sarandaliev Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Здравейте. Имам един Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB sata Code: YAR51EWO S.N.: Y3LRZ8SE 6Y120M012551A Mfg Date: 09.Jan.2004 Made in singapore Проблема е следния: изведнъж, както си работеше машината, харда спря. Нямаше никаква видима причина. при повторно пускане изобщо не запали. Пробвахме на друг компютър, поне биос да го разпознае, но нищо... Възможно ли е да е от електрониката, или да е вътре нещо по самите глави. Искам да попитам, има ли начин да се тества и да се разбере откъде е проблема, мога ли да намеря друга такава електроника (не съм много наясно със хардовете) А, и ако има някой от Пловдив, който може да ми помогне, ще съм много благодарен. Поздрави на всички. Ако питате за гаранция, няма защото фирма Смарт Системс дава 1 година гаранция на въпросните харддискове.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Поиграй си малко с търсачката, имаше подобна тема. Там бяха препоръчали едно-две имена като спецове по хардовете. Не знам защо, но ми се върти в главата "МОСТ". По мое мнение има проблем с електрониката (или интерфейса), щом и БИОС-а не го разпознава. Да не те вкарвам в заблуждение, но имах случай на студена спойка на един от пиновете (на IDE конектора) на едно CD и ме побърка - ту го познава, ту не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.