THE STORM Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Правя сметка да си взимам второ HDD. Та въпроса ми е, ако имам два HDD-та свързани едновременно, ще мога ли под WinXP да виждам и двете HDD-та и съответно да променям информацията върху тях. Не съм направил все още това, затова искам да се осведомя първо и тогава да давам парите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 ша можеш и да четеш и да пишеш, и да форматираш, и да цепиш, и в райд да ги направиш ако са еднакви ЕДИТ: ако вземеш повече (към 10х400Г) ша можеш да си направиш и мини японски сайт Link to comment Share on other sites More sharing options...
MititU Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 6a moje6 wa batka 6to dane moje6 li4no az sam s 2 :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Познавам хора и с по 3 харда Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted September 14, 2005 Author Share Posted September 14, 2005 Това е добре. Ама да попитам като ми се сложи новия хард идентификационната червена лампичка ще свети ли ако се използва и втория хард? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Това е добре. Ама да попитам като ми се сложи новия хард идентификационната червена лампичка ще свети ли ако се използва и втория хард? <{POST_SNAPBACK}> Пич, за да ти стане по-ясно, ще свети защото тя не е свързана директно с харддиска, както беше при най-старите машини с по 20 МБ хардове . Тя се запалва от дънната платка при достъп до кой да е харддиск. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MititU Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 ми що данего чете ва батка нали го пускаш кам компа замисли се малко ва :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Като гледам какъв въпрос питаш по-добре намери някой, който разбира да ти го сложи Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted September 14, 2005 Author Share Posted September 14, 2005 Благодаря на всички, които се отзоваха. Като гледам какъв въпрос питаш по-добре намери някой, който разбира да ти го сложи <{POST_SNAPBACK}> От хардуер грам не разбирам признавам си. И от фирмата ще ми го сложат това не ми е проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 А има ли начин да свържа едновременно Seagate и Hitachi? Или поне да си прехвърля информацията от единия на другия, като ги включа и двата и точно преди да се стартира уиндоуса ми вади син екран за около секунда с някви надписи и компютъра се ресва. Става въпрос за winXP EDIT:поотделно и двата си вървят EDIT2: от третия път тръгнаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 А има ли начин да свържа едновременно Seagate и Hitachi? Или поне да си прехвърля информацията от единия на другия, като ги включа и двата и точно преди да се стартира уиндоуса ми вади син екран за около секунда с някви надписи и компютъра се ресва. Става въпрос за winXPEDIT:поотделно и двата си вървят EDIT2: от третия път тръгнаха Това да го третираме ли като разрешаване на проблема или да почваме с обясненията за биос...master/slave... primary/secondary...и тем подобни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Това да го третираме ли като разрешаване на проблема или да почваме с обясненията за биос...master/slave... primary/secondary...и тем подобни... Е не, явно в случая проблема е бил че хитачито не харесва че върви заедно с сигейт . Явно се е наложило смяна на фърмуера на сигейта с моднат за да се представи като брат-хитачи и да се приемат за свои. Сериозно, за мен проблема е решен, най-вероятно е бил от кабелите и по-малко вероятно от мастер/слейв, но весо сигурно се е усетил баш на третия път. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 А мен ме съмнява, че проблема може да е в захранването, което да не достига за допълнителният хард. Аз имах такъв проблем. Без син екран. Върви си, изведнъж нещо става, рестартирам го и единия хард го няма. Вадя конектори, свързвам наново, тръгва. После пак не го намира. И накрая купих 450W захранване и палят всичките от първия път Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 Проблема е бил в това, че една опция е на Auto и не винаги си го засича и трябва да се нагласи да ги засича и двете и тогава тръгва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.