Jump to content
BulForum.com

2 в 1 - сим карта от Глобул

mandirimuniak

Recommended Posts

Гледам има нова реклама на Глобул - 2 номера в една сим карта. Някой знае ли какво представлява тази "технология". И двата номера ще са активни едновременно! Ще може с текущата карта да се пусне и втори номер за 10 лв! Ако някой има повече информация да каже. Аз при първа възможност си прекарвам нов номер :D

2 в 1

Ако търсите повече информация, другарчета, погледнете линка от ей този ПОСТ  :P

Дано да няма някаква уловка тук.Като знам какви са византииците!!Да не стане като безплатните разговори с "B-FREE"?!Които уж са безплатни,пък плащаш месечно по 5 лева за да говориш "БЕЗПЛАТНО"!! :blink: :confused Ама това никъде няма да го видиш в рекламите.

Не съм сигурен, но смятам, че е нещо подобно на услугата на М-тел за разделена сметка. Тоест, избираш кога да говориш на служебни разноски и кога на лични. Но е въпрос на съвест естествено.

da ama ima i takiva ustroiva dori skoro nqkav tip prodava6e v buy sell s koito pak moje6 da si polzva6 2 sim karti dori misla 4e v JEFF-a ima takova ustroistvo

http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=34825

eto tuka ima interesni raboti

za kolko pari si si go vzel ot kade i kak se  prevklu4va mejdu kartite ?

Изпрати ми го един приятел от Варна,десетина лева струва комплекта,превключването става като гасиш и след това включиш отново телефона...Ползвам го с Нокиа 6610,двете сим карти са абсолютно празни(без телефонни номера,смс,адреси и др.)всичко е в паметта на телефона-така смяната трае максимално кратко време(около 15 секунди)На опаковката пишеше GHOST DUAL SIM,мисля че ако се разходиш до улица Бетховен,има магазин за ГСМ-и преди банката,на едни араби е,сигурно магат да ти доставят ;) КРЪГЧЕТО НА КАРТАТА Е АДРЕСА

a eto tova mi otgovori 4oveka koito pitax t.e. HEMO o6te ne sam proveril dali se prodavat takiva jaji tam ama kat ostana svoboden opredeleno 6te provera

da ama ima i takiva ustroiva dori skoro nqkav tip prodava6e v buy sell s koito pak moje6 da si polzva6 2 sim karti dori misla 4e v JEFF-a ima takova ustroistvo

http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=34825

eto tuka ima interesni raboti.............

Само дето тези карти се ползват ЗАЕДНО е не сас смяна чрез изключване.

samo deto za da si zeme6 takava karta trqbva da sklu4i6 dogovor a men tva ne me ustroiva..... taka 4e vseki sam si re6ava za men tva s rqzaneto opredeleno e po-dobriq variant makar 4e ne moga da se re6a tvardo da si nareja kartata... ako stane nomera s koito sam ot okolo 3 godini zaminava :(

Извинете за лекия офтопик, но искам да добавя нещо.

Карта 2в1 всъщност е една СИМ карта с допълнителен номер, с който се регистрира в системата. Тоест една карта - два номера за изходящи повиквания. Аз също имам 2 номера на картата, но втория е само за трансфер на данни или входящи гласови повиквания.

Стана дума също за приставка за 2 карти. Виждал съм такава за по-старите модели на Нокиа (поставя се между корпуса и батерията), но поразпитах тук-там и ми казаха, че има опасност от скапване на телефона при положение, че приставката е неоригинална. А оригиналните са скъпи :(

"при желание разговорите и съобщенията, получени от неактивната, могат да бъдат пренасочени към активната линия."

Малко глупав въпрос, но пренасочването плаща ли се ?

Малко глупав въпрос, но пренасочването плаща ли се ?

Именно!Предполагам,че се заплаща разбира се.Особено като знам политиката на Глобул.Винаги има изненади! ;)

Именно!Предполагам,че се заплаща разбира се.Особено като знам политиката на Глобул.Винаги има изненади! ;)

Да бе, защото при МТел няма, нали? Особено като ти дойде сметката и трябва да платиш за разговори, които не си провел :woot

Дано да няма някаква уловка тук.Като знам какви са византииците!!Да не стане като безплатните разговори с "B-FREE"?!Които уж са безплатни,пък плащаш месечно по 5 лева за да говориш "БЕЗПЛАТНО"!! :blink: :confused Ама това никъде няма да го видиш в рекламите.

На B-Free, ако наистина ще говориш с някой, а не да се обадиш по 2 пъти седмично за по 2-3 минути, тия 5 лева даже няма да ги усетиш. на цената на 5 лева, можеш да говориш с тоя номер ДЕНОНОЩНО. и това ако не е почти "безплатно" здраве му кажи. Безплатно сирене няма, има по-евтино и това определено е по-евтино. Веднага бих взел такава карта, но не ми се сменят постоянно карти.

Ами не. грешно предполагаш. Пренасочването е абсолютно безплатно. пробвай самичък. настрой от телефона пренасочване когато е изключен и го пренасочи към друг GSM който ти е под ръка или домашния телефон. после от Друг GSM или домашния телефон си звънни и ще видиш как ще се осъществи пренасочване. само ще чуеш една жена да казва "обаждането ви се пренасочва".

На B-Free, ако наистина ще говориш с някой, а не да се обадиш по 2 пъти седмично за по 2-3 минути, тия 5 лева даже няма да ги усетиш. на цената на 5 лева, можеш да говориш с тоя номер ДЕНОНОЩНО. и това ако не е почти "безплатно" здраве му кажи. Безплатно сирене няма, има по-евтино и това определено е по-евтино.

Не казвам,че промоцията е лоша или не изгодна.Напротив найстина ако говориш много с даден човек 5 лева са нищожна сума.Въпроса е в друго.Рекламната политика на Глобул е малко нечестна,меко казано.Защо нито в рекламния клип,нито в рекламите по весници и списания се споменава за тази такса?На всякаде се тръби "безплатни разговори",а се оказва,че както казваш ти "безплатно сирене няма"!В това отношение смятам,че М-тел са много по лоялни.Те макар и с ситен шрифт пишат пълните условия на промоцията!А за рекламите на Глобул даже мисля,че попадат под ударите на закона за защита на потребителя.Все пак това си е чисто подвеждане или измама,както искате го наречете.Според мен е така.За това ви съветвам не вярвайте на промоции.Особенно на Глобул.Проверявайте всичко до последния детаил.Всички сме чували за византииските номера,още от древноста! ;)

Не казвам,че промоцията е лоша или не изгодна.Напротив найстина ако говориш много с даден човек 5 лева са нищожна сума.Въпроса е в друго.Рекламната политика на Глобул е малко нечестна,меко казано.Защо нито в рекламния клип,нито в рекламите по весници и списания се споменава за тази такса?На всякаде се тръби "безплатни разговори",а се оказва,че както казваш ти "безплатно сирене няма"!В това отношение смятам,че М-тел са много по лоялни.Те макар и с ситен шрифт пишат пълните условия на промоцията!А за рекламите на Глобул даже мисля,че попадат под ударите на закона за защита на потребителя.Все пак това си е чисто подвеждане или измама,както искате го наречете.Според мен е така.За това ви съветвам не вярвайте на промоции.Особенно на Глобул.Проверявайте всичко до последния детаил.Всички сме чували за византииските номера,още от древноста! ;)

И какво като не пише? не може след рекламата да кажат "заплащате 5 лева месечна такса за използване на услугата". ако се интересуваш, ще разбереш. ако си отидеш да си купиш, също ще те информират за какво става въпрос. няма да те оставят неинформиран. като рекламират коли, вадят ли цените с всичките видове лизингови планове, характеристики на колата и екстри които се включват за дадена цена (ако тя е опомената)? не разбира се.... Предлага ти се продукт, ако го харесаш ще се интересуваш. няма да ти коства много да отвориш globul.bg и да прочетеш какво пише.

И какво като не пише? не може след рекламата да кажат "заплащате 5 лева месечна такса за използване на услугата". ако се интересуваш, ще разбереш. ако си отидеш да си купиш, също ще те информират за какво става въпрос. няма да те оставят неинформиран. като рекламират коли, вадят ли цените с всичките видове лизингови планове, характеристики на колата и екстри които се включват за дадена цена (ако тя е опомената)? не разбира се.... Предлага ти се продукт, ако го харесаш ще се интересуваш. няма да ти коства много да отвориш globul.bg и да прочетеш какво пише.

Верно е ,че на мен няма да ми коства нищо да отворя globul.bg и да видя.Но има хора който не ползват интернет,а тези карти се продават и по реповете.Не вярвам продавачката в репа да е запозната с условията на пакета.А и да е запозната се съмнявам,че ще тръгне да обяснява.И сравнението с колите мисля,че е неуместно,защото тук не става въпрос нито за лизингови планове,нито за екстри,а и не ги продават по реповете :D .Става въпрос за заблуда на клиента,която е факт в случая!И защо след рекламата да не могат да кажат"заплащате 5 лева месечна такса за ползване на услугата",какво пречи?Така според мен ще е най чесно спрямо клиента!Най малкото защото е нещо ново и корено различно от досегашната практика.Някой от вас да помни до сега абонати на B-conect да са плащали някаква месечна такса?!! :huh: Ето къде е цялата измама.

Верно е ,че на мен няма да ми коства нищо да отворя globul.bg и да видя.Но има хора който не ползват интернет,а тези карти се продават и по реповете.Не вярвам продавачката в репа да е запозната с условията на пакета.А и да е запозната се съмнявам,че ще тръгне да обяснява.И сравнението с колите мисля,че е неуместно,защото тук не става въпрос нито за лизингови планове,нито за екстри,а и не ги продават по реповете :D .Става въпрос за заблуда на клиента,която е факт в случая!И защо след рекламата да не могат да кажат"заплащате 5 лева месечна такса за ползване на услугата",какво пречи?Така според мен ще е най чесно спрямо клиента!Най малкото защото е нещо ново и корено различно от досегашната практика.Някой от вас да помни до сега абонати на B-conect да са плащали някаква месечна такса?!! :huh: Ето къде е цялата измама.

За група приятели се плаща месечна такса от 50 стотинки.

Само дето тези карти се ползват ЗАЕДНО е не сас смяна чрез изключване.

Само дето НЕ се ползват,заедно...картата има 2 номера,но физически е само една...Казано по-просто:в мрежата се регистрира само и винаги единият номер,вторият може да не е активен,или да е прехвърлен към първия...Тези карти се продават по света отдавна,ние пак откриваме топлата вода ;) Основен (и за мен единствен)плюс на тия карти е,че с устройството за прехвърляне ще имам четири номера :woot Иначе ето го и държачаuniAnim2.gif става за всеки телефон,при някои модели смяната става и от менюто на телефона,без да се гаси и включва :P Големият плюс при него е че имате на разположение 2 карти на различни оператори,със почти аналогични възможности на глобулската 2в1 карта...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...