Jump to content
BulForum.com

More (1998)

benita_

Recommended Posts

Вижте тази кратка анимация: http://www.happyproduct.com/more1.html

Просто е нещо невероятно. Сега го изгледах и нямам думи.

Първо го изчакайте да се зареди напълно, около 6 минути е.

Става въпрос за това: More (1998)

Да филмчето го имам от доста време и наистина ми е едно от любимите. В него е заложено на замисъла или по-точно как може да бъде унищожено едно добро при опита да се направи друго добро. Показано е как алчноста и славата променят човека, слагат му перде пред очите, докато най-накрая се осъзнае, но вече е късно. Не случайно и филмчето е кръсетно More. Въздействието му обаче нямаше да бъде толкова голямо ако не беше придружено от невероятната музика.

Намерих едни стари линкове където го бях качвал.

More (85MB)

New Order - Elegia (6.8MB)

дам, клипчето е уникално...

помня, че го гледах преди време, когато във форума на PC Mania някой беше пуснал тема за него (май точно RIP беше)...

RIP сложи, aко можеш, и линкове от другите клипчета, които беше постнал там, че не ми се търси

сега, пък и те бяха много добри... :)

Edit:eто я темата... :D

Страхотно,невероятен замисъл.Идеално показва какво се случва с нас.И музиката е много добре подбрана,New order;),дори името на бандата се връзва с филмчето

дам, клипчето е уникално...

помня, че го гледах преди време, когато във форума на PC Mania някой беше пуснал тема за него (май точно RIP беше)...

RIP сложи, aко можеш, и линкове от другите клипчета, които беше постнал там, че не ми се търси 

сега, пък и те бяха много добри... :)

Edit:eто я темата...  :D

Аз бях, да. Даже съм пейстнал част от поста, защото по-добре от това не мога да се изразя. Останалите шорт-ове не са за тук...

RIP, мерси за линк-а. Така се гледа наистина по-добре. :)

Обаче не мисля, че филмчето има само едно значение, тълкование...и т.н....напротив...More... ;)

Това, което ми хрумна на мен, след второто гледане беше нещо такова:

Как хората живеят с всекидневните си вълнения-било то разнообразие или просто спомени и мечти (както в случая-желание по цветното, по щастливото, по идеалното един вид). Как правят всичко възможно, за да постигнат това съвършенство. И накрая нистина става така - намират своята шарена, изкривена утопия. Но къде е останало вълнението? Амбициите? И всичко останало... Няма ги, всичко е идеално... Те вече просто съществуват...

Или друга възможност:

За това как човек постоянно се стреми към повече и повече. Как си поставя една най-висша цел. Страда, за да я постигне. Но какво става като наистина я постигне... А може би винаги трябва да иска повече и повече, за да не умре... (не говоря за алчност, а за цели).

Това са само част. Сигурна съм, че всеки ще извлече нещо различно. И точно това го прави толкова специално.

Разбира се, че тълкуванията са много. Но самото филмче кефи с това, че идеята от една страна е невероятно проста, но от друга много дълбока. Точно това ме грабна.

Освен New Order друго кой знай кво не видях/чух.Ако някой може да даде някво по-нетривиално тълкование от дадените дотук би било супер. :huh:

Освен New Order друго кой знай кво не видях/чух.Ако някой може да даде някво по-нетривиално тълкование от дадените дотук би било супер. :huh:

Аз обикновено не чакам някой да ми разтълкува нещо, за да го разбера или харесам. Харесвам нещата чисто интуитивно, после ги осмислям и ако пак ги харесам значи интуицията ми не ме е излъгала. Специално при това филмче ми хареса по-скоро реализацията. Идеята не е нито нова, нито оригинална, но това, което по принцип може да ме впечатли в някакво произведение на изкуството е или оригинална идея, или оригинална (респективно качествена) реализация. Тук беше второто.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...