Jump to content
BulForum.com

Следене на мрежа и ограничаване на трафика

Lord_Gudo

Recommended Posts

Искам да попитам има ли някой който да ме насочи към някоя книга или нещо от сорта за следене на мрежа и ограничаване на трафика ... става въпрос за голяма мрежа от над 350 PC-та които са с вътрешни IP адреси и получават динамично реални адреси от сървъра ... искам да попитам с кои програми мога да ги следя ? с кои програми мога да ограничавам трафика на даден клиент или с други думи едно кратко How-To be махленския интернет доставчик. Надявам се някой да може да ми помогне благодаря предварително !

Искам да попитам има ли някой който да ме насочи към някоя книга или нещо от сорта за следене на мрежа и ограничаване на трафика ... става въпрос за голяма мрежа от над 350 PC-та които са с вътрешни IP адреси и получават динамично реални адреси от сървъра ... искам да попитам с кои програми мога да ги следя ? с кои програми мога да ограничавам трафика на даден клиент или с други думи едно кратко How-To be махленския интернет доставчик. Надявам се някой да може да ми помогне благодаря предварително !

http://www.clarkconnect.com/

za DHCP - DHCP server razbira se =)

obiknovenno go nastroivam da dava ip-ta po MAC adresite na net-kartite

za ogranichavane na trafika - cbq/htb, po-specialno cbq.init htb.init scriptovete ot sf.net

kato nachalo za da zapali cialata sistema e tova

za sledene na trafika, mojesh da vzemesh kakvi li ne scriptove

ask for more info

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...