benita_ Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Вижте тази кратка анимация: http://www.happyproduct.com/more1.html Просто е нещо невероятно. Сега го изгледах и нямам думи. Първо го изчакайте да се зареди напълно, около 6 минути е. Става въпрос за това: More (1998) Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Страхотно е. И идеята, и изпълнението...всичко. Гледайте го. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Да филмчето го имам от доста време и наистина ми е едно от любимите. В него е заложено на замисъла или по-точно как може да бъде унищожено едно добро при опита да се направи друго добро. Показано е как алчноста и славата променят човека, слагат му перде пред очите, докато най-накрая се осъзнае, но вече е късно. Не случайно и филмчето е кръсетно More. Въздействието му обаче нямаше да бъде толкова голямо ако не беше придружено от невероятната музика. Намерих едни стари линкове където го бях качвал. More (85MB) New Order - Elegia (6.8MB) Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Страшно е Трябва всеки да извади поуката за себе си. Нямате нужда от субтитри Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 дам, клипчето е уникално... помня, че го гледах преди време, когато във форума на PC Mania някой беше пуснал тема за него (май точно RIP беше)... RIP сложи, aко можеш, и линкове от другите клипчета, които беше постнал там, че не ми се търси сега, пък и те бяха много добри... Edit:eто я темата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Страхотно,невероятен замисъл.Идеално показва какво се случва с нас.И музиката е много добре подбрана,New order;),дори името на бандата се връзва с филмчето Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 дам, клипчето е уникално...помня, че го гледах преди време, когато във форума на PC Mania някой беше пуснал тема за него (май точно RIP беше)... RIP сложи, aко можеш, и линкове от другите клипчета, които беше постнал там, че не ми се търси сега, пък и те бяха много добри... Edit:eто я темата... <{POST_SNAPBACK}> Аз бях, да. Даже съм пейстнал част от поста, защото по-добре от това не мога да се изразя. Останалите шорт-ове не са за тук... Link to comment Share on other sites More sharing options...
benita_ Posted September 14, 2005 Author Share Posted September 14, 2005 RIP, мерси за линк-а. Така се гледа наистина по-добре. Обаче не мисля, че филмчето има само едно значение, тълкование...и т.н....напротив...More... Това, което ми хрумна на мен, след второто гледане беше нещо такова: Как хората живеят с всекидневните си вълнения-било то разнообразие или просто спомени и мечти (както в случая-желание по цветното, по щастливото, по идеалното един вид). Как правят всичко възможно, за да постигнат това съвършенство. И накрая нистина става така - намират своята шарена, изкривена утопия. Но къде е останало вълнението? Амбициите? И всичко останало... Няма ги, всичко е идеално... Те вече просто съществуват... Или друга възможност: За това как човек постоянно се стреми към повече и повече. Как си поставя една най-висша цел. Страда, за да я постигне. Но какво става като наистина я постигне... А може би винаги трябва да иска повече и повече, за да не умре... (не говоря за алчност, а за цели). Това са само част. Сигурна съм, че всеки ще извлече нещо различно. И точно това го прави толкова специално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Разбира се, че тълкуванията са много. Но самото филмче кефи с това, че идеята от една страна е невероятно проста, но от друга много дълбока. Точно това ме грабна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Освен New Order друго кой знай кво не видях/чух.Ако някой може да даде някво по-нетривиално тълкование от дадените дотук би било супер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Освен New Order друго кой знай кво не видях/чух.Ако някой може да даде някво по-нетривиално тълкование от дадените дотук би било супер. <{POST_SNAPBACK}> Аз обикновено не чакам някой да ми разтълкува нещо, за да го разбера или харесам. Харесвам нещата чисто интуитивно, после ги осмислям и ако пак ги харесам значи интуицията ми не ме е излъгала. Специално при това филмче ми хареса по-скоро реализацията. Идеята не е нито нова, нито оригинална, но това, което по принцип може да ме впечатли в някакво произведение на изкуството е или оригинална идея, или оригинална (респективно качествена) реализация. Тук беше второто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.