smislenov Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Някои има ли такъв велосипед ? Трябва ми мение на човек, който е карал тая машинка. Колебая се дали да си купя такова. Ще карам из планината най-често и ми трябва здраво колело. Чудя се дали F4-ката ще издържи на натоварването на пресечените терени в родопите. Всякъква информация ще ми е от полза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myxa-TePoPuCT Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Някои има ли такъв велосипед ?Трябва ми мение на човек, който е карал тая машинка. Колебая се дали да си купя такова. Ще карам из планината най-често и ми трябва здраво колело. Чудя се дали F4-ката ще издържи на натоварването на пресечените терени в родопите. Всякъква информация ще ми е от полза. <{POST_SNAPBACK}> ако смяташ да го ползваш за DH, сперед мен няма да издържи, ако можеш се свържи с ThE_UfO , той кара сега F4 и може да ти каже повече инфо за поведение на колелото....и разни други работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
if_pif Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 ami po prinsip kololoto go davat za FREERIDE! za6to ne go probva6 v magazina i sam da si vidi6! kolko teji6 i kolko si visok su6to ima zna4enie! do kolkoto znam ima nqkakvi razliki mujdu F4-ki ot 03 // 04 // 05 godini, taka 4e zavisi za koi to4no govori6! uspex v na4inanieto! off// ot koga ufuto kara kakva ma6ina!?!! ne sum go vijdal! nie s nego samo na glavnata i po barovete se zasi4ame Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myxa-TePoPuCT Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 off// ot koga ufuto kara kakva ma6ina!?!! ne sum go vijdal! nie s nego samo na glavnata i po barovete se zasi4ame <{POST_SNAPBACK}> Хаймани :) от скоро, ама защо не питаш направо него Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePfx Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Ne e F4 a F5 , ne6to ste se oburkali, az su6to sum s F5 ramkata e mn dobra no e dobre da e sloji skup zaden shock. originalniq e ot 3 leva:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanese Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Къде мога да намеря F4 и на каква цена? :ph34r: Kажете нещо и за F5, по-добър ли е от F4? Звучи банално, ама споделете опит! :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
if_pif Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 иди в Tandem-а на Руски! там моjе6 да види6 ф4! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Къде мога да намеря F4 и на каква цена? :ph34r: Kажете нещо и за F5, по-добър ли е от F4? Звучи банално, ама споделете опит! :ph34r: На цена около 500-600лв можеш да намериш базовия модел с най-евтиния монтаж: http://dragbicycles.com/images/f5_bike.jpg А ето малко по-усъвършенстван F5 в действие : Колелото се продава, ако имаш интерес - PM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATEL Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 На цена около 500-600лв можеш да намериш базовия модел с най-евтиния монтаж: Na bul. Ruski se prodava takova no za 1700 ta se chudix dali si zaslujava !? Dai poveche info dali si dovolen ot tazi marka!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veno Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Tova koeto se prodawa e RAM AM 2005 i si struwa s malki zabelejki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 http://www.dragbicycles.com/f4_bike.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 1, 2008 Share Posted March 1, 2008 Знам, че със сигурност това ревю идва късно, но по-добре късно, отколкото никога. В момента карам Drag F4, типа рамка от 2004-та година. Пояснявам - разликата се състои в кривата седалкова тръба. От там и започвам - рамката е само един размер, тоест 17", което за човек над 180см, какъвто съм аз е малко. Да поясня, че рамката е карана със среден/нисък клас окомплектовка - вилка SR Suntour XP-Pro D-TA, спирачки Hayes Sole, скорости SRAM SX 04, верига SRAM. Кривата седалкова тръба позволява много малка амплитуда на смъкване/вдигане на колчето на седалката, което означава, че на по-висок човек ще е неудобна или за качване, или за спускане. Аз съм решил проблема, като я карам с две колчета, и ги сменям в зависимост от обстоятелствата. Геометрията на рамката е симпатична, но наистина - базовия шок е отвратителен. За щастие взех тази рамка с друг шок. И там продължавам - окачването е хитро измислено и зле изработено. Всичките "стави" са втулки. Лошо лагериране и след като рамката беше смазвана преди асемблирането - след 4 по-аграрни карания в планината се наложи да я разчленя и да почистя и смажа наново втулките, понеже в един прекрасен момент се оказа, че нямам окачване (почти). Свръзката между кобилиците и задницата изключително лесно се замърсява и няма и опит за защита от прах/кал. Базовите кобилици имат само две положения за шока, като при едното шока е доста неотзивчив, а при другото - работи сравнително добре, но средното движение се вдига доста нагоре. Доста хора като ъпгрейд на рамката слагат кобилици от RAM AM или DRAG F5/F6, но подобна манипулация вдига още повече средното движение, което прави колелото по-нестабилно и по-трудноуправляемо. Ухото за обтегача е меко казано кашкавалено. Криви се и от по-лек удар, а се къса безпроблемно. Конструирано е зле - има сегмент, в който е по-тънко от кутрето ми. Като цяло - приятно работеща рамка, окачването поглъща по-дребните неравности от терена, но при тежки спускания по техничен и каменист терен - почти не се осеща наличието на задно окачване. За това моя съвет е - за този бюджет - по-добре твърда рамка с по-добра окомплектовка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.