Lotion Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 ЕДИТ: Ок не ми се спори за глупости - Peace! Сега се налага да си търся монитор но така или иначе ще се дават пари по-добре да е LCD. Не за друго а защото ЕДИНСТВЕНОТО нещо което ме интересува е да пази очите. Response time дори и ъгъл на видимост не са важни. Кое е най-евтиното което мога да си избере. И да е някаква нормална марка - Benq, Acer, so on... не се броят. Примерно това ми се стурва доста добро: http://www.vali.bg/article_content.php?group=53&article=3745 За по-малко от тези пари дали е възможно да се намери нещо? И друго - във Вали 100% ли ще ми сложат ДДС? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAPMOT Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Според мен LG ще е по-добре!Дори и да не е от най-новите модели пак ще ти свърши работа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Haha.Benq i acer , osobeno benq sa dosta dobri lcd-ta neznm koi te e izlugal 4e ne sa.Ako tursish low-end lcd proveri za elitegroup ili lite on. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazorGL Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Хем не те интересуват основните характеристики на монитора хем да не бил Benq, Acer и т.н. Странна работа... Просто кажи колко пари даваш. И от Вали няма да можеш да вземеш без ДДС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted September 18, 2005 Author Share Posted September 18, 2005 Да толкова ли е странно? Не ме интересуват основните характеристики но искам да е добра марка. За Benq и Acer да не чувам... . Ако може някакви конкретни предложения за монитори марка/модел/цена/къде. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Сега се налага да си търся монитор но така или иначе ще се дават пари по-добре да е LCD. Не за друго а защото ЕДИНСТВЕНОТО нещо което ме интересува е да пази очите. Response time дори и ъгъл на видимост не са важни. Кое е най-евтиното което мога да си избере. И да е някаква нормална марка - Benq, Acer, so on... не се броят. Примерно това ми се стурва доста добро: http://www.vali.bg/article_content.php?group=53&article=3745 За по-малко от тези пари дали е възможно да се намери нещо? И друго - във Вали 100% ли ще ми сложат ДДС? <{POST_SNAPBACK}> Винаги забравяте най- важното ... да беше казал до колко пари си готов да отделиш , щеше да си помогнеш много .... т.е . щеше да помогнеш на тези дето биха ти помогнали за избора ! ...Benq и Acer да не чувам... :. <{POST_SNAPBACK}> Хем не рзбираш , хем с претенции ... хем да е ееееевтино с много условия трябва да се съобразяват хората дето биха ти помогнали !!!! Само не рзбирам какво им е лошото на Беня и на Ацера само не разбрах .. и след като имаш такива задълбо4ени и категори4ни мнения за ЛЦД-тата , защо изобщо питаш !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted September 18, 2005 Author Share Posted September 18, 2005 Търся най-евтиното възможно (отново да отбележим - без "китайски" марки ). Тоест - може и да има слаби характеристики но да е LCD и да е добра марка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted September 18, 2005 Author Share Posted September 18, 2005 @ Foxy Ха-ха-ха-ха пич не мога... Как успя да се засегнеш толкоз... просто не разбрах.. какво се обиди като казах, че не искам да е Benq или Acer??? Просто го приеми и ако не искаш да помогнеш кажи - еми няма тва е... ако пък има кажи какво друго има. Без нерви споооооокоо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 @ Foxy Ха-ха-ха-ха пич не мога... Как успя да се засегнеш толкоз... просто не разбрах.. какво се обиди като казах, че не искам да е Benq или Acer??? Просто го приеми и ако не искаш да помогнеш кажи - еми няма тва е... ако пък има кажи какво друго има. Без нерви споооооокоо. <{POST_SNAPBACK}> еии , ти пък 4ак ядосам или обидя , през оная работа ми е какво ще си вземеш -а ти 4ак да се ядосвам , просто ми направи впе4атление с каква категори4ност говориш за неща който явно не са ти ясни , още пове4е 4е нямам никакви вле4ения към Бенята или Ацера - просто исках да ти кажа 4е ка4еството винаги определя цената и обратно , марката по4ти няма зна4ение , когато става дума за евтини неща - 99% от електрониката се прави в Китай без зна4ение какво пише на него .... не си мисли 4е като платиш за нещо на което пише Самсунг или Сони , оба4е струва колкото аналоги4на Беня , ще си земеш нещо пове4е от Бенята ... Земай си ЛЦД с дизайн който ти харесва и с хубава гаранциика и който ти е по джоба , те вси4ки "пазят" еднакво о4ите и се абстрахирай от марката и от съветите който ти дават за конкретни модели - без ли4ни наблюдения .... от мен тва ... аз знам един -два модела от ли4ни наблюдения ... от по- скъпите , ако скоро си земам ще е от тях , щото знам какво могат ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazorGL Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Lotion, на теб никой не може да ти помогне в избора. Просто отивай и си вземи някакъв монитор, който според теб не е китайски и за колкото пари имаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Добре де, едно не мога да разбера. След като търсиш най-евтиното на пазара какъв е проблема да отвориш ценовите листи на фирмите и да избираш. Освен това има и техномаркет, технополис ... където можеш да видиш доста монитори на живо. Обаче май 15" модели са вече на изчезване... ето ти например едно предложение, което е близко до цената на това което си дал. (не съм се заглеждал изобщо за характеристиките му) виж и тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarandaliev Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Да толкова ли е странно? Не ме интересуват основните характеристики но искам да е добра марка. За Benq и Acer да не чувам... . Ако може някакви конкретни предложения за монитори марка/модел/цена/къде. Благодаря. <{POST_SNAPBACK}> Освен Китайски, много трудно ще намериш монитори, които да са произведени някъде из ЕС. Може би Филипс,които се правят в унгария. Бенк и Ейсър не са лоши ЛСД-та, колкото и да ти се струва странно.. Щом една 15'' ЛСД матрица на Ейсър струва малко повече от тоя монитор, който си го дал в линка към първия ти пост, смятай колко е НЕК... и колко са качествени компонентите му... Само за сравнение: Монитора от твоя линк се продава за около 390 лева със ддс. А ТОЗИ монитор се продава за 404 Долара (със ддс). Сам си направи сметката..... Поне не говори за марките само по слухове от 4 5 уста.... Поздрави... П.С. А иначе, ето ти един Монитор , който се продава в ЖарКомпютърс за 264$ (с ддс) или около 425 лева.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted September 19, 2005 Author Share Posted September 19, 2005 ОК Благодаря за инфото! Под "китайски" имам предвид нискокачествен - за това бяха кавичките. Не ми се вярваше някой да ме разбере погрешно но уви. Иначе ясно, че всичко се прави там. Явно не съм прав за дисплеите на Benq - аз съм предубеден за тях защото те се преименуваха от Acer на Benq преди няколко години защото бяха станали синоним за лошо качество. About Benq. Както и да е явно вече не е така. Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Philips най-добри са срешу цена качество Link to comment Share on other sites More sharing options...
if_pif Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Haha.Benq i acer , osobeno benq sa dosta dobri lcd-ta neznm koi te e izlugal 4e ne sa.Ako tursish low-end lcd proveri za elitegroup ili lite on. <{POST_SNAPBACK}> tui kato az ve4e se otdelix ot pc-tata i ve4e ne sum tolkva zapoznat s markite, iskam da pitam Benq ne e li novoto ime na Acer? predi den-dva bqx v edna firma na 6-ti septemvri da si tursq novo pc 4e 6te mi trqbva o6te 1 sega i tam taka mi kazaxa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Benq, 15 инча, 200 долара без ДДС в PIC. Щях да го взимам, но в последният момент ми одрязаха средствата . Доколкото помня беше 12 милисекунден и изглеждаше доста добре, картинаата му беше идеална и си светеше навсякъде еднакво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 i az kato teb mn se 4udih kakvo da vzema kato marka/ model i sled mn obikalqne se sprqh na LG 1730S. Ina4e bqh si haresal edin model na Sony, no kato razbrah 4e LG projzvejdat LCD monitorite na Sony, prosto ne vijdah smisyl da dam 30% otgore za markata. Preporu4vam ti slednite marki : LG, SAMSUNG, PHILIPS. Za pove4e info za modelite i ot koj realno sa prozvedeni moje da namerish na stranitsata na http://tco.networks.nu/index_publicsearch.htm Za da ti dokaja 4e ne drynkam gluposti izberi ot menuto MANUFACTURE -> LG Electronics Corp. , i 6te vidish 4e taka krasivite i qki modeli na Sony (Dell, HP i t.n.) se pravqt v tqhnite zavodi.... Taka mn lesno mojesh da prestenish dali si zaslujava da se davat pove4e pari za edin natpis na plastmasata.... I vse pak pomisli za 17 inch. tsenata ne e mn pove4e... Хвърли и един поглед на http://www.hyundai.bg/display.php?page=pro...&show_product=3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Samsung 19" TFT, 913N, Silver-Black 8ms 700:1 300cd/m2 TCO03 $358.5 Samsung 17" TFT, 713N, Silver-Black 8ms 600:1 300cd/m2 TCO03 $281.5 в JarComputers Самсунг пак е произведен в Китай ама те всички компютъни компоненти са произведени в там така че разлика няма да забелeжиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Samsung 19" TFT, 913N, Silver-Black 8ms 700:1 300cd/m2 TCO03 $358.5 Samsung 17" TFT, 713N, Silver-Black 8ms 600:1 300cd/m2 TCO03 $281.5 в JarComputers Самсунг пак е произведен в Китай ама те всички компютъни компоненти са произведени в там така че разлика няма да забеляжиш <{POST_SNAPBACK}> Ами това е истината. Лично аз ползвам 17"-вия модел като служебен и съм възхитен от него. Абсолютно никакви забележки. Да кажем направо си е перфектен. Една супер проста инсталация и просто повече нищо не пипаш. Много интелигентен - навсякъде намира оптималата резолюция включително под ДОС. Лично мое мнение е да се взима за монитор възможно най-доброто. По-добре изчакай няколко месеца ако не си супер на зор и си вземи нещо по-добро. За добър монитор си заслужава да се похарчат някой лев повече. Цените се менят доста бързо. Само за сравнение ще кажа че цената на 17''-вия модел преди 8 месеца е колкото сега на 19"-вия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Аз ти препорачвам LG 1730B с такав сам и мисля че за парите си е най-доброто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted September 20, 2005 Author Share Posted September 20, 2005 Благодаря за коментарите! След като малко се поразтърсих и аз реших, че няма смисъл да се взима 15 инча - не си струва. Техномаркет и Технополис предлагат не лоши условия за кредит и ще взимам от тях (оскъпяването е към 50лв за година). Чуденката е м/у: 1) Самсунг 710N Info 2) CTX S772A Info На хартия 710N е по-добър, но CTX много ми хареса на живо. Друго въпросче - имате ли представа дали Сонито от този ЛИНК е наистина на такава цена (това за < 500лв) защото съм сигурен, че са объркали за това, че има DVI но и цената ми се струва ниска. Едит: Взехме 710N! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 ЛИНК е наистина на такава цена (това за < 500лв) защото съм сигурен, че са объркали за това, че има DVI но и цената ми се струва ниска. <{POST_SNAPBACK}> SAMSUNG SM-713n май и тои е на добра цена. Но дали наистина има DVI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted September 22, 2005 Author Share Posted September 22, 2005 SAMSUNG SM-713n май и тои е на добра цена.Но дали наистина има DVI? <{POST_SNAPBACK}> Дам.. и той няма. Явно тея са много зле. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.