoB къде си я направил, искам да я видя работеща, то се видя, че бат Пешо неще нещо да каже къде е неговата (ако я има изобщо) - всички компютри включени едновременно и всички имат нормална свързаност с Интернет и с машините в локалната си мрежа. Що не се скриете бе. Или направо идете във CISCO и им кажете да се застрелят и да си изядат дипломите - вие какви чудеса правите с МАС адресите из мрежите, те не са ги и сънували ебаси. Хакери направо, Матрица цяла... Тая работа не е като оная работа. Това не е юфка - сядаш и закусваш ебати. Тези неща се учат и тогава се приказват - иначе не за смях, ами за резил ставате. Не става само да си чул някой някъде какво подхвърлил и вече да решиш, че ти е ясно всичко, че и акъл да почнеш да раздаваш и да се сърдиш, когато ти кажат да се спреш и да не се излагаш. Ама вие не спирайте де - тъкмо стана интересно, темата ще я превърна в туториъл и ще я закарфича отгоре на раздела - да остане за поколенията. Давайте още акъли и разяснения как се "цепи" интернета и как се краде трафик по МАС адрес С DrEvil ставате тримка вече - направо Нео, Тринити и оня негъра как се казваше там. Само се разберете кой кой е Сега внимание ще ви обясня разликата между хъб и свич (както му казват някои големи хакери), и то ще я ви я обясня в духа на вашите високи хакерски познания и разбирания за мрежите. Внимавате ли? Ето: Разликата между хъба и свича е различна! Ей тва е. Съвсем като за вас. Утре някъде като ви питат за това - двайте тоя отговор, чудесно ще си пасне с метода за "цепене" на нета с еднакъв МАС адрес на всички компютри. Толкова е просто. Да им се чудиш на хората защо учат по две години и пари трошат по ВУЗ-ове и школи, като всъщност е тоооолкова просто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 ov3rm4n, моля преди да ме слагаш в категории да забележиш иронията в изречението и да наблегнеш на цялостния смисъл на: Пичове в грешка сте. Номера с мак-а става и на всички компютри има нет, ама като работи единия другия трябва да е спрян xmas.gif особено болднатото А иронично зададения въпрос за разликата беше адресиран към експерта И по мрежи - бат пешо. Вообще напоследък с повишаване на активите ми с 20% гледам да съм повече ироничен отколкото директен Link to comment Share on other sites More sharing options...
TuTaH Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 малиии вие още малко и ще се изпобиите тука. Цццц Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Като не можем на два компютъра нета да разделим Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Хахахахахах!!! Нечовеци! Няма да казвам нищо, така е по забавно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Мерси Бате Пешо! В тази сива, дъждовна сутрин ти вкара светъл лъч в моя живот и започнах ръботният си ден усмихнат до уши, евала! Просто нямам думи за да коментирам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 Дайте съвет и на мен.На същия хал съм с 2 пц-та,BuFu50 ми обясни как става и как ги е направил той,пробвахме ама не стана,показва че има мрежа ама няма нет(за NAT говоря).Някакви идеи ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 Търсих из форума, но не намерих нищо сигурно защото незнам как точно да го търся. Та зглобих си 2-ро PC и искам да пусна нета да минава през него самоче да се пада като 1-во за да може да пусна едно онлайн радио и да си седи он. И от 1-вото PC към мойто си с лан кабелче да си имам нет.На ГигаБит съм и имам 3ланки та кажете какво да направя 10х предварително А и забравих да кажа да не е през прокси работата че сега съм така и е мноо кофти По принцип се прави така : 1во пускаш 2ата комп-а 2ро правиш си 100битово мрежово каблче ( или си купуваш ) 3то свързваш ги 4то на 2ата комп-а пускаш Network Setup Wizzard ( ще е добре да изпълняваш инструкциите ) *трябва да си пуснеш "Sharing..." опцията ако освен и-нет връзка ша мяташ и някое др. файлче 5то на ПЦ-то с и-нет връзката слагаш IP :192.168.0.1/Subnet mask: 255.255.255.0 ( попълваш само това ) 6то на 2рото ПЦ слагаш TCP/IP протокола на "Obtain an IP adress automatically" Дано да съм бил полезен ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 mi taka go pravia be chovek,ama samo mreja pokazva che ima,net nqma na 2-roto pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted February 5, 2006 Author Share Posted February 5, 2006 По принцип се прави така :1во пускаш 2ата комп-а 2ро правиш си 100битово мрежово каблче ( или си купуваш ) 3то свързваш ги 4то на 2ата комп-а пускаш Network Setup Wizzard ( ще е добре да изпълняваш инструкциите ) *трябва да си пуснеш "Sharing..." опцията ако освен и-нет връзка ша мяташ и някое др. файлче 5то на ПЦ-то с и-нет връзката слагаш IP :192.168.0.1/Subnet mask: 255.255.255.0 ( попълваш само това ) 6то на 2рото ПЦ слагаш TCP/IP протокола на "Obtain an IP adress automatically" Дано да съм бил полезен ! Начи виж ся проблема при FalleN е, че намира че има включен кабел и мрежа но и на 2та компа само сендва пакери а ресийва седи на 0 и при 2та. как да се оправя това. Някой да каже как точно трябва да се крипне кабела от 2те срани по цветове щото при него както е крипнат както на мойта мрежа не засича кабел. Забравих да напиша, че и 2те ланки на PC-тата са онбоард. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 Най-вероятно има Фаерлоу на ЛАН-ката в която влиза нета.Изключи ги навсякъде където има такова нещо и ако си направил настройките както са описали горе няма причина да не върви интернета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 И така не става Според вас може ли да е от това че двете ланки са вградени(тази която праща от моя и тази която е на неговия),тази на която ми е кабела от ггбит не е вградена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 Според вас може ли да е от това че двете ланки са вградени(тази която праща от моя и тази която е на неговия),тази на която ми е кабела от ггбит не е вградена. НЕ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 Еми да взема да купя един суич и готово Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Ами и да купиш суич ще ти трябват пак същите настройки.Така че провери дали наистина нямаш фаерлоу на двете ЛАН-ки направи тези настройки на ново и ако не работи някъде другаде е проблема. Ам от къде си взел кабела за връзка?Сигурен ли си че е кроснат демек да е направен за връзка между две ЛАН-ки?Не си спомням ако не беше кроснат май даваше че мрежовия кабел е изключен ама все пак ако всичко друго е точно невиждам причина да няма нет Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Мисля че открих проблема.Антивирусната ми е Kaspersky,а тя имала някакъв си специален файъруол в нея,махнах я и пак нестава хавата,утре ще преинстална window$a и ще видя ако не стане пак просто незнам ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.