stanley Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 АБВ ICQ е българска версия на най-популярната програма за разговори в мрежата. АБВ ICQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 Мдам,окей е,но иска регистрация в ABV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 Не е задължително. Ако нямаш ще ти се направи при инсталацията. Ще попълниш само малко повече данни. Вече го инсталирах. И взе че ми хареса. Добре измислено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 Единствените разлики с ICQ5 са, че менютата са преведени на български и е употребен малко повече син цвят.С една дума - съкс.Продължавам да си ползвам любимите Миранда и centericq Link to comment Share on other sites More sharing options...
AZDEAZ Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Аз си го инсталирах, но всички менюта ми излизат на питанки. Предполагам, че това е, защото ми липства шрифт, ако греша ме поправете. Само да доуточня, че това ми се случва със всички програми, които имат българско меню. Може ли да ми кажете от къде мога да си сваля нужните ширифтове или ако не е това проблема да ми помогнете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Ами пробвай като отидеш на Cotrol Panel/ Regional and Language Options/ Advanced/ и на Language for non-Unicode programs го правиш на Bulgarian. Пък и на Regional Options е хубаво да си направиш всичко на Bulgarian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Аз си го инсталирах, но всички менюта ми излизат на питанки. Предполагам, че това е, защото ми липства шрифт, ако греша ме поправете. Само да доуточня, че това ми се случва със всички програми, които имат българско меню. Може ли да ми кажете от къде мога да си сваля нужните ширифтове или ако не е това проблема да ми помогнете. <{POST_SNAPBACK}> ... и си махни/не си слагай ФлексТайп... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AZDEAZ Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Благодаря ви, много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nino77 Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 :allien e basi za maloumnizi li ni vzemat sega ostava i xp da si sloja bg i posle idi 4e se opravqi!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
7Eleven Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Доста е тъпа тая версия особенно с тва abv. Имали възможност да се изключи и да не те пита за всеки номер имайл адрес! Link to comment Share on other sites More sharing options...
totoroto Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 :allien e basi za maloumnizi li ni vzemat sega ostava i xp da si sloja bg i posle idi 4e se opravqi!!!! <{POST_SNAPBACK}> Не виждам какво лошо има в българските версии на програмите!! Не сме длъжни всички да знаем англииски!На мен ABVICQ ми харесва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 Не сме длъжни всички да знаем англииски! <{POST_SNAPBACK}> Напротив! В кой свят живееш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
totoroto Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 Напротив! В кой свят живееш... <{POST_SNAPBACK}> Живея в Европа,България.Където официалния е зик е БЪЛГАРСКИ.А писменоста КИРИЛИЦА.А ти къде живееш?!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 Живея в Европа,България.Където официалния е зик е БЪЛГАРСКИ.А писменоста КИРИЛИЦА.А ти къде живееш?!! Но това не пречи английският да е международно признат език за да се разбереш с когото и да било от целия свят, първият общ език, за който ще се сетите, е именно той. Относно интерфейса на български, по-голяма простотия не съм виждал, половинчата работа. Тия интерфейс пакове особено на Уиндоуса - половината непреведено и на всеки пети ред се мъдри нещо което не може да се преведе добре, само ти разбъркват азбучния ред и 5 минути търся даден елемент в списък. Да не говорим, че на български нещата са доста по-подробни, и една опция на англ. е 3 думи, на български е 10, освен това бг буквите са 1.5 пъти по-широки, и чета като луд всяка опция и докато вникна какво искат да кажат, абе... За свикналите на англ. интерфейс пък е направо ужас. Дори и програмите, които ми имат бг интерф. ги карам на английски - всичко е кратко и ясно, а пък повечето преводи са ужасяващи. Например Cut = Изрежи - На български звучи меко казано смешно, макар че е два пъти по-дълго . Често нюансите от англисйки нямат точен превод. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamsky Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 Ами и аз съм от няколко дена с него и ми харесва,но ме дразнят рекламите и банерите .Не намерих банер ремулвал за версията на бг Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 Преводите са много забавни: Away - няма ме N/A - няма ме задълго Private - крия се Tedy е прав - всички преводи на български, без значение за какво става дума (било то интерфейс на програма или меню на GSM) са много смешни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 Аз за тва всичко карам на английски, щото на БГ даже не мога да се оправа Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Преводите са много забавни:Away - няма ме N/A - няма ме задълго Private - крия се Tedy е прав - всички преводи на български, без значение за какво става дума (било то интерфейс на програма или меню на GSM) са много смешни <{POST_SNAPBACK}> защото явно някакви малоумници все ги превеждат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 защото явно някакви малоумници все ги превеждат... Ами случва се така, понеже я измисли някакъв по-свестен превод.. Действително има добри и лоши преводи, но в общия случай на български не е лесно да се преведат такива неща. Според мен не трябва дори да се превежда буквално, а трябва да се измисли съвсем нова система за означаване на функциите, нямам точна идея как да се измисли, но съвсем бегъл пример, който не е много подходящ: Cut - Кръц, или нещо такова, но не съвсем.. Абе дано сте разбрали Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 аве това на Български е много яко супер лудо са го направили ! мене ме кефи много ! не знам за вас ама аз съм доволен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.