Jump to content
BulForum.com

Nov HDD SATA

Recommended Posts

Izvinqvam se che ne pisha na kirilica.

Zeh si harda koito iskah 250GB Hitachi SATA vurzah go ama nz kak da go fdisk-na

ili pone neznam kvo da pravq sus SATA disk za da go podkaram pod windows ako beshe ATA100 lepq fdisk i stava ama s toq neshto neshte ili az nemoga molqvi se nqkoi da pomogne

Прави се бутдискета от инсталационния диск на дъното ти и като преинсталирваш още в началото долу ще ти изпише дали да прочете някви други драйвери и натискаш F-6 мисля че беше.Ша го видиш тва е оправай са.

Сакън ако не са набутате за тая шибана SATA

Свали си от някъде HIREN'S BOOT CD /7-ма версия май беше последната/

бърнваш на CD и после boot-ваш от него.

след като боотнеш ако не можеш да се оправиш - ПО-ДОБРЕ НЕ ПИПАЙ

след като боотнеш ако не можеш да се оправиш - ПО-ДОБРЕ НЕ ПИПАЙ

Ако не може да се оправи за какво му е въобще да си го записва Hiren's

Иначе vasil008 e прав. С диска от дъното трябва да има и драйвери за САТА. Поразгледай го и там трябва да си пише какво трябва да направиш

Значи качих драйверите от диска на дискета и като буутна уиндолс сетъпа натискам ф6 и избирам S-Specific Device ли беше тама после си избирам като бял човек Via Serial ATA Raid Windows XP тръгва гърчи флопито и пак ми вади да изпирам Специфик Дивайс или Ентер да качи дефаулт драйверите на Уиндос.Сега ще видя какво ще стане с Hiren Boot CD

Значи качих драйверите от диска на дискета и като буутна уиндолс сетъпа натискам ф6 и избирам S-Specific Device ли беше тама после си избирам като бял човек Via Serial ATA Raid Windows XP тръгва гърчи флопито и пак ми вади да изпирам Специфик Дивайс или Ентер да качи дефаулт драйверите на Уиндос.Сега ще видя какво ще стане с Hiren Boot CD

ако искаш да сложиш Windows на този HDD, Hiren's BOOT CD няма да ти помогне!!!

той може само да ти направи партишъни но не може да накара Windowsa да ти разпознае HDD-то

Izvinqvam se 4e nemoga da pi6a na kirilica no ne sam si nastroil linux-a.Ta vaprosa mi zakvo mu e tva Hiren`s BOOT CD kato nqma da mu razpoznae HDD-to.Sas draiverite ot diska ni6to ne stava.Prosto palna magla.Ako nqkoi ima dr idei da kaje.

P.S. Az sam mu kom6iqta i zaedno s nego se ma4ihme da slojim harda. :)

Не просто аз го написах от на комшията компа единия пост а другия от моя дъното е Epox 8KRAI много благодаря за помоща,а и да питам някой ако даде малки наставления за Hiren Boot CD кво горе долу са прави, защото ще работя за пръв път с тази програма все пак.b4ur2m то да го разпознае ми стига като за начало и да създаде партишън

Не просто аз го написах от на комшията компа единия пост а другия от моя дъното е Epox 8KRAI много благодаря за помоща,а и да питам някой ако даде малки наставления за Hiren Boot CD кво горе долу са прави, защото ще работя за пръв път с тази програма все пак.b4ur2m то да го разпознае ми стига като за начало и да създаде партишън

mi partition може да се направи и с boot диска на ХР

Добре де натисни ENTER и трябва да продължи всичко нормално.Виж кво всичко става с бутдискетата и не се опитвайте с други глупости.Провери пак дали си качил на дискетата драйверите за XP и кажи кво е станало?Ще стане няма начин.

Караман чипсета няма общо с това което те правят в момента ;)

KT600 е чипсета.А иначе след като дам Ентер ми дава само другите ми два харда и пак не вижда хитачито а като махна хардовете и оставя само хитачито цд-то са гаври с мен (искам да го погаля нежно)

Добре де натисни ENTER и трябва да продължи всичко нормално.Виж кво всичко става с бутдискетата и не се опитвайте с други глупости.Провери пак дали си качил на дискетата драйверите за XP и кажи кво е станало?Ще стане няма начин.

Караман чипсета няма общо с това което те правят в момента  ;)

Nali taka se ma4im cql sledobed i ni6to ne stana.To ako vinagi tragva6e si4ko to4no kakto trqq 6te6e da e perfectno.

Nali taka se ma4im cql sledobed i ni6to ne stana.To ako vinagi tragva6e si4ko to4no kakto trqq 6te6e da e perfectno.

Абе разбирам те ама трябва да стане с бутдискета.Ей ся нарочно го направих пробно и става и аз съм с EPOX :( Уиндоуса го качвате на Хитачито SATA-та нали?

Едит: Ми нямаш проблеми ся ако съм там ще стане ама ;)

Ta znachi tazi sutrin probvah pak ediniq put sichki hardove kato sa mi pusnati togava neshte nameri SATA otnovo posle boot-nah diska s driveri-te kakto e posocheno na stranicata na Epox napravih disket-a s driver-i izkluchih drugite hardove i ostavih samo SATA kato pusna kompa otnovo izbiram da bootva ot CD-to (vutre e diska na Windows XP) no nqma nikvi problqsuci che misli ot CD-to i napravo si go zaobichvam oshte poveche useshtam che shte leti ot terasata a i da dopulnq diska na windows xp e 100% kato sa pusnati drugite dva harda boot-va bez problem tva e pulna misteriq kak stavat tiq dalaveri.Neska shte vidq da probvame i s na komshiqta CD-to i da smenq mestata na kabelite vidim kvo sha stane

А случайно да ти е минавало през ума да пробваш тоя хард на друга машина?

Дали ще прави пак мизерии с цд-то?!

Може харда да е развален :blink:

А случайно да ти е минавало през ума да пробваш тоя хард на друга машина?

Дали ще прави пак мизерии с цд-то?!

Може харда да е развален :blink:

не е от тва. Просто не прави нещата като хората. На кой хард искаш да инсталираш уиндоуса. Ако е на стария няма проблеми новия да го разделиш и форматираш после под windows

Pulna misteriq otivam vuv frienda pravq partition na harda idvam v nas montiram go i mi vadi please insert system disk qvno utre shte hodq do firmata vidim za kakvo stava vupros.Mislq che idiota sa napuva zaredi windowsa ot SATA-ta gledah v bios-a reda na boot na hardovete purvo bootva ot Seagate-a na koito e windowsa posle ot fujitsuto i nakraq ot Hitachito ama to qvno e uporito ili pak az nemoga da go napravq

Еми със сигурност ти не можеш да го направиш:) Вгледай се в биос-а и търси опции, при който виждаш надпис S-ATA. Като ги видиш разгледай ги и случайно ако са disabled даи enabled:-))))

Едит: Има и джъмпери на харда, но това предполагам си се сетил.

Едит2: Като взимате сериал ата дискове нека те да бъдат seagate.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...