Deyan Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 ДДС се начислява при положение,че ти трябва фактура!А това,че някои фирми "се правят" е друг въпрос! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Е, същия въпрос стой и пред мен. Лаптопа е за човек в чужбина и искам да ми кажете дали има смисъл от тук да го купя тук, и да го нося там. Или направо човека там да си го вземе. Офертите там са такива. Аз търся нещо около 1000лв.-1200лв. Лаптопа ще е за архитект, демек ми трябва добър процесор...а тия защо всички са 1.4 или 1.6? Като се замисля 1.6 не е толкова малко де. Ама ми трябва да е хубав Демек, достатъчно рам, хубава видео карта и добър процесор. И ако някой може да ми обясни защо лаптопите са толкова несъразмерно скъпи и може ли да се купи без легален софтуеър? Хайде разбирачи, просветлете невежата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 За 700 евро къв процесор очакваш да сложат в тоя лаптоп. Лаптопите по мое мнение са толкова скъпи първо защото са по-трудни за изработване и най-вече за разработване. Всички части са им доста по устойчиво направени от тези на настолното компче и съответно по-скъпи. Трябват повече тестове за да се установи дали лаптопа е добре разработен. Лаптопа е компютър за работа. Логично е да го ползват хора на които им трябва. Твоя човек може да е архитект, но вервай ми лаптоп никаква работа няма да му свърши, освен за презентации. CAD програмите които ще ползва твоя човек, не само искат хубав процесор, ами и голям монитор, дори по възможност два. Без легален софтуер може да се купи само втора ръка. Друг вариант за софтуера няма. За твоя човек по-добре да си купи лаптоп, ако ще си купува, от там където се намира. Щото ако утре му изгори, да речем монитора, ще трябва да дойде до България да си търси гаранцията, което е леко тъпо. Демек, достатъчно рам, хубава видео карта и добър процесор. Хубавите работи нали знаеш че струват пари. 1200лв са крайно недостатъчни за моята представа, за добър процесор, достатъчно рам и хубава видеокарта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.